5 sl värskelt pressitud laimimahla
3 sl Tai kalakastet
1 sl sojakastet
2,5-3 sl pruuni suhkrut
maitse järgi sriracha tšillikastet
Salati jaoks:12-16 puhastatud toorest krevetti
2 sl kookoshelbeid
1 pomel või 2 roosat greipi
1 väiksem kurk
1 punane paprika
4 sl hakitud šalottsibulat
4 sl hakitud värsket Tai basiilikut või münti
4 sl hakitud värsket koriandrit
1 hakitud punane tšilli soovi korral
4 sl hakitud röstitud maapähkleid või india pähkleid
Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa krevetid ning keeda, kuni need roosakaks muutuvad. Tõsta krevetid välja, nõruta ja lase jahtuda.
Pane kookoshelbed kuivale praepannile ning kuumuta parajalt kuumal tulel segades, kuni kookoshelbed on aromaatsed ja kuldsed. Kalla väikesesse kaussi ja lase jahtuda.
Sega kastmeained omavahel ning sega, kuni suhkur on lahustunud.
Valmista ette pomel (või greipfruudid). Eemalda pomelisektoritelt membraan ning murra pomel ampsusuurusteks tükkideks (umbes 1 liiter pomelitükke oleks vaja).
Tõsta pomelitükid salatikaussi. Lisa kaussi kurgitükid, paprikatükid, hakitud sibul ja ürdid. Tõsta keedetud krevetid slatikaussi. Kalla peale kaste, siis suurem osa röstitud kookoshelvestest ning pähklitekst (veidi jäta kaunistamiseks). Sega läbi, siis timmi maitse parajaks (salat peaks olema magus, soolakas, vürtsikas ja hapukas).
Serveeri kohe!
Mugandatud siit.
Tai pomelisalat
Tai köögist pärit salat, yam som oo (ka: yum som-o). Serveeri kohe peale valmistamist!