Kirjastus PEGASUS kokaraamatud ja toitumise teemalised raamatud

Blondie
Abikokk
2012-08-15 12:47:37
Tellisin selle "Toidud ainult taimedest" ja olen väga rahul. Nagu ma ka lootsin, on see tõlkeraamatutest hulga väärtuslikum, kuna kasutatavad toiduained on kõik Eestis lihtsasti saadaval ja seega kõik retseptid ka täiesti teostatavad, mitte ei koosne juurviljadest, mida haruharva kuskil kohtab, kui üldse. Retseptid on lihtsad ja vaheldusrikkad. Veidike häirib koguste asi (mis kogus on "klaas"?!), aga eks see söögitegemine olegi loominguline asi.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-08-17 19:18:22
Pille:
TOIDUD AINULT TAIMEDEST Retsepte ja tarkusi vegan-toidust
Minule antud KOLM eksemplari antud toredast vegan-raamatust lähevad jagamisele KOKKAME KOOS #46: KÕIK SUVIKÕRVITSALISTEST osalejate vahel!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-10-16 11:21:39
80 TOIDUGA ÜMBER MAAILMA DAVID LOFTUS David Loftus on üks maailma kuulsamaid ja hinnatumaid toidufotograafe. Ta reisib 350 päeva aastas, kaamera käes, et pildistada tippklassi kokkasid ja nende imelisi hõrgutisi Batterseast New Yorgi ja Bahamani. Raamatus „80 TOIDUGA ÜMBER MAAILMA“ jagab ta meiega kõige isuäratavamaid roogi, mida on oma reisidel maitsnud. Tema hea sõber Jamie Oliver on kirjutanud eessõna kaheksakümnele retseptile maailma lemmikkokkadelt, kellest paljud on Davidiga koos seigelnud - peale Jamie pakuvad siin oma parimaid palu Nigella Lawson, Gennaro Contaldo, Heston Blumenthal, Atul Kochhar, Rose Gray ja Ruth Rogers, vennad Hartid jpt. „80 toiduga ümber maailma“ järgib rändur Phileas Foggi kuulsat teekonda raamatust „80 päevaga ümber maailma“ läbi Euroopa, Lähis-Ida, Aasia ja Ameerika, koondades hõrgutisi kõigist maailmanurkadest. Mitmekesine retseptikogu sobib ühtviisi hästi nii kokkadele kui ka asjaarmastajatele - armastusega koostatud ja kaunite fotodega illustreeritud raamat jagab peale retseptide ka põnevat taustateavet. Kui sa armastad toitu ja reisimist, pane ahi sooja, vali sihtkoht ja valmistu mõnusaks kulinaarseks teekonnaks naudingute maailma! Hüva pärituult ja head isu! Hind: 24.50 €

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-10-18 23:48:38
HEAD BRITI PUBIROAD JA MILLIST ÕLUT NENDE KÕRVALE JUUA. Great British Pub Food and what to drink with it JAMES RAMSDEN Fotograaf: Marju Randmer James Ramsden teab Briti pubidest kõike. Juba mitu aastat on tema juhitav Drink Bar & Grill pakkunud parimat valikut Briti pubiroogadest, mille kõrvale saab rüübata head õlut. James on oma raamatu jaoks pannud kokku Briti pubi parima menüü ning soovitab iga roa kõrvale ka parimaid Eestis müügil olevaid õllesid. Muhedat juttu illustreerivad Marju Randmeri suurepärased fotod. Raamat ilmub eesti- ja inglisekeelsena. Inglane James Ramsden on elanud Tallinnas alates 2005. aastast. Enne Eestisse kolimist töötas ta Inglismaal suuruselt maailma neljandas õlletehases, kus toodeti Suurbritannia olulisemaid õllemarke. Taskus pruulija diplom, töötas James tehase väikeses pruulikojas, kus aitas pruulida muu hulgas auhindu pälvinud ale’isid. Enne pruulija-ameti pidamist töötas James erinevate pubide, hotellide ja restoranide köökides chef’ina, kus kogus praegugi tema töös vajalikke teadmisi õlle ja toidu kokkusobitamisest. Õllemaailma avastamine ja toiduvalmistamine on kaks tema suurimat kirge. Eestis töötas James esialgu ühe jaemüügiettevõtte ostujuhina, kuni avas koos partneritega Tallinna ühe edukama pubi Drink Bar & Grill, mille juhtimine on ta igapäevatöö. Samuti on ta välismaiseid õllesid maale toova ettevõtte omanik, õpetab toidutegemist ning õllede ja toidu kokkusobitamist kokanduskoolis Köök ja annab endast parima, et Eesti eripalgelist õllekultuuri edendada. James on abielus eestlanna Kristiga ja neil on kaks last, Gabi ja George. Viimane ootab huviga aega, mil on piisavalt vana, et hakata isa eeskujul pubi pidama.

