125 g võid
80 g valget šokolaadi
50 g suhkrut
125 ml piima
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
2 sl kookoselikööri
1 muna
Kattekreem:60 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
185 g valget šokolaadi
2 sl kookoslikööri
Kaunistamiseks:Raffaello kompvekke
kookoshelbeid
Pane väikesesse potti tükeldatud või ja valge šokolaad, suhkur, piim ja sool. Kuumuta madalal tulel aeg-ajalt segades, kuni või ja šokolaad on sulanud. Lase saadud segul maha jahtuda ning klopi siis juurde toasoe muna ja kookosliköör.
Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa muffnitaina hulka. Jaota tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni aukudesse. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Kattekreemi jaoks kuumuta rõõsk koor keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa šokolaaditükid ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa kookosliköör. Lase kreemil jahtuda ning seejärel vahusta miksriga heledamaks ja kohevamaks.
Määri kreem jahtunud muffinitele. Kaunista kookoshelveste ja Raffaello kommidega.
Tee ise:
Retsept ja foto: Nami-Nami toimetaja Kaare
Sellised pidulikuma olekuga muffinid! Mulle meeldisid ja teised ka kiitsid.
Sai tehtud ja väga mõnusad tulid välja. Kookoslikööri asendasin küll Vana Tallinna kreemlikööriga, sest kookoslikööri kodus ei olnud (see-eest panin taignasse kookoshelbeid). Kaunistamiseks kasutasin teist marki kookospalle (raffaello analoog, pühadeks kingiti), aga maitse oli sellegipoolest hea. Viisin külakostiks, sööjad kiitsid :)
Kas see alkohol aurab sealt välja või on need muffinid ainult täiskasvanutele mõeldud? Kui lastele, siis ehk mingit essentsi kasutada?
Tiiu, muffinist see alkohol küpsetades aurustub, aga kreemi seest mitte. Võid glasuurist lihtsalt välja jätta või lisada veidi paksu kookospiima või kookoshelbeid.
Raffaello-muffinid
Nende luksuslike valge šokolaadiga muffinite kreemis ja tainas on kookoslikööri, lisaks annavad kookose maitset kookoshelbed ja Raffaello kommid.