450 g kooritud tooreid hiidkrevette
75 ml laimimahla
3 hakitud küüslauguküünt
3 sl tavalist või kookosõli
4 hakitud talisibulat või rohelist sibulat
1 poolitatud ja viilutatud sibul
1 punane tšilli õhukeste viiludena
1 tl tšillihelbeid
2 tl paprikapulbrit
3 tükeldatud ploomtomatit
400 ml kookospiima
2 sl hakitud värsket koriandrit
Serveerimiseks:aurutatud või keedetud riisi
Pane krevetid kaussi. Lisa 2 sl laimimahla, 1 tl soola ja 1 sl hakitud küüslauku. Lase tund aega maitsestuda.
Kuumuta potis õli. Lisa hakitud roheline sibul ja viilutatud sibul, prae tasasel tulel 5 minutit. Siis lisa tšilliviilud ja -helbed, paprikapulber ja ülejäänud küüslauk.
Lisa tomatid, kookospiim ja veidi soola. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase umbes 10 minutit podiseda ja kokku keeda.
Lisa krevetid (sh marinaad) ja ülejäänud laimimahl. Kuumuta tasasel tulel umbes 3 minutit, kuni krevetid värvi muudavad.
Serveeri värske koriandri ning keedetud või aurutatud riisiga.
Retsept on mugandatud BBC Good Food'ist (Bahia-style Moqueca prawn stew), pildi tegi VIKE.
Vapustavalt mõnus hautis. Kuna arvestasin ka lastega, siis jäid tšillihelbed panemata, aga pool tšillikauna oli ka neile täitsa talutav. </br> PS - ma ohmu unustasin krevetid enne koorimata, ärge teised nii tehke :D
Bahia krevetihautis
Bahia on üks Brasiilia 26 osariigist ja siin on üks sealne krevetihautis kookospiima, koriandri ja laimiga.