Kirsike![]() Abikokk 2014-03-19 13:13:36 |
Käisime ka eile. Lõppkokkuvõtteks ütleks, et mulle siiski ka meeldib see koht. Mõne toiduga vinguks kohe kõvasti, näiteks rannakarbid ei olnud head (ülessoojendatud ja krigisesid), lapse krepp jäi söömata, sest liiga kuiv olevat olnud, kitsejuustusalat oli selline so-so, aga veisepõsk jällegi maitses väga. Lauale toodud sai ei olnud ka paljulubav, aga koju kaasa ostetu oli väga hea. Kookidega jäime ka üldjoontes rahule. Veini poolelt oleks ju prantsust rohkem oodanud :D Aga õhkkond oli mõnus ja kui sinnakanti aega parajaks tegema satun jälle, läheks uuesti ja prooviks miskit muud. | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2014-03-22 22:24:23 |
Kiidame endiselt eklääre. Makroone aga mitte.
![]() |
|
OlgaKa![]() Abikokk 2014-04-02 18:41:56 |
Käisin täna Lyonis lõunal ja päevapakkumiseks oli kotlett magedate pennedega ja vedela koorekastmega. Kui poleks kõrval olnud röstitud peeti ja porgandit, vaid klassikaline riivitud peedi-porgandisalat, oleks kohe kahtlustanud, et sattusin odavasse sööklasse. Muidu pole ju hullu vahel süüa sellist maitsetut ja mittemidagiütlevat sööki, kui see ei maksaks 6 EUR ja ei oleks Lyon (kus ma seni eranditult ainult head sööki saanud) :( Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök |
|
Netcat![]() Abikokk 2014-04-14 15:50:20 |
Nädalavahetusel käisin esimest korda siis Lyonis lõunal - või oleme ausad, minu jaoks hilisel hommikusöögil. Atmosfäär oli hubasem kui siit-sealt kuuldu järgi oskasin oodata ja taustamuusika oli ka tore. Rahvast oli tublisti, aga samas ka vaba lauaga polnud probleemi.
Saia- ja koogilett oli nii rikkalik, et võttis ähmi täis (ei saa aru varem nähtud väidetest, et saiakesi-koogikesi polevat kohviku jaoks piisavalt olnud). Paljud koogid ja saiad olid nii paljulubavad, et ei osanud kohe kuidagi valida ja läksin pistaatsiasaia lõksu, sest seda paljudest kohtadest ei saa. Ei olnud midagi erilist.
Kohv oli... kohv. Pisike. Lauda toodi valge suhkur, see pani pisut imestama. Peab teinekord unest kaine peaga kohvile minema, tol hetkel oli tähtis vaid oma kofeiin kätte saada.
Benedicti munad lõhega olid head, väga parajalt poolvedelad, aga lõhet oli jällegi vähe ja ootamatult ei tulnud portsuga peale 2 cm tüümianivarre mingit rohelist kaasa, vaid hoopis rohkesti röstleivalist ja mingi muretaigna-asi.
Niiet ühtkokku oli vist väga prantslaslik, aga mitte eriti tervislik hommikusöök. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
KöögiKata![]() Kokaõpilane 2014-05-12 16:50:44 |
Külastasin kohta emadpäeval, ning õnneks olin teinud broneeringu, kuna paljud olid sunnitud tagasi pöörduma. Koha välimus ei jätnud mulle eriti head muljet, tumehallid seinad ja metalsed lambid mõjusid veidi külma ja kõledana, samas prantsuskeelne muusika paitas kõrvu. Ning kui nüüd juba veidi virisemmiseks läks, siis laud oli söömiseks ilmselgelt liiga väike! Menüü oli hea, ning tutvustati, et tegemist uue koka ja uute roogadega (kahju et ma vana proovida ei jõudnud, ei saa võrrelda) Proovisime mustjuure suppi, kanamaksaterriini, kammkarbid võikastmes, veise välisfilee, sea sisefilee + lapsed lihapallid kartulipüreega, krepp kana ja sulatatud juustuga. Punane majavein maitses hää ning nö majavesi oli tasuta :) Söökidki olid head, kuid kahjuks ei küsitud veise kohta küpsetusastet ja see oli lauda jõudes ikka väga well-done. Lihapraadide liha kogus on mehemõõtu, ning aedvilja või rohelist oleks võinud isegi rohkem olla. Laste lihapallid oli jälle väga väikse lapse mõõtu ning krepi juurest mina sulatatud juustu tuvastada ei suutnud, ning see oli õhtu ebaõnnestuja - kuiv ning lisandiks pandud majonees ei päästnud seda. Aga suurepäraselt maitsesid kammkarbid, mille juurde pakuti musta risotot! Ning ka terrini juures oli ohtralt head rukolat ning see sobis kohapeal valmistatud saiaga imeliselt! Kuna tegu oli emadepäevaga, oli koogivalimiseajaks koogilett väga hõre, lisaks oli otsad annud capuccino masin, kuid aroonia toorjuustu koogi õnnestus mul lapse kõrvalt veidi proovida ja läinud see oligi - ilmselt oli väga hea! Eelräägitud saiade ja kookide pärast ilmselt siirdun lähiajal sinna tagasi! | |
Netcat![]() Abikokk 2014-08-28 19:44:39 |
Maandusime õhtust sööma peale reedeõhtust loomaaiakülastust emaga. Naljakas, et eelpoolmainitud "kõledad" metallist lambid pälvisid temalt just suurt kiitust. Taustamuusikale ei olnud alguses etteheiteid, aga pikapeale hakkas ema nurisema, et prantsuspärasust olla siiski liiga vähe.
