3 cm jupp ingverit
2 Panch phoran vürtsisegu
2 tl terveid koriandriseemneid
1 sl mahedamaitselist Madras karripulbrit
2 väikest rohelist tšillit
2 sl päevalilleõli
1 sibul
4 tomatit
10 karrilehte
punt brokoliinit
270 ml kookospiima
600 g värsket lõhefileed
Serveerimiseks:kookoshelbeid
Valmista esmalt karripasta. Selleks pane küüslauk, viiludeks lõigatud ingver, vürtsid ja hakitud tšilli uhmrisse ja tambi pastaks. Tõsta kõrvale.
Kuumuta potis õli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae 3-4 minutit. Lisa karripasta ja kuumuta segades 2 minutit, kuni roog on aromaatne.
Lisa tükeldatud tomatid, karrilehed ja brokolini või spargelkapsaõisikud. Kuumuta 2 minutit. Lisa kookospiim ja 1,25 dl vett ("loputa" kookospiimatopsi!), siis kuumuta tasakese keemiseni.
Lõika lõhefilee u 3 cm tükkideks, lisa potti. Maitsesta soola-pipraga ning kuumuta rooga veel 5 minutit, kuni kala on küps.
Kaunista roog kookoshelvestega, serveeri kohe laimisektorite, tšatni ja soojendatud rot ehk chapati-leibadega.
Retsept on mugandatud Taste.com.au lehelt.
Sri Lanka lõhekarri
Kiiresti valmiv maitseküllane kalaroog.