Moskva rassolnik

Vene köögist pärit supp, mis saab oma hapuka maitse hapukurgist.
Moskva rassolnikut võib valmistatada vegetaarsena, liha- või kanapuljongiga, kodulindude rupsidega ja neerudega. Siin on vegetaarne variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g sibulat

40 g võid

240 g juurpeterselli

90 g juursellerit

1 l kuuma puljongit

100 g hapuoblikaid

100 g spinatit

140 g tükeldatud hapukurki

3 dl piima

1 munakollane

hakitud värsket tilli või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tükelda sibulad, kuumuta võis. Tükelda peterselli- ja sellerijuur, pane keevasse puljongisse või soolaga maitsestatud vette keema.

Tükelda oblikad ja spinatid, lisa supile 5-10 minutit enne keetmise lõpetamist.

Sega kuum piim peene joana munakollase hulka, seejärel kuumuta segu nõrgal tulel või kuumaveevannis tihenemiseni ja kurna. Segu ei tohi keeda!

Saadud munasegu lisa supile enne lauale andmist. Peale puista hakitud tilli või peterselli.

Retsept on mugandatud raamatust "Toitlustamine tööstusettevõtetes ja õppeasutustes: roogade koostisnormide kogumik" (kirjastus Valgus, 1969). Vaata ka seda retsepti.

LISA KOMMENTAAR