Lemmikloomad: mured ja rõõmud

Veronika
Abikokk
2011-03-04 09:57:46
Minu peni sõi eile oma suurt kanakintsu ilusti kausist. Vahest olen lasknud konte süüa ka esikuvaiba peal. Põhimõtteliselt saab koerale ilusti selgeks teha, kus võib midagi teha ja kus mitte.
Silx
Abikokk
2011-03-04 15:05:17
Thredahlia:
Kala ja piim EI OLE kassi toit (ei tee nalja, päriselt ka)... Toorest tihti need loomad ei taha, kes seda seda sööma pole harjunud. Mistõttu ma kutsikaid piinasin toorega mõlemaid esimesest kojutulemise päevast peale suhteliselt igapäevaselt :)
Piim ei ole jah.. Kala kohta ei ütleks nii rangelt. Jah.. kalast võib usse saada - aga kui sul õues käiv kass, siis on tal suure tõenäosusega ussid olemas. Rohtu peab andma regulaarselt. (sama hästi võib linnakorteri kiisu ussid saada sinu saabaste küljest... kui sa kuhugi sisse astunud jne ;)). Meil loomaarst kala ära ei keelanud - kui kass tahab, siis las järab. Mõni rannakass kala peal elabki. :) Piimaga on teine asi - suht suur protsent kasse ei seedi laktoosi, seega on nendel piimajoomisega sama efekt kui laktoositalumatul inimesel. Ei seedu, paneb kõhu valutama ja nõuab kibekiirelt liivakasti järele. Olen vahel toda pattu teinud, et andud vähese laktoosisisaldusega piimatooteid (a la hapukoor v keefir) natukene limpsida. :) Aga jah, toore liha (hakkliha ja neerudega) sai minu nuffikuid kassikutsikapõlves kohe harjutatud. :) Noh. Kolme kassi ei jaksa ainuüksi kvaliteettoiduga toita.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Seenekas
Abikokk
2011-03-05 13:15:27
Silx:
Kolme kassi ei jaksa ainuüksi kvaliteettoiduga toita.
Kuni meil majapidamises oli üks tõukass, sai ka kvaliteettoitu antud, aga kahe tallikassi juurdeilmumisel läks kalliks küll. Hakkasid üksteise eest ahmima ja siis see oksendusjama algaski. Kõik vel pikakarvalised ka ehk siis "karvapalliteema" ka aegajalt aktuaalne. Rääkisin just oma väikeloomaarstist sõbrannaga. Piima kohta ütles, et mõõdukalt võib seda kassidele vabalt anda, juhul kui nad seda taluvad. Kala kohta - isastele kassidele ainult kala ei tohiks sööta, pidid liiga palju fosforit saama ja tulevad tervisehädad. Samuti ei pidanud isastele olema hea ainult poekrõbinad, küll aga pole vahet, mis hinnatasemel konservidega sööta. Koera kohta ütles mu teine väikeloomaarstist sõbranna, kui esimese võtsin, et kui ma ei viitsi jännata ise toidu tegemisega, siis esimene aasta tuleks anda kvaliteetset kliinikutoitu ja edasi "sööda, millega tahad". Loomulikult ei anna ma praegusele koerale tooreid kartulikoori (mida ta võiks süüa oimetuseni) ja šokolaadi. Aga igasugust muud inimtoitu sööb ta mõistlikkuse piires meelsasti. Küll aga vedeleb vallaveti, kelle naine on ka loomaarst ja koerakasvataja, õuel pidevalt mõni ära näritud veisepea (üsna jube, eks) ja sellest kitsekesest, kes meie koplis eelmine nädal maha murti oli küll naabri koera poolt ribisid näritud ja sisikond laiali laotatud. Nii et mine võta kinni. Teine naabruses elav koerakasvataja ostab hädatapu loomi ja keedab koos lihaga neist putru. Aga seal on ka pidevalt üle kümne koera. Kuid mis puutub toas koerale kondi andmisse, siis üks variant on puur, aga meil on tal oma madrats, millel on vahetatav kate ja selle peal võib ta neid närida.
Zapxpxau
Abikokk
2011-03-07 15:19:25
Minu kassil on ka omad söömisveidrused, näiteks armastab ta väga keedukartuleid. Nii kui kartulid on valmis ja kurnatud, sätib ta ennast potile lähemale ja karjub, et talle ka vaja. Melonit sööb ka isuga. Piimast rääkides, lehmapiim ei huvita teda karvavõrdki, aga kui ma hommikuti sojapiimaga helbeid söön, siis istub minu kõrval ja loeb mu suutäisi, pea käib ikka üles-alla. Nii kui kauss saab tühjemaks hakkab ta demonstratiivselt keelt limpsama, tavaliselt panen talle siis lusikatäie või kaks, mitte rohkem. Üldse on ta omamoodi kass, avab uksi ja sahtleid. Viimati võttis oma krõbinakoti sahtlist välja ja nihverdas sealt kena peotäie omale sisse. Koeratoidu karbil kisub ka kaane pealt ära kui vaja. See kui ta kikivarvul uksi lahti teeb on väga tore vaatepilt :)

