MAASIKAS

Marit
Abikokk
2011-07-09 18:47:57
Tegin veel väikesi maasikakoogikesi: kakaobiskviidi vahel ja peal maasikatoormoos ja piparmündine maasikakreem.

Magusad fotod

ErleS
Abikokk
2011-07-09 22:07:38
Eile-üleeile sai veel oma maa (igas mõttes) maasikaid kasutatud ning valmisid maasika-hapukoorejäätis ja Brita tort maasikatega, mida mõni aeg tagasi ka metsmaasikatega tegin. Kiidan nii jäätist kui mõlemat Britat, eriti metsmaasikatega varianti. Püüdsin veel meenutada, milliseid maasikatega retsepte olen siit samast Nami-Namist varem proovinud: Luksuslik maasika-pavlova - väga hea tort, ei teagi, miks sel aastal teinud ei ole, aga äkki veel jõuab :); Vahuveinitarretis suvemarjadega; Hõõrutud maasikad kaneeliga; Maasika-mandlimoos; Jogurtivaht kamaga - seda tegin ka eelmisel suvel korduvalt ning ilmselt läheb lähiajal kordamisele; Maasikasalat basiiliku ja piparmündiga. Lisaks olen varem korduvalt teinud Tordiraamatust maasika-küpsisetorti, mida ka Kokkamas95 mainis. Väga hea viis küpsisetordi tegemiseks, kuigi raamatus toodud retsept on minu jaoks natuke liiga magus. Aga tort ise on väga ilus, kui on sügavas ümara põhjaga kausis hoitud, hiljem alusele kummutatud ja pealt nt vahukoore ja maasikatega kaunistatud - tekib väga ilus maasikane kuppel, mis on tavapärastest vormis tehtud kookidest erinev :)
Cousinella
Kokaõpilane
2011-07-10 14:57:21
Viimasel ajal muud ei söö kui maasikaid. Ilma kooskokkamiseta poleks vast nii palju katsetanud ja ajusid ragistanud, et mida ja kuidas teha. Õnneks jätkus maasikaid ka toormoosina sügavkülma panemiseks. Ja maasikad ei ole veel peenralt otsas! Siin siis minu katsetused ja kui mõni retsept raamatutegijatele huvi pakub, siis paljun väga. Retseptid on blogis ja suurema resolutsiooniga pildid arvutis olemas. Maasika pavlova Maasika-küpsisetort Kaerane kohupiimakook maasikatega Maasika-toorjuustukreem Maasika mannavaht

http://cousinella.blogspot.com/

Kaz
Kokaõpilane
2011-07-10 20:04:53
Meie pere lemmik on maasikarull (rullbiskviit toorjuustu-vahukoore-maasikate kreemiga). Retsept on võetud 100 Kooki 2 raamatust. Eriti hea oli ta eile kui ema tuli pärast suurt tormi meile selle sama maasikarulliga külla.
Maffu
Kokaõpilane
2011-07-10 20:34:02
Jogurtitort maasikatega. Hapukoore-maasikamoosi kreemiga kook

Teise kursuse pagar-kondiiter.

Vike
Abikokk
2011-07-10 22:18:28
Nõudsin pühapäevahommikuks pannkooke - ja saingi :). Küpsetamise au küll endale ei võta, aga... Maasikapannkoogid.
Dagris
Abikokk
2011-07-10 23:34:12
Maasika-toorjuustukook Röstsai kohupiima ja toormoosiga Tegin salatit ka - kitsejuustu ja seemnetega, kaste ei olnud päris minu maitse järgi, aga muidu paneks maasikat salatisse veelgi

Sööme silmadega

Merle
Abikokk
2011-07-11 00:27:00
Sel suvel on meie peres tehtud mitu kausitäit maasika-tiramisu'd, aga enne pildistamiseni jõudmist on kõik nahka pistetud :) maasika-hapukoorejäätist armastavad nii suured kui ka väikesed: Sünnipäeva-rulltort seest: vahest on kõige parem aga kõige lihtsam:
Minukiisu
Abikokk
2011-07-12 15:29:08
hommikune kaloripomm - kondentspiimaga kaetud sai ja värked maasikad :D
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-07-12 16:28:55
Aitäh kõikidele osavõtjatele! Ma lugesin täna hommikul kõik kooskokkajad kokku ja sain tulemuseks 39 osalejat (sorri, Minukiisu!) ja pärast väikest arutelu Dansukkeriga jõudsime kokkuleppele, et kõik 39 saavad ka endale suhkruvaliku :) Ma nüüd teen väikese kokkuvõtte, et kes-kus paikneb ja siis saab logistikat välja mõtlema hakata.. Retseptide osas, mis e-raamatusse võiksid minna, võtan ühendust-annan teada :) Hääd maasikaideed on edaspidi oodatud "vanas" maasikateemas!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>