Hakklihalasanje seente ja juustuga

Kihiline vormiroog seene-hakklihakastme ning rohke riivitud juustuga. Tavalisest lasanjest lihtsam, kuna bešamellkastme valmistamine jääb ära.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g hakkliha

800 g konservitud purustatud tomateid (2x400g)

400 g hakitud (pruune) šampinjone

2 sibulat

3 küüslauguküünt

1 sl hakitud värsket peterselli

1 tl kuivatatud punet

1 tl tšillipulbrit

soola ja musta pipart

500 g riivitud juustu

9 lasanjeplaati

Valmistamine

Pruunista hakkliha kergelt pannil, lisa sibul ja küüslauk. Lisa tomatikonserv, maitsesta pune, peterselli, tšillipulbri, soola ja pipraga ja lase ca 10 minutit podiseda.

Määri ahjuvorm kergelt õliga, laota põhjale kiht hakklihakastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis jälle kiht lihakastet. Laota viilutatud šampinjonid hakklihale, seentele kiht riivitud juustu. Siis taas lasanjeplaadid, hakklihakaste, šampinjonid, juust. Viimasena lisa kiht lasanjeplaatel, ülejäänud hakklihakaste ja kiht riivjuustu. Kontrolli, et lasanjeplaadid oleksid kenasti kastme ja juustuga kaetud! 

Küpseta 220-kraadises ahjus 30-45 minutit, kuni lasanje on pealt kenasti küpsenud. 

Võta ahjust välja ja lase enne serveerimist 10 minutit seista. Kõrvale paku rohelist salatit.

Nipid ja soovitused:

  • Täpset lasanjeplaatide arvu on raske öelda, see sõltub vormi suurusest. Minu lasanjevormi mahub kõrvuti kolm lasanjeplaati ning plaate tuleb kolm kihti. 

Retsept on Federici lasanjeplaatide karbi pealt. Juuresolevad fotod tegid ANIITRAM (vasakpoolne) ja VIKE (parempoolne).

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 07.11.2010 18:09

Klassikaline ja mõnus

Pille
posted on 26.11.2017 11:10

Pilt ka:

kokandushuviline
postitatud 09.02.2012 16:20

Aegadest ja arust minu lemmik!

Pille
postitatud 26.11.2017 11:10

Vike on sellise pildi saatnud:

Pille
postitatud 23.12.2017 15:47

Minule täitsa meeldis, viilutatud pruunid šampinjonid jäävad veidi krõmpsud seal vahel.