Anni Arro gazpacho

Kuumal suvepäeval maitseb külm tomatisupp eriti hästi.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 punast paprikat

5 sellerivart

8 väikest kurki

1 sibul

4 küüslauguküünt

1,5 kg küpseid tomateid

1 tšillikaun

2 dl vääris-oliiviõli

1 dl valge veini äädikat

1 sl soola

1 sl fariinsuhkrut

Serveerimiseks:

hakitud värsket koriandrit või basiilikut

musta pipart

Valmistamine

Koori kurgid, puhasta paprikad. Haki kõik komponendid 1-2 cm tükkideks. Maitsesta soola ja suhkruga, kalla peale oliiviõli ja veiniäädikas. Sega läbi ja lase paar tundi jahedas maitsestuda. 

Purusta saumikseriga ühtlaseks, vajadusel lisa ka veidi vett. 

Puista peale maitseroheline, jahvata peale veidi musta pipart ja serveeri. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.08.2023 19:07

Saime ühel suvisel aiapeol, väga hästi maitses. Kahjuks ei osanud kokk öelda, et kust retsept pärit on, teadis vaid, et Anni Arro retsept.

blanco
postitatud 08.08.2023 08:14

Anni Arro "Sepamaa taluköök", lk 103.

Pille
postitatud 28.08.2023 07:57

Aitäh, blanco! See raamat on mul vist kuskil täitsa olemas riiulis :)