Aiakahjurid ja nende tõrje, väetamine jms..

Netcat
Abikokk
2011-03-29 14:25:19
Sammal on kaval mõte, ei olegi selle peale enne tulnud. Kardan ainult, et selle alla meeldiks jällegi sipelgatele elama kolida. Ma ei saa oma peenramaal õieti midagi tihedamat maha panna, ei suuremat kivi, ei peenravaipa - kohe on paari nädala pärast selle all sipelgakoloonia.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-03-29 14:46:38
Seenekas:
Kardan, et männiokkad võivad muuta pinnase happeliseks, aga kas see maasikatele ka kahjulik või kasulik peaks olema, seda ei tea.
Oi jah. Ma olen veetnud lapsepõlves tunde mamma Adeele karmi pilgu all peenardelt männiokkaid noppides, kuna need oleks vanaema lillepeenra mulla liiga happeliseks teinud. Töökasvatus 1970ndate ja 1980ndate stiilis :( :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2011-03-29 15:30:35
Pille:
Seenekas:
Kardan, et männiokkad võivad muuta pinnase happeliseks, aga kas see maasikatele ka kahjulik või kasulik peaks olema, seda ei tea.
Oi jah. Ma olen veetnud lapsepõlves tunde mamma Adeele karmi pilgu all peenardelt männiokkaid noppides, kuna need oleks vanaema lillepeenra mulla liiga happeliseks teinud.
Einoh, kuuseoksad on neil peal talviti niikuinii ja eks sealt ka pudeneb, aga see saab enamasti ära riisutud kergesti. Kas männiokkad ka siis halvasti mõjuks, kui nad hiljem ära koristada.

Vandiste
Abikokk
2011-03-29 17:46:39
Ei usu. Mul on juba 3 aastat maasikapeenraid otse mändide all - ei jõua ma sealt kogu aeg neid okkaid korjata - ning saagi üle ei kurda. Jätkub isegi lindudele ja sipelgatele ;).
Kardemon
Abikokk
2011-03-29 23:05:42
Zapxpxau:
Miks peaks seemneid kinnastega katsuma? Kaovad veel ära ka, kindad on nii kohmakad.
ma ise mõtlesin sama... aga olin lugenud eelnevat teksti täiesti valesti.. jutt käis puhitud seemnetest (millest ma midagi ei tea... ) sellest selline veider küsimus... ma oma loogikaga sain aru, et kui paljaste kätega panna seemneid, siis tulevad mingid haigused külge :D
Zapxpxau:
Aga sibulakärbse kohta veel nii palju, et lisaks multšimisele võib kasutada ka puutuhka. Proovida võib ka lillateravee või kerge soolvee sisse kastmist enne mahapanemist. Erinevalt porgandikärbsest munevad sibulakärbsed vahel ka otse sibulalehtede vahele. Sibulakärbeste naturaalsed vaenlased on lühitiiblased (näevad välja natuke kõrvahargi moodi) ja munetilised (?)
katsetame siis puutuhaga (lihtsalt ahjust jahtunud tuhk, eks?!)... ja lillat/soolvett...

http://kardemon.blogspot.com

Köögikatake
Abikokk
2011-03-30 09:48:07
Porgandi puhul toimib ka väga hästi soolvesi. Enne seemne mahapanekut tuleb peenar soolveega läbi kasta.

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Zapxpxau
Abikokk
2011-04-12 17:38:06
Viimases Jamie ajakirjas on mainitud, et porgandikärbes on nii kehv lendaja, et 60cm kõrgusest takistusest ta üle ei saa. Seega võiks eeldada, et minu peenrale ei jaksa nad üldsegi tulla. :)

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-12 17:59:07
Zapxpxau:
Viimases Jamie ajakirjas on mainitud, et porgandikärbes on nii kehv lendaja, et 60cm kõrgusest takistusest ta üle ei saa. Seega võiks eeldada, et minu peenrale ei jaksa nad üldsegi tulla. :)
Sama siin :) Ükski kärbes mu porknaid mullu igatahes ei kiusanud :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2011-04-12 19:37:46
Zapxpxau:
Huvitav kust nad siis tulevad? Mina olen aru saanud et mingi kamp neid talvitub mullas ja hakkavad siis suve tulekuga toimetama, osa aga tuleb hoopis okaspuude otsast. See kui kõrgel muld on kus nad talvituvad ilmselt ikka ei oma tähtsust. Nojah, kui just igal aastal oma kõrgpeenarde mulda välja ei vaheta. Aga need on ainult minu uitmõtted :)

Ilse köögis

Netcat
Abikokk
2011-04-13 15:38:18
Ilsu:
Zapxpxau:
Huvitav kust nad siis tulevad? Mina olen aru saanud et mingi kamp neid talvitub mullas ja hakkavad siis suve tulekuga toimetama, osa aga tuleb hoopis okaspuude otsast. See kui kõrgel muld on kus nad talvituvad ilmselt ikka ei oma tähtsust. Nojah, kui just igal aastal oma kõrgpeenarde mulda välja ei vaheta.
Nojah, aga teoorias, kui neid seal kõrgpeenra esimese aasta mullas juba talvitumas _ei_ olnud ja nad suvel nii kõrgele lennata ei jaksanud, et sinna muneda, siis ei peaks neid ka järgmisel aastal olema und so weiter. Niiet kõik ripub sellest ära, et tuleb alustada suure hunniku kahjurivaba mullaga.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>