Presskann

Erx
Kokaõpilane
2010-08-09 15:29:08
Indeed kõige kindlam on Bodum Columbia - ainus "probleem" mis võib tekkida on väikesed mõlgid (kui lööd vasti kraanikausi nurka vms). Thredahlia - ma pole küll kuulnud, et topeltseinaga kann klaaside VAHELT määrdub - kui Sul tõesti nii siis on garantiikeiss.
Merilin
Abikokk
2010-08-09 16:38:19
Erx:
Thredahlia - ma pole küll kuulnud, et topeltseinaga kann klaaside VAHELT määrdub - kui Sul tõesti nii siis on garantiikeiss.
Mismoodi ta siis ei määrdu kui sisemine klaas on vaid tihendiga välimise küljes. Põhimõtteliselt on sisemine võimalik (masin)pesuks välja võtta. Temperatuurivahega tekib klaaside vahele kondensvesi ja sellest omakorda soolatriibud/hallikas välimus. Küll mitte pärast esimest kasutuskorda jah, aga igal hommikul ei viitsi tõesti sisu ja korpust pesta JA kuivatada, et kann kena puhas ja kirgas välja näeks. Nii minul ja paaril tuttaval samuti. Garantiikeiss... no seda kaupmeest tahaks kohe isiklikult näha :) Metallkann on iga kell etem :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Netcat
Abikokk
2010-08-09 17:44:48
Bluh, ma arvasin et nende kahekordsete puhul on ikka ühe, suletud anumaga tegemist põhimõtteliselt. Ah seal on kaks eraldi kesta? Siis on küll tore, et ma sellist ostnud ei ole. Vahel on nagu kripeldanud, et tore oleks, kui kohv kauem soe seisaks... Aga presskannus kohvi kaua hoida nagunii pole tervislik, peaks puru pealt ära valama kohe.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Vandiste
Abikokk
2010-08-09 17:47:12
Netcat:
Aga presskannus kohvi kaua hoida nagunii pole tervislik, peaks puru pealt ära valama kohe.
Presskannus on puru all. Sa mõtlesid kindlasti, et peaks kohvi pealt ära valama?
Netcat
Abikokk
2010-08-09 18:43:52
Vandiste:
Netcat:
Aga presskannus kohvi kaua hoida nagunii pole tervislik, peaks puru pealt ära valama kohe.
Presskannus on puru all. Sa mõtlesid kindlasti, et peaks kohvi pealt ära valama?
Just, kohvi peab puru pealt ära valama. Seega ei ole kokkuehitatud press-termoskann kuigi mõttekas leiutis.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tziiki
Abikokk
2010-08-09 21:50:50
minul smartcaffe topeltkann-hoiab väga hästi sooja ja minu arvates on puhastamine ka lihtne-seesmise kannu võtan välja ja pesen korralikult, kesta ainult loputan kraani all...nii et ei kurda...aga samas mul pole ka kogemust muud sorti kannudega :) ja igapäevaselt joon üldsegi pätikohvi :D

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Erx
Kokaõpilane
2010-08-10 09:49:32
Thredahlia:
Erx:
Thredahlia - ma pole küll kuulnud, et topeltseinaga kann klaaside VAHELT määrdub - kui Sul tõesti nii siis on garantiikeiss.
Mismoodi ta siis ei määrdu kui sisemine klaas on vaid tihendiga välimise küljes. Põhimõtteliselt on sisemine võimalik (masin)pesuks välja võtta. Temperatuurivahega tekib klaaside vahele kondensvesi ja sellest omakorda soolatriibud/hallikas välimus. Küll mitte pärast esimest kasutuskorda jah, aga igal hommikul ei viitsi tõesti sisu ja korpust pesta JA kuivatada, et kann kena puhas ja kirgas välja näeks. Nii minul ja paaril tuttaval samuti. Garantiikeiss... no seda kaupmeest tahaks kohe isiklikult näha :) Metallkann on iga kell etem :)
Meh?? Millisel Bodumi double wall tootel klaasidevahe määrdub? Just näpin Bora-Bora teekannu, Chambordi DW kannu - Võimatu - ligipääs klaaside vahale puudub! Need ju puhutakse ja suletakse n.ö. klaaskorgiga/täpiga, mitte ei ole tihendi all lahti. Seega Bodumi koha pealt olen mina see garantiikeisi kaupmees - tule vaata mind isiklikult :) Muidugi kui räägid mõnest cut-rate säästukannust siis ei oska kaasa rääkida.
Erx
Kokaõpilane
2010-08-10 09:52:34
Netcat:
Bluh, ma arvasin et nende kahekordsete puhul on ikka ühe, suletud anumaga tegemist põhimõtteliselt. Ah seal on kaks eraldi kesta? Siis on küll tore, et ma sellist ostnud ei ole. Vahel on nagu kripeldanud, et tore oleks, kui kohv kauem soe seisaks... Aga presskannus kohvi kaua hoida nagunii pole tervislik, peaks puru pealt ära valama kohe.
Loomulikult on suletud anum - nagu ka Bodumi klaasid näiteks: http://www.freshtrend.com/wp-content/uploads/2009/11/PavinaCollection.jpg mismoodi need saaksid 2 osalised olla.
Erx
Kokaõpilane
2010-08-10 09:59:12
Netcat:
Vandiste:
Netcat:
Just, kohvi peab puru pealt ära valama. Seega ei ole kokkuehitatud press-termoskann kuigi mõttekas leiutis.
Korralik kann eraldab alla surudes ikka vee ja kohvi suhtkoht hästi - kui filter on alla surutud siis kohvi ju enam (põhimõtteliselt) kangemaks ei lähe. Presstermos on väga mõtekas kuna ei pea kohvi alt kuumutama - nagu tavaline tilgamasin teeb ja seega kohvi ära kärsatab. Aroom mida võib "sööklate" kassade juures tunda. Mina oma presstermost kasutan pidevalt paari tunni vältel - ei lähe kangeks, ei lähe kõrbema, ei jahtu maha. vot.
Merilin
Abikokk
2010-08-10 12:00:14
Vaata, Erx, Bodum ei ole maailma algus ja maailma lõpp. Poodides on valik suurem ja inimesed ostavad seda, mida rahakott lubab. Mina rääkisin Smartcafe kannust ja sel tõsti käib sisemine kann pesuks välja. Ei valinud ise, kingiti. Kingitud hobuse suhu teatavasti ei vaadata. Hinna järgi ei ole kusjuures tegu säästukannuga. Presskannuga seda paksu peal seismise probleemi pole täheldanud. Sõela alla lükates probleem ju kaob. Ja seisab soe, et erineval ajal joojaid rõõmustada. Samas olen ülirahul oma metall-termos-presskannuga, ei vahetaks seda millegi vastu ja olen üsna rõõmus et ei ostnud hetkeemotsiooni ajel pea 3x kallimat sama funktsionaalsusega Bodumi kannu (olen samas kasutanud ja tean võrrelda). Nii et ei ole see maailm must-valge midagi, vahel on hind ainult nimi, vahel mitte.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>