Liibanoni hakklihapallid kefta

Rohke peterselliga maitsestatud, ent muidu üsna mahedamaitselisi lihapalle võib küpsetada nii ahjus, grillida vardasse lükitult süte kohal kui ka rohkes õlis praadida.
Serveeri kuumalt, soojalt või toatemperatuuril, lisandiks tomatikaste.

Kogus
u 30 lihapalli
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sibulat

50 g siledalehist peterselli

600 g tükeldatud lambaliha (kintsu- või abatükk)

0.5 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl jahvatatud vürtspipart või Liibanoni 7-vürtsisegu (baharat)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane tükeldatud sibulad ning petersell köögikombaini ning peenesta. Lisa lambalihatükid ning haki liha peeneks. Lisa maitseained ning sega läbi.

Vormi märgade või õliste käte abil umbes kreeka pähkli suurusteks (veidi piklikeks) pallideks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpseta 230-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pallikesed on pealt pruunistunud ja seest küpsed.

Serveeri koos Liibanoni tomatisalsaga.

Liibanoni 7-vürtsisegu “täpne” retsept sõltub kokast, aga enamasti sisaldab see musta ja valget pipart, kaneeli, vürtspipart, nelki, muskaatpähklit ja koriandriseemneid.

LISA KOMMENTAAR

Maarja
postitatud 15.02.2010 12:52

kuna meil lihunikul polnud lambaliha tol päeval, siis lasin tüki veist endale ära hakkida, ja tulid ka väga hääd lihapallid välja. riputasime lahke käega kuivatet koriandrit peale (no värsket siin ei müüda) ja see kah mõnus oli.