Netcat Abikokk 2011-04-25 16:06:21 |
Pole just päris kahjurlus, aga ikkagi rohkem nagu siia teemasse. Sel aastal on minu põllulapiga külgneval söötis maal päris pikk kulu lamandunud lume all. See katab nüüd tiheda vaibana pinda, kus eelmistel kevadetel on samal ajal juba paks võilillevaip lokanud. Ei suuda kuidagi seisukohta võtta, kas peaks selle kulu kõik kokku riisuma (tont teab, mis kahjurid ja hiired kõik selle all võivad elada ja paljuneda) või on see umbrohu tõrjumise mõttes pigem targem niiviisi maha jätta, nagu ta on, või kasvab umbrohi sellest hiljem ikkagi läbi lõpuks?
Ja kui kokku riisuda, siis kas sellest kuivanud kulust saab ka komposti, või mitte? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kiilike Abikokk 2011-04-25 21:54:13 |
Netcat:
Uus rohi- umbrohi kasvab sellest läbi veidi aeglasemalt aga kasvab .. Komposti ei paneks(vähemalt ise), sest kui seal ka seeme satub sees olema siis äkki on elujõuline ja läheb kasvama. Vähemalt oleme me suutnud selle umbrohuseemne kartuses täiskavanud taimed komposti panemata jätta. Muru niitmisest tekkiv rohi läheb alati komposti.
Pole just päris kahjurlus, aga ikkagi rohkem nagu siia teemasse. Sel aastal on minu põllulapiga külgneval söötis maal päris pikk kulu lamandunud lume all. See katab nüüd tiheda vaibana pinda, kus eelmistel kevadetel on samal ajal juba paks võilillevaip lokanud. Ei suuda kuidagi seisukohta võtta, kas peaks selle kulu kõik kokku riisuma (tont teab, mis kahjurid ja hiired kõik selle all võivad elada ja paljuneda) või on see umbrohu tõrjumise mõttes pigem targem niiviisi maha jätta, nagu ta on, või kasvab umbrohi sellest hiljem ikkagi läbi lõpuks? Ja kui kokku riisuda, siis kas sellest kuivanud kulust saab ka komposti, või mitte? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-06-09 13:10:55 |
Mul mure sitikatega. Kapsa- ja salatipeenras on võimust võtnud sellised tibatillukesed mustad sitikad, kes lehed nõelaauke täis ammustavad :( Salatilehti saan süüa ikka, pesen ära ja maitset ju ei riku, aga no pildi jaoks ei sobi (toidublogija, eks ole ;Ö)) ja muidu ka ebameeldiv. Kas keegi oskab arvata, kellega tegu on ja kuidas nendele läheneda? Mürki panna ei saa. Lehetäide vastu aitavat rasvavaba piimaga pritsimine, kas tasuks ka nende sitikate puhul seda katsetada? | |
Kiilike Abikokk 2011-06-09 15:08:21 |
Pille:
Meil sõid mingid putukad rooskapsataimed auklikuks( ja ma loobusin) sama isukalt pistsid algul ka pak choi punaseid lehti aga nüüd on vähemaks jäänud see augustumine :) Tavalisemaid salateid pole puututud.
Sama augumustri tegemine käib ka nende jaapani salati/kapsa peenras.
Mul mure sitikatega. Kapsa- ja salatipeenras on võimust võtnud sellised tibatillukesed mustad sitikad, kes lehed nõelaauke täis ammustavad :( Salatilehti saan süüa ikka, pesen ära ja maitset ju ei riku, aga no pildi jaoks ei sobi (toidublogija, eks ole ;Ö)) ja muidu ka ebameeldiv. Kas keegi oskab arvata, kellega tegu on ja kuidas nendele läheneda? Mürki panna ei saa. Lehetäide vastu aitavat rasvavaba piimaga pritsimine, kas tasuks ka nende sitikate puhul seda katsetada? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-06-09 15:13:59 |
Kiilike:
JUST! Kapsad (sh paksoi), lehtsinep, aasia salatid ja rukola. Böööö :(
Pille:
Meil sõid mingid putukad rooskapsataimed auklikuks( ja ma loobusin) sama isukalt pistsid algul ka pak choi punaseid lehti aga nüüd on vähemaks jäänud see augustumine :) Tavalisemaid salateid pole puututud.
