Gratään keedetud munadest

Algupärane retsept pärineb 17. sajandi Prantsusmaalt, käesolev retsept on mugandus 19. sajandist.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

6 muna

45 g võid

1 suur sibul

Bešamellkaste:

45 g võid

45 g nisujahu

5 dl piima

jahvatatud muskaatpähklit

30 g riivitud juustu

soola ja valget pipart

Valmistamine

Keeda mune 10 minutit. Jahuta külmas vees ja koori. Hoia mune soojaveekausis.

Sulata või pannil, lisa õhukesteks viiludeks lõigatud sibul ja hauta klaasjaks.

Valmista bešamellkaste. Sulata nõrgal tulel või, lisa jahu ja kuumuta umbes 2 minutit. Lisa vähehaaval piim pidevalt segades. Lisa sibul, hauta 5 minutit.

Kuumuta ahjugrill. Lõika munad 1 cm paksusteks viiludeks. Määri õhuke kiht kastet 23 x 32 cm gratäänivormi põhjale. Laota peale munaviilud. Peale vala ülejäänud kaste ja puista üle riivitud juustuga.

Grilli ahjus kuldpruuniks ja serveeri kohe.

Retsept on kogumikust "Le Gordon Bleu Home Collection" 1991

LISA KOMMENTAAR