Tomatiriis hakklihapallidega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 viil tahket saia

250 g pikateralist riisi

3 sl õli

2.5 dl tomatimahla

4 dl köögivilja- puljongit

2 punast tšillikauna

1 roheline tšillikaun

2 sibulat

2 küüslauguküünt

veidi värsket koriandrit

350 g segahakkliha

2 muna

soola

paprikapulbrit

Cayenne'i pipart

0.5 punast paprikat

0.5 kollast paprikat

0.5 rohelist paprikat

3 tomatit

150 g konservitud maisi

400 g punaseid konservube

Valmistamine

Leota saia külmas vees.

Prae riis 1 sl õlis, lisa tomatimahl ja puljong. 

Puhasta punased tšillikaunad seemnetest ja tükelda. Lisa roheline tšilli riisile. Hauta riisi tasasel tulel 20 minutit.

Koori ja tükelda sibulad, pane 1 sibul kõrvale. Purusta küüslauk, haki koriander. 

Sega hakkliha, leotatud sai ja munad ühtlaseks hakkmassiks. Maitsesta hakkmass soola, paprikapulbri ja Cayenne'i pipraga. Vormi hakkmassist 20 lihapalli ning prae neid 5 minutit ülejäänud õlis.

Pese ja tükelda värvilised paprikad. Koori tomatid, puhasta seemnetest ja tükelda. Nõruta konservitud mais ja oad.

Prae kõrvale pandud sibul õlis koos paprika, tomati, punase tšillipipra, ubade ja maisiga. Hauta 5 minutit.

Sega juurde riis, hakklihapallid ja puljong. Kuumuta 5 minutit, maitsesta soolaga.

Loe veel:

Retsept on saksa ajakirjast Journal für die Frau (21/1997, Tomatenreis mit Hackbällchen)

LISA KOMMENTAAR