Mind üllatas, et reede õhtul oli tegu peaaegu tühja majaga ja mida hiljemaks, seda vähemaks veel rahvast jäi. Kogemus samas kõrval olevasse Rucolasse mahtumisega täiesti tavalise tööpäeva õhtul on korduvalt näidanud, et võib olla raske. Ei tea, kas asi halvas ilmas või pole inimesed seda kohta veel üles leidnud, sest midagi vältimisväärset seal küll ei ole.
Ema võttis mingi peakoka eripakkumises olnud lõhe kukeseentega (vist) ja mina võtsin Lyoni suvesalati röstbiifiga. Salat ei petnud ootusi, vaid ületas neid - kui tavaliselt salatilisandiks olevat liha pannakse niisama mulje jätmiseks, siis seal oli röstbiifi ikka mehiselt. Ka teised komponendid olid ok.
Koogilett oli vastu õhtut veidi kõhnunud, aga valikut siiski oli ja Doux Lyon vahukoore-kohupiimatort maasikate ja iirisega oli päris hea. Maasikad tuleks siiski praegu juba millegi hooajalisemaga asendada.
Eriti hea mulje jättis aga teenindus. Ega ma olen vist suhtkoht vähe ka viimase aasta jooksul väljas käinud, aga ei mäletagi, millal viimati nii toreda, sõbraliku ja tähelepaneliku kohtlemise osaks Eestis sain.
Ostsime kaasa leiba ja saiakesi. Leib oli hea, ja emale tema rosinarull meeldis, aga mis minu kirsipirukasse puutub, siis minule nüüd Lyoni saiakeste koha pealt aitab. Enam ei osta. Jään kookide juurde. Põhimõtteliselt tühja tainaümbrikuga tegu, põhja peal natuke mitte eriti tugevamaitselist moosi. See on vist stiil mingi niisugune, inimestele, kelle arust pirukas võrdubki lehttainaga, aga maitse üle teatavasti kakeldakse. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2015-01-23 18:42:39 |
Sellel pühapäeval, 25. jaanuaril kell 12-15 leiab Viru Keskuse vastavatud kohvik-restoranis Lyon aset esimene gurmee-brunch, mille rikkalikust menüüst leiab värskeid austreid, sinimerikarpe, jaanalindu, põnevaid prantsuse küpsetisi, moorpraade veisepõsest, pardist jt. Osad toorained on selleks puhuks otse Prantsusmaalt kohale toodud ja brunch´i road on peakokk Jürgen Lip pühendanud Põhja-Prantsusmaa piirkonnale Nord-Pas-de-Calais. | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2015-02-20 13:35:55 |
Pressiteade 19. veebruar 2015
Michelini kokk Jouni Toivanen üllatab Viru Lyonis toimuval õhtusöögil puiduste maitsetega
![]() |
|
Amanda-Riin![]() Kokaõpilane 2016-01-06 11:05:18 |
Käisime Viru Lyonis õhtusöögil. Olen paar korda käinud ka Õismäe omas. Õismäel olid prantsusepärased puhtad lihtsad toidud ja muljed väga head. Viru tänava puhul, ma arvan, et 50 parima hulka jäämine sõltub hoopis sellest, kuidas konkurentidel läheb. Selline mulje tekkis selle ühe õhtusöögi põhjal, kahest põhiroast. Võib olla, et enamasti on kõik hoopis teisiti. Ekläärid olid küll väga head ausalt öeldes, neid tahaks praegugi kohvi kõrvale. Ja üliväga hästi oli tehtud kaaslase tellitud lihaveis-no tõesti võttis ümisema. Kastmega olid lood teisiti ja see ei "mätsinud" friikartulite ja hapendatud kurgiga. Kombinatsioon ise on ju nagunii üllatav, aga vahel ongi üllatavad asjad koka poolt imeliselt kokku sobitatud. Mitte seekord. Taldrikul oli 4 komponenti eri roogadest justkui. Täpselt sama oli minu pardiga. Part ise oli tegelikult kena ja delikaatne, kahjuks oli hästi õhkõrnalt krõbe nahk üle valatud kastmega, mis jällegi ei hakanudki kokku mängima safranise maisikoogiga. Mais iseenesest oli ju ka hästi tehtud. Part ka. Opera tordist oli neil oma versioon, mida ma proovima ei jõudnud-ümmargune pakemate kihtidega versioon. Operat, kus minu meelest on 5 erinevat kihti 9-ks korruseks laotud(ma võin eksida arvudes, enam ei mäleta, aga neid erinevaid kihte on seal ikka kohe palju). Ma mõtlen, et Opera on nii luks kook ja kuna seda Eestis ei pakuta kuskil, siis võiks nad algversiooni ka pakkuda. Puuhalg oli küll minu meelest täiesti hästi tehtud, aga teenindaja jutust jäi mulje, et inimestele see väga ei meeldi. Ma siiski leian, et see oli hea. Mul on tunne, et prantsalsed lisavad sinna alkoholi, vb. aitaks ka eestlaste puhul. Madeleiniga ei olnud lood hästi. Aga te minge ja ostke sealt eklääre. Ma ei tea, mis nendega ometi on, aga mujal küll Eestis selliseid ei saa. |
|
<< < 1 | 2 > |