Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-28 11:44:14 |
Selle nädala alguses oli mitmel kohalikul toidublogijal võimalus tutvuda märtsis avatud Egiptuse restoraniga Väike-Karja tänaval. El Pasha eestvedajateks on Manar, Khaled ja nende tütar Aya, kõik ehtsad egiptlased. Pereema Manar on ka põhiline kokk, aga nüüdseks on ka mõned eesti kokad vastava väljaõppe saanud. Koht on üsna õdus, eriti ülakorruse salakamber :) Meile serveeriti esmalt erinevaid suupisteid - hummos (kikerhernepüree), baba gannoush (pommupüree), kofta bissamak (kala-kartulipallid), falafel (hästi tihke, rohke sibulaga), badinžan (väga mõnus pommu-ürdi-vürtsisalat), ful medammas (punane oapüree), warak enab (viinapuulehed riisitäidisega, jälle hästi meeldiv). Põhiroogadest pakuti meile shish kebabi (vardas lambaliha), tawook kebabi (vardas kanaliha), kofta kebabi (lamba-veisehakklihapallid vardas), samak mahchi (ahvenafilee riisi-mandliga; seda kiideti, aga mu kõht oli selleks ajaks juba liiga täis). (Khaled rääkis meile ka koshary'st, mis on Egiptusest pärit roog makaronide, läätsede, kikerherneste jms, aga see jäi mul ka vahele). Magusaks saime baklawat jäätisega, münditeed/egiptuse kohvi. Igati mõnus õhtu oli ja toidudki head, kuigi isiklikult pean tunnistama, et antud piirkonnas on palju-palju mõnusamaid "kööke" (Liibanon, Maroko, Türgi, Tuneesia). Eelkõige kujutan seda ette kohana, kus Egiptuses käinud reisiseltskonnad kulinaarseid muljeid jagamas käivad (mu vanematele meeldiks kindlasti väga) :) Ja koht on üsna pikalt avatud söögikoha kohta (vt allpool), nii et sobib ka hiliseks kõhutäitmise kohaks. Koht on avatud E-N 12:00 - 01:00 R-L 12:00 - 03:00 P 12:00 - 23:30 (Fotod: Altex Marketing, kes ürituse korraldas) Kuidas teiste osalejate muljed olid?? | |
Kätrin Abikokk 2010-10-28 11:57:04 |
Mulle meeldis väga ka just see magusamapoolse kastmega kalaroog, mida Pille ülal mainib ning eelroad olid ka mõnusad. Rõõmustab ka see, et lõpuks ometi on üks koht Tallinnas, kus saab ka R-L süüa pärast pidutuuri. Mulle isiklikult eriti postiivne, sest Londoni aegadest on magusad mälestused hommikutundidel söödud kebabidest ja El Pasha just sama asja pakubki. | |
Minukiisu Abikokk 2010-10-28 15:29:05 |
Meeldis väga. Tore oli bloginimedele näod ka juurde saada.Kindlasti katsetan ka kodus . | |
Kirsike Abikokk 2010-11-01 17:11:14 |
Muljetasin :) | |
Marju Abikokk 2010-11-01 19:57:25 |
Mulle maitses ka väga. Jalutasin sealt täna mööda ja lugesin kaugel helisinise valgusega sildilt sea...food. Mõtlesin, et äkki see ongi olnud põhus, miks ma sisse polnud enne julgenud astuda. 1.sinine valguskiri (või kuidas seda nimetadagi, helesinine valgustoru, mis on tähtedeks väänatud) 2. ingliskeelne menüükatke aknal. Loodan peatselt jälle minna :) | |
Lusikas Kokaõpilane 2011-01-25 11:12:52 |
Kui suur see ülakorruse salakamber, mis esimeselt pildilt näha, seal on? Ma mõtlen et kas fotograafi selja taga on veel mingi saal vms :) või ongi selline omaette olemine ca 10 inimesele? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-25 11:36:31 |
Lusikas:
Lusikas, kui pead silmas siinse teema avafotot, siis see on täitsa "avalikus" alumise korruse saalis tehtud.
Ülakorrusel mahuks vist ca 15 inimest kenasti laua ümber istuma ja veel mõned diivanitele. Rohkem vist väga mitte. Aga eks Sa mine ja uuri ise täpsemalt!
Kui suur see ülakorruse salakamber, mis esimeselt pildilt näha, seal on? Ma mõtlen et kas fotograafi selja taga on veel mingi saal vms :) või ongi selline omaette olemine ca 10 inimesele? |
|
Antoine Kokaõpilane 2011-03-18 11:01:46 |
suletud. | |