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-12-04 19:53:20
MAGUS KIUSATUS. Lihtsad koogid, millele on raske vastu panna. Autor: Silja Luide Fotod: Marju Randmer Suussulavate kookide küpsetamiseks pole vaja veeta köögis tunde ega vaevata pead keeruliste koostisosade leidmisega. Igaüks võib olla mõnusalt kreemise juustukoogi või tummise trühvlikoogi autor. Sellest raamatust leiab retsepte, mis aitavad valmistada maitsvaid kooke nii iseenda kui sõprade rõõmuks kiiresti ja lihtsa vaevaga. Meelepäraseid küpsetisi leiavad nii koolilapsed kui ka üliõpilased, kiire eluviisiga tööinimesed ja pereemad, ühesõnaga kõik, kes soovivad oma perekonda ja sõpru maitsvate kookidega üllatada, omamata seejuures palju aega või suurt kogemust. Raamat on jaotatud nelja aastaaega, et aidata maksimaalselt kasutada saadusi, mida loodus parasjagu pakub.

Helena
Kokaõpilane
2013-01-13 18:18:01
Blondie:
Tellisin selle "Toidud ainult taimedest" ja olen väga rahul. Nagu ma ka lootsin, on see tõlkeraamatutest hulga väärtuslikum, kuna kasutatavad toiduained on kõik Eestis lihtsasti saadaval ja seega kõik retseptid ka täiesti teostatavad, mitte ei koosne juurviljadest, mida haruharva kuskil kohtab, kui üldse. Retseptid on lihtsad ja vaheldusrikkad. Veidike häirib koguste asi (mis kogus on "klaas"?!), aga eks see söögitegemine olegi loominguline asi.
Ma ka ostsin selle, olen 2 rooga katsetanud. Läätsekotletid teen järgmine kord rohkemate aedviljade ja vähemate läätsedega. Ideed on head, aga teostus jätab küll soovida. Tahaks lausa autoritele kirjutada, et andku siis oma "kruuside" mõõdud ka siis. Kui kasutatakse mõõtühikut "klaas", siis sellest saan veel kuidagi aru. Aga kruus? Mul on erinevas mõõdus kruuse. Mina olen see tüüp, kes tahab retsepti vähemalt korra läbi teha täpsete kogustega, et aru saada, mida autor mõelnud on. Pärast võib eksperimenteerida kah... Või siis puudub mul piisav ettekujutus, et ka umbkaudsete kogustega opereerida :) Ja tahtsin ka seda lisada, et mitmed trükivead jäid silma ning keelelist kohmakust samuti. See läheb ka miinuspunktidena kirja minu jaoks.

http://leemekulbiliigutaja.blogspot.com

Blondie
Abikokk
2013-01-14 12:00:55
Helena:
Blondie:
Ma ka ostsin selle, olen 2 rooga katsetanud. Läätsekotletid teen järgmine kord rohkemate aedviljade ja vähemate läätsedega. Ideed on head, aga teostus jätab küll soovida. Tahaks lausa autoritele kirjutada, et andku siis oma "kruuside" mõõdud ka siis. Kui kasutatakse mõõtühikut "klaas", siis sellest saan veel kuidagi aru. Aga kruus? Mul on erinevas mõõdus kruuse. Mina olen see tüüp, kes tahab retsepti vähemalt korra läbi teha täpsete kogustega, et aru saada, mida autor mõelnud on. Pärast võib eksperimenteerida kah... Või siis puudub mul piisav ettekujutus, et ka umbkaudsete kogustega opereerida :) Ja tahtsin ka seda lisada, et mitmed trükivead jäid silma ning keelelist kohmakust samuti. See läheb ka miinuspunktidena kirja minu jaoks.
Jah, mul on siin ka kruuse mõõdus 200-500 ml... Rääkimata sellest, et kui tegelikult on mõõduks äkki hoopis tõlke kaudu tulnud "cup", siis seda oma veel omakorda mitmes mõõdus... Mingite hautiste jms puhul see väga ei häirigi, aga asjade puhul, mis peaks "kokku hakkama" nagu vormid või küpsetised, on tegemine päris keeruline. Samas nüüd seda raamatut mõnda aega vahel kasutanuna arvan, et häid ideid on seal raamatus palju, selles mõttes olen siiski väga rahul. Eriti kuna tegu on veidi huvitavama repertuaariga enamuses viimase aja taimetoidukokaraamatutes ja koostisosade kättesaadavus on jätkuvalt suur pluss paljude teiste tõlkeraamatute ees.
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-01-14 16:56:54
Nii tore, et on tekkinud diskussioon ostetud raamatute osas!

Fre
Abikokk
2013-01-15 23:52:02
Mina sain 80 toiduga ümber maailma Nami-namist auhinnaks, pean ütlema et see raamat on kontseptuaalselt oluliselt köitvam kui kokandusliku sisu poolest, Olen Jules Verne'i raamatutega üles kasvanud ja seetõttu kõnetas too Phileas Foggi teema mind väga. Retseptid aga tundusid sageli sellised, et tulemus ei ole väärt investeeritud aega/raha või siis oli neis mõnu juhend stiilis võta 74 grammi mingit asja mida siinkandis pole ;-). Ühte salatit olen sealt siiski teinud juba ja ehk võtan kunagi veel midagi ette.
Tsheburashka
Abikokk
2013-04-26 02:59:09
Helena:
Blondie:
Mind üldiselt klaasid ja kruusid mõõtühikutena ei häiri, ma nagunii suurem asi mõõtja pole ja kui retseptis on ette nähtud näiteks klaas õunapüreed, klaas jahu, pool klaasi õli, maitseaineid jne, siis tegelikult ju ei olegi vahet, kui suured need klaasid täpselt on. Küll aga pani mind kulmu kergitama kui nad ühes retseptis olid kasutanud mõõtühikutena nii tassi kui klaasi (nende sõnastuses küll "1/2 klassi täisterajahu"). Nimetatud tassi-klassi kook jäigi mul tegemata, sest ma ei suutnud otsustada, mida nad võisid mõelda ühe tassi kakao all (pulbrit oleks terve tassitäis nagu palju "ühe keskmise vormitäie" kohta, samas ülejäänud vedelikukogust arvestades oleks ka tassitäis vedelat kakaod paljuvõitu...). Tatravorm seentega on muide täiesti poolik retsept. Pildil on ilus lahtilõigatud vorm, aga valmistamisjuhend ütleb, et keeda tatar pehmeks ning prae riivitud porgand, tükeldatud sibul, küüslauk, seened ja marineeritud kurk läbi. Ja kõik :) Koostisainete hulgas olid veel tatrajahu ja vesi ja maitseained. Aga kokkuvõttes meeldib mulle Miku kokakas oluliselt rohkem kui see teine, Sandra Vungi oma. Ma ei oska puljongikuubikuid ja sojaviinereid just väga hinnata :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>