Itaalia munaroog (frittata)

Frittata on pannil praetud ja soovi korral grillielemendi all üle küpsetatud Itaalia munaroog, mis sisaldab vähemalt ühte "täitematerjali". Siin on täidiseks tükeldatud muna ja värske basiilik.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

1 sibul

3 küpset tomatit

3 sl hakitud värsket basiilikut

6 muna

3 sl riivitud parmesani või muud kõvemat juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki sibul ja hauta õlis tasasel kuumusel 3-4 minutit. Lisa kuubikuteks lõigatud tomatid. Tõsta kuumust ja keeda segu, kuni suurem osa vedelikust aurustub. Tõsta pann pliidilt ja sega juurde basiilik.

Klopi munad kausis lahti, lisa riivitud parmesan ja veidi jahtunud tomatisegu. Maitsesta.

Kalla puhtale pannile ülejäänud õli ja vala munasegu pannile. Küpseta madalal kuumusel, kuni fritatta alumine pool on hüübinud. Keera munaroog ümber ja küpseta ka teine pool.

Loe veel:


Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 12.04.2010 09:58

Ma tegin kirsstomatitega, sibula jätsin ära. Oleks tahtnud natuke kohevamat, jäi nagu tavaline omlett. Ilmselt tuleks siis teha kas rohkematest munadest või väiksemal pannil. Maitsev oli sellegipoolest.

Kaare
postitatud 30.07.2019 15:21

Väga maitsev!