Jõulused šokolaadipavlovad kirsikastmega

Pühade pidulauale sobivad hästi väikesed šokolaadipavlova-koogid kirsikastmega.

Kogus
8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Beseepõhi:

6 suure muna valget

0,25 tl peenikest soola

300 g peeneteralist suhkrut

1 sl (triiki) maisitärklist või kartulitärklist

1 tl vanilliekstrakti

2 tl valge veini äädikat või sidrunimahla

200 g tumedat šokolaadi

Peale:

4 dl 35% rõõska koort

3 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti

tumedat šokolaadi

riivitud apelsinikoort

Kirsikaste:

400 g Härmavili külmutatud kirsse (kivideta)

100 g moosisuhkrut

sorts sidrunimahla ja sorts apelsinilikööri

1-2 kaneelikoort

Valmistamine

Beseepõhjade valmistamiseks kuumuta ahi 160ºC. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga.

Sulata šokolaad vesivannil ja jäta jahtuma.Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi. Lisa sulanud šokolaad ja sega veel veidi ettevaatlikult, saades siiru-viirulise beseemassi.

Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberitele, kummalegi ahjuplaadile neli kuhjakest. Silu massi lusikaga nii,et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).

Tõsta Pavlovad koos ahjuplaatidega ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.

Kirsikompoti jaoks pane kirsid koos suhkru, kaneelipulkade ja sidrunimahlaga potti. Kuumuta keemiseni ning lase umbes 10 minutit podiseda. Tõsta tulelt, sega soovi korral hulka sorts likööri. Lase jahtuda ning eemalda siis kaneelipulgad.

Vahetult enne Pavlovate kokku panemist vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliekstraktiga.

Aseta beseepõhjad alusele, tõsta iga besee "lohukesse" veidi vahustatud koort ning kirsikastet. Kaunista pealt šokolaadilaastudega või riivitud šokolaadiga ning viimaseks riivi peale apelsinikoort.

Loe veel:

Idee on Briti ajakirjast BBC Good Food (Cherry chocolate pavlova). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.09.2010 22:07

Tegin poole koguse,sest 3 munavalget vajas realiseerimist.Natuke ebaõnnestus.Kuna kook oli väiksem,siis küpsetusaeg ka lühem.Mina aga unustasin koogi natuke kauemaks ahju ja sellepärast tuli kook natuke kuiv.Maitselt oli kook mõnusalt shokolaadine ja vahukoore ning kirsikompotiga väga maitsev.Kaunistuseks värskeid kirsse polnud. Aga Nami-nami pavlova on siiski kõige parem:)

Pille
postitatud 30.11.2021 19:06

Zoozi tehtud pilt :)

Kaare
postitatud 05.12.2021 11:26

Väga maitsev ja pidulik!

Triin Jüris
postitatud 30.12.2021 06:25

Tehtud ja väga maitses!

Aule K.
postitatud 01.01.2022 11:46

Meil oli see hõrgutus aastavahetuse laual! Imeline!