1-2 sibulat
600-700 g suvikõrvitsat
1 (punane) paprika
2 sl oliiviõli
350 g suitsukanaliha
4 muna
1 dl täisteranisujahu või speltanisujahu
2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort
200 g riivitud juustu
1 dl basiilikulehti
3-4 tomatit või väike karbitäis kirsstomateid
soola ja musta pipart
Koori sibulad ja suvikõrvits. Poolita ning eemalda paprikatelt seemned. Haki sibulad peeneks ning tükelda paprika ja suvikõrvits väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta köögivilju õliga kaetud pannil umbes 4-5 minutit või kuni need on muutunud õrnalt pehmeks.
Sega hulka tükeldatud suitsukana.
Klopi lahti munad ning selle hulka jahu. Lisa kohvikoor, riivjuust ja hakitud basiilikulehed. Sega mass korralikult läbi ning maitsesta soola ja pipraga.
Vala segu 26 cm läbimõõduga kõrgemate äärtega vormi ning lao peale tomativiilud või poolitatud kirsstomatid.
Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni pirukas on kenasti läbiküpsenud ja muutunud kuldpruuniks.
Lase enne serveerimist pisut jahtuda ning serveeri värske salatiga.
Retsept ilmus ajalehes Postimees, pildi tegi Nami-Nami kasutaja Kokkamas95.
Suitsukana-suvikõrvitsapirukas