400 g lamba- või veisehakkliha
1 tl soola
0.5 tl sambal-oelek kastet
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 dl 10% rõõska koort
Praadimiseks:Sega hakkliha, purustatud küüslauk, sool, sambal oelek, vürtsköömned, kollajuur ja rõõsk koor ühtlaseks.
Vormi segust pisikesed piklikud vorstid, prae need pannil ümberringi pruuniks (umbes 5 minutit).
Serveeri araabiapärasel selvelaual koos pommu- ehk baklažaanipüree, fetajuustuga porgandisalati, Ali Baba spinatipirukate, hummuse, vürtsikate mandlite ja Aladdini kohupiimakoogiga.
Retsept on rootsi ajakirjast Arlaköket (4/2003, Minikebab), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Katsetasin (enda jaoks) uut kebabi retsepti: minikebabid. Ja ei pidanud pettuma! Ilmselt saab sellest mu selle suve lemmik ja kohustuslik grillimise osa, sest maitses nii mulle kui ka lapsele. See viimane eriti oluline, sest igat grill-liha ta ei söö aga seda kebabi pistis küll usinalt Valmistasime grillil resti vahel (seetõttu lapik kuju) mitte ahjus.
Kuna mass sai tänu koore lisamisele suht vedel oli praadimine natuke tehnikat nõudev. Kloppimisega tainas muidugi natuke tahenes. Aga lõpptulemus sai mahlane ja maitsev. Tikud torkisin juba valmis kebabile külge, et oleks mugavam süüa. Maitsev mahlane sai.
Minikebabid
Väikesed vürtsikad lamba- või veisehakklihavorstid araabiapärasele lauale.