Sama augumustri tegemine käib ka nende jaapani salati/kapsa peenras.Mul mure sitikatega. Kapsa- ja salatipeenras on võimust võtnud sellised tibatillukesed mustad sitikad, kes lehed nõelaauke täis ammustavad :( Salatilehti saan süüa ikka, pesen ära ja maitset ju ei riku, aga no pildi jaoks ei sobi (toidublogija, eks ole ;Ö)) ja muidu ka ebameeldiv. Kas keegi oskab arvata, kellega tegu on ja kuidas nendele läheneda? Mürki panna ei saa. Lehetäide vastu aitavat rasvavaba piimaga pritsimine, kas tasuks ka nende sitikate puhul seda katsetada? |
|
Pulavik Abikokk 2011-06-10 08:40:18 |
Pille:
Küüslauguleotist soovitatakse selliste asjade puhul, see on etem kui mürgitamine mu meelest ja kui see ikkagi ei tööta nende konkreetsete satikate vastu siis pole kadu ka eriti suur :). 4 küünt 1 liitri vee kohta oli vist (küüned tuleb purustada) ja siis kohe kasutada, soovitavalt paar korda päevas. Kiilike:
JUST! Kapsad (sh paksoi), lehtsinep, aasia salatid ja rukola. Böööö :(Pille:
Sama augumustri tegemine käib ka nende jaapani salati/kapsa peenras.Mul mure sitikatega. Kapsa- ja salatipeenras on võimust võtnud sellised tibatillukesed mustad sitikad, kes lehed nõelaauke täis ammustavad :( Salatilehti saan süüa ikka, pesen ära ja maitset ju ei riku, aga no pildi jaoks ei sobi (toidublogija, eks ole ;Ö)) ja muidu ka ebameeldiv. Kas keegi oskab arvata, kellega tegu on ja kuidas nendele läheneda? Mürki panna ei saa. Lehetäide vastu aitavat rasvavaba piimaga pritsimine, kas tasuks ka nende sitikate puhul seda katsetada? |
|
Ilse Abikokk 2011-06-17 06:51:59 |
Pille:
Kuulsin raadiost, et Coca-Colaga pritsimine pidi aitama lehetäide ja isegi sipelgate vastu. Ise pole proovinud aga täitsa usun. Peab proovima.
Mul mure sitikatega. Kapsa- ja salatipeenras on võimust võtnud sellised tibatillukesed mustad sitikad, kes lehed nõelaauke täis ammustavad :( Salatilehti saan süüa ikka, pesen ära ja maitset ju ei riku, aga no pildi jaoks ei sobi (toidublogija, eks ole ;Ö)) ja muidu ka ebameeldiv. Kas keegi oskab arvata, kellega tegu on ja kuidas nendele läheneda? Mürki panna ei saa. Lehetäide vastu aitavat rasvavaba piimaga pritsimine, kas tasuks ka nende sitikate puhul seda katsetada? |
|
Ilse Abikokk 2011-07-02 09:29:23 |
http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1590531 Päris huvitav kuulamine kahjurite tõrjest | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-30 11:38:14 |
Ma hädaldasin aiablogis vaarikamardikate (ja seega ka vaarikausside) teemal. Vastikud tüütused :( | |
Netcat Abikokk 2014-04-28 18:35:33 |
Võtaks selle väetamise teema uuesti üles. Mõned inimesed räägivad, et kaevavad adru peenrasse, laotavad multšiks või siis kasvuhoonesse. Ei andnud rahu see tasuta väetise asi ja käärisin käised üles, läksin mere äärde adru otsima.
Nagu ikka, siis kui vaja, teda pole, ei vees, ei rannal. Lõpuks leidsin üles liivakuhilate alt suured niisked mättad. Lõin juba innukalt hargi sisse, kui lähemalt silmitsedes avastasin mingid sellised kahtlaselt parasiidi nägu ussikesed sealt seest.
Kadus isu ära seda kraami kasvuhoonesse vedada.
Kas teie adrus on ka ussid sees olnud? Mida neist arvata? Kuuluvad need adru juurde või on rohkem lindude soolikatest pärit? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |