Fre Abikokk 2010-08-10 23:19:02 |
Grillsüsi pole küll otseselt "tehnika" aga muu teema alla sobiks veel halvemini. Meil nimelt see probleem, et mees on pooldanud ise halgudest söe põletamist aga minu hinnangul on see liiga aeganõudev ja tekkiv süsi pisike ning sab ruttu otsa. Samas kogemused ostetud söega pole just head, süttib halvasti, põleb ebaühtlaselt, pakis palju peent ouru. Milliseid sorte kasutate ja soovitate? Viru Folgil simasin et sealsetel grillijatel olid mingid väga suured kotid sellist sütt, mdia tavakaubanduses pole näinudki. Kas seda peaks mingitest spetskohtadest vaatama? | |
Pozataja Abikokk 2010-08-11 00:16:09 |
põrhupõhja on hea. selline jõupaberist kotis roosaga ja mingit kasutame veel aga nime ei mäleta selline must kott. aga meil kodus süüdatakse sütt hoopis õliga. salfaka või wcpaberi tüki teed õliseks saputad veel õli ja läheb paremini kui poole pudeli syytevedelikuga. ei mõista mina seda süütevedelikku kasutada. see saab ennem otsa kui ma grilli põlema saan :D kõige parem süsi on selline mis müüakse ehituspoodides. sellised söepallid. hõõguvad väga kaua ja kui on kaanega grill siis saab sama söega mitumitu korda grillida. maksavad ka vähe rohkem. see mida ei soovita on maksimas müüdav optima süsi. täielik jama. suuri kotte saab näiteks horteses kunagi nägin seal ja ehituspoed. ma ei tea kui suuri kotte sa muidugi mõtled aga suuremad on nad küll. hinnavahet muidugi ei ole kui suure koti ostad. isegi võib kallim tulla tavalisest kotist kilo või liitrihind. | |
Netcat Abikokk 2010-08-11 09:40:53 |
Süütevedelik on üldse saatanast. Rikub toidu maitse ära. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Fre Abikokk 2010-08-11 21:17:05 |
Süütevedelikku pole mina ka eriti kodus muuks kasutanud kui katla all tule süütamiseks. Grilli süütamiseks kasutame kasetohtu ja käbisid. | |
Profa Abikokk 2010-08-11 21:19:38 |
Pozataja:
Mõtled söebrikette. Vähe kallimad, aga kasutegur on kordades suurem, kulub vähem ja hõõguvad ühtlaselt ning väga kaua.
sellised söepallid. hõõguvad väga kaua ja kui on kaanega grill siis saab sama söega mitumitu korda grillida. maksavad ka vähe rohkem. |
|
Pozataja Abikokk 2010-08-11 23:24:32 |
aga neid on natuke halvem põlema saada minumeelest kui tavalist sütt. | |
Sasha Abikokk 2010-08-12 22:47:05 |
Mina süütan nende süütekuubikutega, saepuru ja toiduõli, ei mingit keemiat. Süütevedelik jätab toidule lõhna juurde. | |
Täpik Abikokk 2010-08-13 09:48:16 |
Natuke peeneid kuivi kaseoksi (kaski meil on) ja veidi ajalehepaberit ja süte kuhjamist, läheb põlema küll! Neile kes väga hädas on soovitan ajalehepaberist korstna keeramist (söed sees). Poes on saadaval ka midagi sarnast nt Rimis olen näinud, aga ei pea väga metalli kasutama, tavaline rullikeeratud ajaleht teeb ka oma töö | |
Lilly_Munster Abikokk 2010-08-13 10:03:10 |
Minul on selline "toru". Täiesti väärt leiutis laiskur-kobakäpp grillijale, kes pioneeriaastatel mängis desertööri ja skautlusest hoidis heaga k?rvale ;) Ma panen lihtsalt kookosbriketid sisse, paar süütekuubikut alla ning m?ne minuti pärast on korralik grillialgus olemas. Lollikindel. | |
Fre Abikokk 2011-07-19 22:23:33 |
Ega keegi sel aastal pole häid söesorte tuvastanud peale selle ainukese varemnimetatud Põrgupõhja söe? | |