Raffaello-muffinid

Nende luksuslike valge šokolaadiga muffinite kreemis ja tainas on kookoslikööri, lisaks annavad kookose maitset kookoshelbed ja Raffaello kommid.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g võid

80 g valget šokolaadi

50 g suhkrut

125 ml piima

150 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

2 sl kookoselikööri

1 muna

Kattekreem:

60 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

185 g valget šokolaadi

2 sl kookoslikööri

Kaunistamiseks:

Raffaello kompvekke

kookoshelbeid

Valmistamine

Pane väikesesse potti tükeldatud või ja valge šokolaad, suhkur, piim ja sool. Kuumuta madalal tulel aeg-ajalt segades, kuni või ja šokolaad on sulanud. Lase saadud segul maha jahtuda ning klopi siis juurde toasoe muna ja kookosliköör. 

Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa muffnitaina hulka. Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni aukudesse. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit. 

Kattekreemi jaoks kuumuta rõõsk koor keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa šokolaaditükid ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa kookosliköör. Lase kreemil jahtuda ning seejärel vahusta miksriga heledamaks ja kohevamaks. 

Määri kreem jahtunud muffinitele. Kaunista kookoshelveste ja Raffaello kommidega.

Tee ise:

Retsept ja foto: Nami-Nami toimetaja Kaare 

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 08.12.2016 10:14

Sellised pidulikuma olekuga muffinid! Mulle meeldisid ja teised ka kiitsid.

stiina
postitatud 29.12.2016 20:03

Sai tehtud ja väga mõnusad tulid välja. Kookoslikööri asendasin küll Vana Tallinna kreemlikööriga, sest kookoslikööri kodus ei olnud (see-eest panin taignasse kookoshelbeid). Kaunistamiseks kasutasin teist marki kookospalle (raffaello analoog, pühadeks kingiti), aga maitse oli sellegipoolest hea. Viisin külakostiks, sööjad kiitsid :)

Tiiu
postitatud 10.11.2017 13:32

Kas see alkohol aurab sealt välja või on need muffinid ainult täiskasvanutele mõeldud? Kui lastele, siis ehk mingit essentsi kasutada?

Pille
postitatud 10.11.2017 14:13

Tiiu, muffinist see alkohol küpsetades aurustub, aga kreemi seest mitte. Võid glasuurist lihtsalt välja jätta või lisada veidi paksu kookospiima või kookoshelbeid.