350 g värskeid või kuivatatud munanuudleid
1.5 sl seesamiõli
1.5 sl maapähkliõli
1.5 sl peenelt hakitud küüslauku
1 sl peenelt hakitud värsket ingverit
3 sl hakitud talisibulat
450 g seahakkliha
3 sl kollase oa kastet (yellow bean sauce)
1 sl tšilli ja musta oa kastet
1.5 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
2 sl tumedat sojakastet
2 tl soola
0.5 tl värskelt jahtatud musta pipart
2 tl tšilliõli soovi korral
2 tl suhkrut
3 dl head kanapuljongit
3 sl hakitud talisibulat serveerimiseks
Kui kasutad värskeid nuudleid, siis keeda neid 3-5 minutit keevas vees. Kui kasutad kuivatatud nuudleid, siis keeda need vastavalt pakendi juhistele al dente. Kalla nuudlid külma vette, nõruta hoolega. Siis sega seesamiõliga ning tõsta kõrvale. (Vajadusel kata nuudlikauss toidukilega ning pane kuni 2 tunniks külmkappi).
Kuumuta vokkpann või suur praepann hästi tuliseks. Lisa maapähkliõli, kuumuta tuliseks. Lisa küüslauk, ingver ja talisibulad. Prae segades 15 sekundit, siis lisa hakkliha. Prae korralikult segades 2 minutit, kuni hakkliha enam roosa pole.
Lisa ülejäänud ained (v.a. talisibul), sega pidevalt. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta tasakesi 5 minutit.
Kasta nuudlid 30 sekundiks keevasse vette, siis nõruta hoolega. Pane nuudlid kohe suurde kaussi, sega juurde maitsestatud hakklihasegu. Sega õrnalt läbi, puista peale talisibul ja serveeri.
Allikas: BBC Good Food (February 2003)
Nuudlid Pekingi moodi
Pekingi stiilis valmistatud munanuudlid.