2 väikest suvikõrvitsat
1 kvaliteetne tuunikalakonserv
1 hakitud sellerivars
1 hakitud šalottsibul või punane sibul
0,25 tl kuivatatud või 1 tl värsket tilli
1 sl hakitud värsket peterselli
2 sl sidrunimahla
1 väike hakitud tomat
5 sl riivitud Parmesani või vm kõvemat juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200 C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks, uurista seemned välja, nii et tekib väikese süvendiga "lootsik". Aseta "lootsikud" ahjuplaadile. Pintselda kergelt õliga, maitsesta soola-pipraga ja küpseta 15-20 minutit, kuni suvikõrvits on küps (aga mitte liiga pehme!)
Samal ajal sega omavahel nõrutatud tuunikala, hakitud sibul ja seller, till ja petersell. Maitsesta sidrunimahlaga, soovi korral lisa ka veidi soola.
Võta suvikõrvitsalootsikud ahjust välja ning jaota tuunikalatäidis köögiviljadele. Puista peale hakitud tomat ning riivjuust. Küpseta kuumas ahjus (grillelemendi all) 2-3 minutit, kuni juust on sulanud ja pealt kergelt kuldne.
Retsept on mugandatud Tried and Tasty blogist. Pildi tegi Ilse.
Kasutasin tuunikala õlis konservi, lootsikut väga tühjaks ei maksa kraapida ja kindlasti peab suvikõrvits küpsetamisel veel natuke krõmps jääma. Mulle väga maitses !!!
Tuunikalaga täidetud suvikõrvits
Veidi teistsugune viis suvikõrvitsate täitmiseks.