Kuumal suvepäeval maitseb külm tomatisupp eriti hästi.
4 punast paprikat
5 sellerivart
8 väikest kurki
1 sibul
4 küüslauguküünt
1,5 kg küpseid tomateid
1 tšillikaun
2 dl vääris-oliiviõli
1 dl valge veini äädikat
1 sl soola
1 sl fariinsuhkrut
hakitud värsket koriandrit või basiilikut
musta pipart
Koori kurgid, puhasta paprikad. Haki kõik komponendid 1-2 cm tükkideks. Maitsesta soola ja suhkruga, kalla peale oliiviõli ja veiniäädikas.
Sega läbi ja lase paar tundi jahedas maitsestuda.
Purusta saumikseriga ühtlaseks, vajadusel lisa ka veidi vett.
Puista peale maitseroheline, jahvata peale veidi musta pipart ja serveeri.
Saime ühel suvisel aiapeol, väga hästi maitses. Kahjuks ei osanud kokk öelda, et kust retsept pärit on, teadis vaid, et Anni Arro retsept.
Anni Arro "Sepamaa taluköök", lk 103.
Aitäh, blanco! See raamat on mul vist kuskil täitsa olemas riiulis :)
Anni Arro gazpacho
Kuumal suvepäeval maitseb külm tomatisupp eriti hästi.