Minikebabid

Väikesed vürtsikad lamba- või veisehakklihavorstid araabiapärasele lauale.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g lamba- või veisehakkliha

1 küüslauguküüs

1 tl soola

0.5 tl sambal-oelek kastet

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 dl 10% rõõska koort

Praadimiseks:

võid

Valmistamine

Sega hakkliha, purustatud küüslauk, sool, sambal oelek, vürtsköömned, kollajuur ja rõõsk koor ühtlaseks.

Vormi segust pisikesed piklikud vorstid, prae need pannil ümberringi pruuniks (umbes 5 minutit).

Serveeri araabiapärasel selvelaual koos pommu- ehk baklažaanipüree, fetajuustuga porgandisalati, Ali Baba spinatipirukate, hummuse, vürtsikate mandlite ja Aladdini kohupiimakoogiga.

Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (4/2003, Minikebab), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

ÜLLEKAS
postitatud 27.04.2011 09:48

Katsetasin (enda jaoks) uut kebabi retsepti: minikebabid. Ja ei pidanud pettuma! Ilmselt saab sellest mu selle suve lemmik ja kohustuslik grillimise osa, sest maitses nii mulle kui ka lapsele. See viimane eriti oluline, sest igat grill-liha ta ei söö aga seda kebabi pistis küll usinalt Valmistasime grillil resti vahel (seetõttu lapik kuju) mitte ahjus.

Pille
posted on 16.04.2018 11:48

Ülleka saadetud foto:

Ilse
postitatud 16.04.2018 11:28

Kuna mass sai tänu koore lisamisele suht vedel oli praadimine natuke tehnikat nõudev. Kloppimisega tainas muidugi natuke tahenes. Aga lõpptulemus sai mahlane ja maitsev. Tikud torkisin juba valmis kebabile külge, et oleks mugavam süüa. Maitsev mahlane sai.