SfääR, Mere pst 6E, Tallinn

Tiina
Abikokk
2010-12-08 18:51:16
Käisin Sfääris sõbranna sünnipäeva puhul õhtustamas ja kogemus on viis pluss! Ma käin väga harva väljas söömas ja enamasti on ikkagi nii, et midagi ei sobi ja miski häirib. Siin oli kõik täiuslik. Tallekotlet oli lihtsalt suurepärane. Ja külmutatud juustukooki lähen kindlasti tagasi sööma. Ka kõik teised lauas olijad olid oma toitudega igati rahul. Teenindaja oli väga tore, soe ja sõbralik, oskas toitude kohta pikemalt rääkida ja ei pidanud ootama ega midagi.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-12-28 13:47:46
Käisin juba paar kuud tagasi (20. septembril, kui nüüd täpsem olla) Vernandaga Sfääris õhtust sööma, just leidsin mobiilist kaks väga kehva kvaliteediga pilti: See vist on ploomisiga (Kergelt suitsutatud sea sisefilee juurselleri-kartulikoogi, kardemoni-ahjuõuna ja ploomikastmega): Ja see oli mäletamist mööda nende kuulus tallekotlet (Vähese tšilli, võis praetud sibula ja koriandriga maitsestatud tallehakkliha kotletid kartulipudru ja kooritud ahjutomatiga): (Ma pean tunnistama, et olin üsna üllatunud, et see kotlet sellise pretensioonika tornina taldrikule oli seatud. Mul kõiksugu toidutornide suhtes sügav eelarvamus ja see oli kuidagi väga rustikaalne torn kah veel :))

