Frittata on pannil praetud ja soovi korral grillielemendi all üle küpsetatud Itaalia munaroog, mis sisaldab vähemalt ühte "täitematerjali". Siin on täidiseks tükeldatud muna ja värske basiilik.
Haki sibul ja hauta õlis tasasel kuumusel 3-4 minutit. Lisa kuubikuteks lõigatud tomatid. Tõsta kuumust ja keeda segu, kuni suurem osa vedelikust aurustub. Tõsta pann pliidilt ja sega juurde basiilik.
Klopi munad kausis lahti, lisa riivitud parmesan ja veidi jahtunud tomatisegu. Maitsesta.
Kalla puhtale pannile ülejäänud õli ja vala munasegu pannile. Küpseta madalal kuumusel, kuni fritatta alumine pool on hüübinud. Keera munaroog ümber ja küpseta ka teine pool.
Ma tegin kirsstomatitega, sibula jätsin ära. Oleks tahtnud natuke kohevamat, jäi nagu tavaline omlett. Ilmselt tuleks siis teha kas rohkematest munadest või väiksemal pannil.
Maitsev oli sellegipoolest.
Itaalia munaroog (frittata)
Frittata on pannil praetud ja soovi korral grillielemendi all üle küpsetatud Itaalia munaroog, mis sisaldab vähemalt ühte "täitematerjali". Siin on täidiseks tükeldatud muna ja värske basiilik.