600 g hakkliha
800 g konservitud purustatud tomateid (2x400g)
400 g hakitud (pruune) šampinjone
2 sibulat
1 sl hakitud värsket peterselli
1 tl kuivatatud punet
1 tl tšillipulbrit
soola ja musta pipart
500 g riivitud juustu
Pruunista hakkliha kergelt pannil, lisa sibul ja küüslauk. Lisa tomatikonserv, maitsesta pune, peterselli, tšillipulbri, soola ja pipraga ja lase ca 10 minutit podiseda.
Määri ahjuvorm kergelt õliga, laota põhjale kiht hakklihakastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis jälle kiht lihakastet. Laota viilutatud šampinjonid hakklihale, seentele kiht riivitud juustu. Siis taas lasanjeplaadid, hakklihakaste, šampinjonid, juust. Viimasena lisa kiht lasanjeplaatel, ülejäänud hakklihakaste ja kiht riivjuustu. Kontrolli, et lasanjeplaadid oleksid kenasti kastme ja juustuga kaetud!
Küpseta 220-kraadises ahjus 30-45 minutit, kuni lasanje on pealt kenasti küpsenud.
Võta ahjust välja ja lase enne serveerimist 10 minutit seista. Kõrvale paku rohelist salatit.
Retsept on Federici lasanjeplaatide karbi pealt. Juuresolevad fotod tegid ANIITRAM (vasakpoolne) ja VIKE (parempoolne).
Klassikaline ja mõnus
Aegadest ja arust minu lemmik!
Vike on sellise pildi saatnud:
Minule täitsa meeldis, viilutatud pruunid šampinjonid jäävad veidi krõmpsud seal vahel.
Tegin õhtusöögiks - mul oli kahe tomatikonservi asemel suur purgitäis letšot ja šampinjonid tükeldasin kastme sisse. Lasanjeplaate kulub mul 6 - kaks kihti, mõlemas 3 plaati.
Hakklihalasanje seente ja juustuga
Kihiline vormiroog seene-hakklihakastme ning rohke riivitud juustuga. Tavalisest lasanjest lihtsam, kuna bešamellkastme valmistamine jääb ära.