Zap*

Silx
Abikokk
2011-03-07 15:25:13
Kui juba muredest on palju juttu olnud, siis peab natukene rõõme ka tutvustama... Ehk siis siin on minu kodune kass-kond. Kõik siis üks pesakond. :) Nende mamma on mu venna jagu ja siis on mul veel kullakallis kassipoiss vanemate kodus. preili Kõrv preili Nospel härra Saba

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Leoola
Abikokk
2011-03-08 12:26:01
Mina toidan oma kolme kassi just kvaliteettoiduga, sest kallim toit on odavam, kui pärast kliiniku arved või looma kaotus. Konservid võiks olla rohkem nö pasteedilaadsed kui zelees, kassidele maitseb muidugi zeleekonserv rohkem. Toorest liha ja kala võib ka anda, aga peab saama siis regulaarselt ka ussirohtu. Kassidele pidid kasulikud lausa olema kana süda ja pugud Piimatoodetest võib anda hapukoort, maitsestamata jogurtit, maitsestamata kohupiima.
Merilin
Abikokk
2011-03-08 12:55:22
Leoola:
Toorest liha ja kala võib ka anda, aga peab saama siis regulaarselt ka ussirohtu.
Regulaarselt ussirohtu peab niikuinii saama ka siis kui toorest ei anna :) Kvaliteetse vs mitte nii kvaliteetse kuivtoiduga on veel see tore asi, et seda kvaliteetset kulub vähem, sest loom omastab paremini ja "hunnikud" on õues palju väiksemad (toorega veel väiksemad).

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Silx
Abikokk
2011-03-08 13:01:20
Leoola:
Mina toidan oma kolme kassi just kvaliteettoiduga, sest kallim toit on odavam, kui pärast kliiniku arved või looma kaotus. Konservid võiks olla rohkem nö pasteedilaadsed kui zelees, kassidele maitseb muidugi zeleekonserv rohkem. Toorest liha ja kala võib ka anda, aga peab saama siis regulaarselt ka ussirohtu. Kassidele pidid kasulikud lausa olema kana süda ja pugud Piimatoodetest võib anda hapukoort, maitsestamata jogurtit, maitsestamata kohupiima.
Yep, seda ma ka mainisin ennist mainisin... et peale kvaliteettoidu on muuks toiduks neerud ja hakkliha ja vahel piimatooted. :) Et AINULT kvaliteediga ei jaksa. :/

Kiilike
Abikokk
2011-03-08 15:48:24
Leoola:
Kassidele pidid kasulikud lausa olema kana süda ja pugud
Ettevaatust kanaga - ämma kassid said nohu kui pugusid sõid. See juhtus küll möödunud aastal aga rohkem pole ta julenud enam anda. Miks selline asi juhtus ei tea aga nad katsetasid seda oma kolm korda enne kui uskuma jäid. Varem on nad ikka neid andnud ja pole midagi olnud.

kiilikese köögikatsetused

Zapxpxau
Abikokk
2011-03-15 16:33:42
Küpsetasin laupäeval peeti ja esimene, kes jaole tormas, kui kuum peet ahjust tuli, oli kass! Ei tea, mis talle sisse läks, aga juba lõhn ajas teda ärevile. Pärast pistis sooja peeti kahe suupoolega.

Zap*

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>