Sri Lanka lõhekarri

Kiiresti valmiv maitseküllane kalaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 küüslauguküünt

3 cm jupp ingverit

2 Panch phoran vürtsisegu

2 tl terveid koriandriseemneid

1 sl mahedamaitselist Madras karripulbrit

2 väikest rohelist tšillit

2 sl päevalilleõli

1 sibul

4 tomatit

10 karrilehte

punt brokoliinit

270 ml kookospiima

600 g värsket lõhefileed

Serveerimiseks:

kookoshelbeid

laimisektoreid

tšatnit

roti-leiba

Valmistamine

Valmista esmalt karripasta. Selleks pane küüslauk, viiludeks lõigatud ingver, vürtsid ja hakitud tšilli uhmrisse ja tambi pastaks. Tõsta kõrvale. 

Kuumuta potis õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae 3-4 minutit. Lisa karripasta ja kuumuta segades 2 minutit, kuni roog on aromaatne.

Lisa tükeldatud tomatid, karrilehed ja brokolini või spargelkapsaõisikud. Kuumuta 2 minutit. Lisa kookospiim ja 1,25 dl vett ("loputa" kookospiimatopsi!), siis kuumuta tasakese keemiseni.

Lõika lõhefilee u 3 cm tükkideks, lisa potti. Maitsesta soola-pipraga ning kuumuta rooga veel 5 minutit, kuni kala on küps.

Kaunista roog kookoshelvestega, serveeri kohe laimisektorite, tšatni ja soojendatud rot ehk chapati-leibadega.

Loe veel:

  • Kõik Sri Lanka retseptid Nami-Namis
  • Roti ehk chapati leivad võid küpsetada selle retsepti järgi
  • Panch phoran on Indias populaarne vürtsisegu, mille koostises on enamasti võrdses koguses lambaläätseseemneid, aed-mustköömneid (nigella), vürtsköömneid, apteegitilliseemneid ja musti sinepiseemneid. 

Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt. 

LISA KOMMENTAAR