100 g vürtsikilu
100 g salatilehti või rukolalehti või beebispinatit
3 keedetud muna
3 koorega keedetud kartulit
2-3 dl tillukesi marineeritud kurke e. kornišone
2 väikest peeti
2 väikest punast sibulat
meresoola ja musta pipart
värsket tilli
muud maitserohelist
Marinaad:1,5 dl valge veini äädikat või õunaäädikat
1 dl rapsi- või oliiviõli
2 tl suhkrut
Koori sibulad ja viiluta õhukeselt. Pane sibularattad purki. Sega marinaadiained omavahel, kalla sibulatele. Lase sibulatel 2 tundi kuni üleöö maitsestuda.
Pese peedid, keera fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus tund aega. Lase jahtuda, siis koori.
Lõika keedetud kartulid sektoriteks ja laota ahjuplaadile. Nirista üle õliga, puista peale meresoola ja ürte. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kartulisektorid on kenasti pruunid.
Lõika keedetud munad neljaks sektoriks. Viiluta röstitud peedid.
Laota vaagnale pestud ja nõrutatud salatilehed, siis peet, soojad ahjukartulid ja tillukesed marineeritud kurgid. Säti peale kilufileed, kaunista munasektorite ning punase sibula viiludega. Nirista salatile kastmeks sibulate marinaadi. Lõpetuseks jahvata pipraveskist veidi musta pipart peale, kaunista tillioksakestega ja serveeri.
Retsept on mugandatud raamatust "Ehe Eesti köök". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Aeganõudev, aga väga maitsev salat. Ettevalmistused saab eelmisel päeval teha - sibulad marinaadi, kartulid keema ja peedid röstida.
Kilusalat
Moodsas Eesti roas harmoneeruvad soolane vürtsikilu, magus peet, soe ahjukartul, marineeritud sibularattad ning krapsakad kornišonid. Sobib ka pidulauale.