1 viil tahket saia
250 g pikateralist riisi
3 sl õli
2.5 dl tomatimahla
4 dl köögivilja- puljongit
2 punast tšillikauna
1 roheline tšillikaun
2 sibulat
veidi värsket koriandrit
350 g segahakkliha
2 muna
0.5 punast paprikat
0.5 kollast paprikat
0.5 rohelist paprikat
3 tomatit
150 g konservitud maisi
400 g punaseid konservube
Leota saia külmas vees.
Prae riis 1 sl õlis, lisa tomatimahl ja puljong.
Puhasta punased tšillikaunad seemnetest ja tükelda. Lisa roheline tšilli riisile. Hauta riisi tasasel tulel 20 minutit.
Koori ja tükelda sibulad, pane 1 sibul kõrvale. Purusta küüslauk, haki koriander.
Sega hakkliha, leotatud sai ja munad ühtlaseks hakkmassiks. Maitsesta hakkmass soola, paprikapulbri ja Cayenne'i pipraga. Vormi hakkmassist 20 lihapalli ning prae neid 5 minutit ülejäänud õlis.
Pese ja tükelda värvilised paprikad. Koori tomatid, puhasta seemnetest ja tükelda. Nõruta konservitud mais ja oad.
Prae kõrvale pandud sibul õlis koos paprika, tomati, punase tšillipipra, ubade ja maisiga. Hauta 5 minutit.
Sega juurde riis, hakklihapallid ja puljong. Kuumuta 5 minutit, maitsesta soolaga.
Retsept on saksa ajakirjast Journal für die Frau (21/1997, Tomatenreis mit Hackbällchen)
Tomatiriis hakklihapallidega