Pozataja Abikokk 2011-06-03 23:40:59 |
mina külmutan lisaks eelnimetatud asjadele jääkottides laimi vi sidrunimahla. lihapiruka täidist näiteks. ja kui teen pärmi-lehttainast siis seda teen rohkem ja külmutan osa.pirukaid olen paar korda külmutanud küpsetamata. kohupiima ja munavalgeid. | |
Bia Kokaõpilane 2012-02-07 12:17:20 |
Mul on küsimus sulatamise kohta: kui ma ei taha mikrot kasutada, siis kuidas sügavkülmutatud toidu sulama võtan? Kas eelmisel päeval tavalisse külma ja siis lõuna ajal pannile/ahju? Kas toidu kvaliteet püsib nii ikka ok? | |
Sitsu Kokaõpilane 2012-04-20 11:46:20 |
Küsiksin kohvikoore ja merevaigu külmutamise kohta. Tudengivärk, ostaks kui on soodukas ja hiljem kasutaks. Kohvikoorest kipub ka pool halvaks minema, paneks selle õnnetu poole parem kohe sügavasse. Ent milleks nad peale sulatamist kõlbulikud on? Kastmetesse/toitudesse kindlasti sobivad, aga kuidas, just maitse/tekstuuri poolest, nad hiljem võileiva/kohvi peale sobivad? Vastavalt merevaik siis saiale ja koor kohvile :) | |
Pinnu Abikokk 2012-07-11 19:38:35 |
Kas browniesid on ka võimalik sügavkülmutada? Küpsetasin täna pojale (gluteeni- ja munavabasid) ja tekkis mõte, et võiks ju mõned säilitada edaspidiseks. Aga kas juba küpsetatud asjade külmutamine ja siis sulatamine ja ma ei tea - uuesti üles sulatamine on mõeldav? Tänud, kui keegi teab vastata! | |
Pinnu Abikokk 2012-07-11 19:42:03 |
SITSU:
Koore külmutamine tundub suht kahtlane, sest olen lugenud retsepti, kus kaste tehakse valmis (nt. guljašš) aga koor tuleb lisada alles pärast sulatamist. Küsiksin kohvikoore ja merevaigu külmutamise kohta. Tudengivärk, ostaks kui on soodukas ja hiljem kasutaks. Kohvikoorest kipub ka pool halvaks minema, paneks selle õnnetu poole parem kohe sügavasse. Ent milleks nad peale sulatamist kõlbulikud on? Kastmetesse/toitudesse kindlasti sobivad, aga kuidas, just maitse/tekstuuri poolest, nad hiljem võileiva/kohvi peale sobivad? Vastavalt merevaik siis saiale ja koor kohvile :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-11 20:11:47 |
PINNU:
Brownie-kookide (vähemalt klassikaliste, kus on natuke nii jahu kui ka mõni muna sees ja mis on nii-öelda alaküpsetatud) külmutamine on täiesti mõeldav ja mul juba teist aastat vägagi tihedasti tegemisel - eilegi serveerisin väikesteks ruutudeks lõigatud brownie-kooke ja seda üsna sügavkülmakülmalt. Vaata nt märkust selle retsepti lõpus.
Hetkel on mul sügavkülmikus karbitäis jõhvikalisandiga brownie-ruudukesi :P
Kas browniesid on ka võimalik sügavkülmutada? Küpsetasin täna pojale (gluteeni- ja munavabasid) ja tekkis mõte, et võiks ju mõned säilitada edaspidiseks. Aga kas juba küpsetatud asjade külmutamine ja siis sulatamine ja ma ei tea - uuesti üles sulatamine on mõeldav? Tänud, kui keegi teab vastata! |
|
Pinnu Abikokk 2012-07-11 20:19:59 |
Tänan Pille! Need ikka sisaldavad ka jahu (riisijahu) ja munaasendajat ja on nagu päris brownie-koogikesed, seest nätsakad. Ma siis proovin ka külmutada. :) Aga kui need üles sulada lasta, mitte sügavkülmutatult ampsata? Kuidas siis on söödavusega? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-11 22:04:14 |
Pinnu:
Süüa vast kõlbavad ikka, aga need poolkülmunud šokolaadiampsud on eriti mõnusad. Eile olid ”žüriis" 10ne poiss, paar allameetrist ja mõned nooruslikud naisterahvad ja kõik arvasid, et need külmutatud koogid olid ERITI mõnusad ;)
Aga kui need üles sulada lasta, mitte sügavkülmutatult ampsata? Kuidas siis on söödavusega? |
|
Enely Abikokk 2012-07-19 03:03:05 |
Kuidas säilitada rohelist sibulat? Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-20 11:47:05 |
ENELY:
Aive Luigela soovitab tükeldatud kujul lihtsalt sügavkülma panna. Ise pole proovinud, sügavkülma panen peamiselt tilli...
Kuidas säilitada rohelist sibulat? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |