Tiitel: Kokaõpilane
2012-02-07 16:04:32 |
Suured tänud, Silx! :) |
2012-02-07 14:15:54 |
Pole julgenud proovida :) meil alles kõik see teema nii värske ... aga lugesin, et kui on lehmapiimatalumatus, siis tõenäoliselt on ka kitsepiim vastunäidustatud. |
2012-02-07 12:17:20 |
Mul on küsimus sulatamise kohta: kui ma ei taha mikrot kasutada, siis kuidas sügavkülmutatud toidu sulama võtan? Kas eelmisel päeval tavalisse külma ja siis lõuna ajal pannile/ahju? Kas toidu kvaliteet püsib nii ikka ok? |
2012-02-07 12:00:16 |
Armsad allergikutele kokkajad! Mind huvitab väga küsimus, kuidas suudate tagada lastele vajalikud vitamiinid jm toidust, kui menüüd nii piiratud on? Minu tütrekesel ka piimatalumatus, lisaks muude toiduainete talumatus (paljud tavapärased köögiviljad, puuviljad, marjad, kahtlustan ka pärmi). Kuidas saan kindel olla, et ta saab minu valmistatud toidust näiteks vajaliku hulga kaltsiumi (näiteks laste toitlustamise juhendis on toodud, et peaks tarbima 2 klaasi piima/keefiri, lisaks muu, et päevane vajadus kaetud oleks). Millega asendate sellise hulga piimatooteid? Brokkolit ja muna, kapsast- tean, et neis on kaltsiumi, kuid millisel hulgal peaks neid sööma? Või annate vitamiine? |
2012-02-07 11:49:31 |
Suur aitäh kaasa mõtlemast! Kahjuks jah asjalood sellised, et paljud nö tavapärased toiduained menüüst väljas (tomat, paprika, sibul, seemned-pähklid, porgand, peet, paljud marjad ja puuviljad, herned-oad), nii et mind tõsteti kohe kõrgema järgu kokaks, kes peab lisaks söögi valmistamisele ka alternatiive kasutada oskama. Aga see tulebki ilmselt katsetamisega, ainult aega võtab, sest uusi toiduaineid saab proovida tasa ja targu ... Kalakaste ja vetikad tunduvad huvitavad aga natuke hirmutavad, et nagu kõrgem tase või nii ;) Eks ma lähen nüüd sinna allergikute rubriiki ka, et mitmekülgse toidu valmistamiseks ideid noppida :) |