750 g talle- või noorlambarinda
pöidlasuurune ingverijuurejupp
6 sl tumedat sojakastet
1 sl hiina viievürtsisegu
1.5 dl Shaoxingi riisiveini
2 sl pehmet helepruuni suhkrut
Serveerimiseks:lehtsalatit (nt jääsalat)
jupp värsket kurki
Kuumuta ahi 180C. Pane lambaliha ahjupotti, lisa muud ained ja nii palju vett, et liha oleks kaetud. Kata pott kaanega ning tõsta ahju. Küpseta umbes 3 tundi, kuni liha on täiesti pehme ja kergesti kondi küljest eraldub. Lase lihal leemes jahtuda. (Seda võid teha 1-2 päeva varem).
Kui lammas on jahtunud, siis tõsta see leemest välja ja tõsta ahjuplaadile.
Koori leeme pinnale kogunenud liigne rasv. Tõsta pool leemest teise nõusse - seda kasuta kuskil mujal. Ülejäänud leem keeda potis kokku, kuni see on paks ja siirupilaadne. Kalla väikese kastmekannu sisse.
Kuumuta lambaliha kuumas grillahjus krõbedaks, aga mitte liiga tumepruuniks. Rebi lambaliha ribadeks (rasv ja kondid viska minema, aga krõbe nahk jäta alles).
Samal ajal lõika kurk peenikesteks kangideks. Lõika talisibul umbes 3 cm juppideks ja seejärel peenikesteks pikkadeks ribadeks.
Lauas võta salatileht, aseta sellele veidi rebitud lambaliha, kurgiribasid, talisibulat ja kastet ning keera rulli. Kõrvale paku näiteks nuudleid.
Mugandatud BBC Good Foodi lehelt (märts 2011).
Krõbe Mongoolia lammas
Esmalt hautatakse lambaliha vürtsidega pehmeks, siis grillitakse krõbedaks. Soodne, ent peen õhtusöök.