Bahia krevetihautis

Bahia on üks Brasiilia 26 osariigist ja siin on üks sealne krevetihautis kookospiima, koriandri ja laimiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

450 g kooritud tooreid hiidkrevette

75 ml laimimahla

3 hakitud küüslauguküünt

3 sl tavalist või kookosõli

4 hakitud talisibulat või rohelist sibulat

1 poolitatud ja viilutatud sibul

1 punane tšilli õhukeste viiludena

1 tl tšillihelbeid

2 tl paprikapulbrit

3 tükeldatud ploomtomatit

400 ml kookospiima

2 sl hakitud värsket koriandrit

Serveerimiseks:

aurutatud või keedetud riisi

Valmistamine

Pane krevetid kaussi. Lisa 2 sl laimimahla, 1 tl soola ja 1 sl hakitud küüslauku. Lase tund aega maitsestuda.  

Kuumuta potis õli. Lisa hakitud roheline sibul ja viilutatud sibul, prae tasasel tulel 5 minutit. Siis lisa tšilliviilud ja -helbed, paprikapulber ja ülejäänud küüslauk.

Lisa tomatid, kookospiim ja veidi soola. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase umbes 10 minutit podiseda ja kokku keeda. 

Lisa krevetid (sh marinaad) ja ülejäänud laimimahl. Kuumuta tasasel tulel umbes 3 minutit, kuni krevetid värvi muudavad.

Serveeri värske koriandri ning keedetud või aurutatud riisiga. 

Retsept on mugandatud BBC Good Food'ist (Bahia-style Moqueca prawn stew), pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 23.08.2016 22:38

Vapustavalt mõnus hautis. Kuna arvestasin ka lastega, siis jäid tšillihelbed panemata, aga pool tšillikauna oli ka neile täitsa talutav. </br> PS - ma ohmu unustasin krevetid enne koorimata, ärge teised nii tehke :D