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2010-12-28 18:59:15
Pille:
(Ma pean tunnistama, et olin üsna üllatunud, et see kotlet sellise pretensioonika tornina taldrikule oli seatud. Mul kõiksugu toidutornide suhtes sügav eelarvamus ja see oli kuidagi väga rustikaalne torn kah veel :))
Aga see-eest oli viimne kui komponent seal tornis niii maitsev :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Velociraptor
Kokaõpilane
2011-01-12 15:47:26
Sattusin Sfääri päeval kui neil ole köögis pakkuda ainult 3me põhirooga (ehk tallekotletid, karrikana ja miski muu liha). Natuke kurb kui mu kaaslane oli taime- ja kalatoiduline. Sfäär jätab mulje pigem kui kohvikust mitte restoranist kuigi hinnad on päris kõrged. Teenindus oli viisakas ja prosecco noh maitses kui prosecco. Eelroogadest krevetibruschetta pigem ei kui jah. Mulle meeldib siiski tüüpiline küüslaauk ja päikeseline tomat krõbeda saia peal kui miski majoneesine võileib. Oleks võinud ka valida kõrvitsa variandi, aga ettekandja soovitas kreveti oma. Salatid (kana ja lõhe) olid väga NOKU-laadsed. Juustukook oli kindlasti tugevaim proovitud menüüs. Pigem pettumus arvestades soovitusi jms.
Netcat
Abikokk
2011-01-12 16:20:26
Velociraptor:
Eelroogadest krevetibruschetta pigem ei kui jah. Mulle meeldib siiski tüüpiline küüslaauk ja päikeseline tomat krõbeda saia peal kui miski majoneesine võileib.
Ei saa jätta küsimata, et miks sa siis tellisid selle? Menüüst ja eelnevatest arvustustest oleks pidanud ju küll selge olema, et seal peal on majonees ja tomatit ei ole. Sel pole klassikalise bruschettaga loomulikult mingit seost, ehk nad tõesti peaks kutsuma seda pigem krevetivõileivaks, aga nimi toitu ju ei riku. Meenub üks kord, kui ma ka tegelikult tomatikastmes pastat ihaledes tellisin ometi mingi muu kõvasti soovitatud pasta kusagil itaalia restoranis ja olin ilgelt rahulolematu. Oma valikuga, mitte toiduga.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Velociraptor
Kokaõpilane
2011-01-12 17:01:22
Netcat:
Ei saa jätta küsimata, et miks sa siis tellisid selle? Menüüst ja eelnevatest arvustustest oleks pidanud ju küll selge olema, et seal peal on majonees ja tomatit ei ole. Sel pole klassikalise bruschettaga loomulikult mingit seost, ehk nad tõesti peaks kutsuma seda pigem krevetivõileivaks, aga nimi toitu ju ei riku. Meenub üks kord, kui ma ka tegelikult tomatikastmes pastat ihaledes tellisin ometi mingi muu kõvasti soovitatud pasta kusagil itaalia restoranis ja olin ilgelt rahulolematu. Oma valikuga, mitte toiduga.
Sellepärast, et olin seal taime/kalatoitlasega ja männiriisikasalat/ceaser/jms mind eiri ei tõmba ;) Nagu nentisin enne olid pearoogadest ainult karrikana, tallekotlett ja ploomisiga? saadaval. Probleem bruschettaga on pigem ideoloogiline ja peale selle ettekandja soovitas ja noh kui soovitab, miks mitte proovida. Bruschettaks ei tohiks seda samas küll nimetada. Ega kui toit veel maitsev/söödav on tähendab, et tegemist on hea restoraniga ;) Võib-olla külastasin valel päeval.
Netcat
Abikokk
2011-01-12 17:17:07
Velociraptor:
Sellepärast, et olin seal taime/kalatoitlasega ja männiriisikasalat/ceaser/jms mind eiri ei tõmba;) Nagu nentisin enne olid pearoogadest ainult karrikana, tallekotlett ja ploomisiga? saadaval. Probleem bruschettaga on pigem ideoloogiline ja peale selle ettekandja soovitas ja noh kui soovitab, miks mitte proovida. Bruschettaks ei tohiks seda samas küll nimetada. Ega kui toit veel maitsev/söödav on tähendab, et tegemist on hea restoraniga;) Võib-olla külastasin valel päeval.
Ei, ma küll ei mäleta mingeid erilisi taimetoiduvalikuid sealt väljastpoolt magustoidumenüüd. Tõsi viimati käisin kaua aega tagasi. Eestis kahjuks on tüüpiline, et ka _väga_ heal restoranil pole menüüs ühtki mõistlikku valikut taimetoitlasele, vähemalt pearoogade seas. Kas näiteks Ö-l on? Viimasest nende menüü vaatamisest küll ei meenu. Kui Ö on kah kehv restoran, siis ma'itea, kas üldse miski Eestis kvalifitseeruks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Velociraptor
Kokaõpilane
2011-01-12 17:40:28
Netcat:
Võib-olla külastasin valel päeval. Ei, ma küll ei mäleta mingeid erilisi taimetoiduvalikuid sealt väljastpoolt magustoidumenüüd. Tõsi viimati käisin kaua aega tagasi. Eestis kahjuks on tüüpiline, et ka _väga_ heal restoranil pole menüüs ühtki mõistlikku valikut taimetoitlasele, vähemalt pearoogade seas. Kas näiteks Ö-l on? Viimasest nende menüü vaatamisest küll ei meenu. Kui Ö on kah kehv restoran, siis ma'itea, kas üldse miski Eestis kvalifitseeruks.
Taimetoiduvalik võiks ju olla, mis ei ole salat ;) Ö-s olen käinud paar aastat tagasi ja kõik tundus seal olevat. Sfääri ei saa küll kuidagi nendega võrrelda. Ö on pigem "udupeen" restoran. Samas hinnaklassis meeldis mulle Stenhus näiteks rohkem. Pigem on lugu nii, et mulle lihtsalt Sfäär ei istunud ja mis parata. Ega kõigile ka Alan Ducasse @ Dorchester, Hakkasan või Fat Duck sobib.
Zoozi
Abikokk
2011-01-23 01:32:41
Mul ka nüüd Sfääris käidud. Väga meeldis. Abikaasa oli algul küll pettunud, et kuhu ma ta tarisin, eriti kui seda poodi seal üleval märkas :D Kuna olime eelnevalt laua kinni pannud (kella aega olime kolm korda!!! muutnud) siis kohaga probleeme polnud ning tänu viimasele kellaaja muutmisele saime ka Juuri sapase :) Väga meeldis, eriti külmsuitsuhaugi tartar. Veel sõime kalakooki Eesti vetest püütud ahvena- ja kohafileest, vutimunasalati ja estragoni-majoneesiga, ploomisiga ja tallekotletti. Magusaks karamelli-õunakook kardemoni-vanillijäätisega ja külmutatud juustukooki. Kõik oli väga maitsev! Lisaks oli superhea teenindus, kiidan siin kohal Ruslani :) Lastemenüü meeldis ka, suur valik oli. Selle proovin laste peal varsti järgi :)

Zoozi tegemised

Elve
Kokaõpilane
2011-03-13 12:34:56
Mulle meeldis eelkõige sisekujundus, nõud, salvrätid (neid tahaks ka endale) ja L'Occitane seep WCs :) Kõik see nägi niii välismaine välja. Sõime kalakooki, kartuli- ja kanasalatit ning kõik jäime söögiga rahule. Kindlast tahaksin sinna minna veel ka räime proovima, eile seda kahjuks polnud. Meie ettekandjaneiu oli ka lihtsalt väga tore.
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>