Mutski Kokaõpilane 2010-05-31 23:53:55 |
Keegi kodanik nimelt küsis toiduametist järgi,et kas ma mul kodus ikka kõik tingimused täidetud ,et võiksin müüa oma kooki siis.Ei tunne antud kodanikku kuid sain tänu temale asjad korda.Ilmselt oleksin veel venitanud(mul väike köök -kartsin seepärast).Üldiselt kardan ja väldin igasugu ametnikke aga seekord sain meeldiva üllatuse osaliseks. | |
Seenekas Abikokk 2010-06-01 22:04:39 |
Ma ei saa nüüd eelnevast vist üldse aru. Tervise jamisiganesametite paberid tehtud ja makstud, aga tulu deklareerida pole vaja? Kuule, me kõik teeme sõpradele jne. aegajalt mingit toiduvalmistamisteenust, kus on väike või suurem oma kasu ka sees. Milleks siis need paberid???? | |
Leopard811 Kokaõpilane 2010-12-14 14:03:12 |
Hea teema siin. Mõned täiendavad küsimused või ülekordamised ka minu poolt: Tohib kasutada enda kodukööki isetehtud toodete valmistamiseks ja ametlikult edasimüümiseks tellimuse peale: poed, kohvikud jm-le? Kas koduköögi kasutamine ja edasimüümisel mingeid piirangud pole, kust seda täpsemalt uurida saaks. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-14 14:17:09 |
Leopard811:
Vaata eelmiselt lehelt Andra ja Eva ja Mutski postitusi - seal kõik kenasti kirjas. Mutski kokkab küll eraisikuna ja tema vist müüa ei saa, aga Eva küpsetab oma kenas köögis ja müüb nii mõnelegi kohvikule-restoranile oma kooke, nii et kindlasti tohib oma kodukööki ametlikult edasimüüdavate toodete valmistamiseks.
Hea teema siin. Mõned täiendavad küsimused või ülekordamised ka minu poolt: Tohib kasutada enda kodukööki isetehtud toodete valmistamiseks ja ametlikult edasimüümiseks tellimuse peale: poed, kohvikud jm-le? Kas koduköögi kasutamine ja edasimüümisel mingeid piirangud pole, kust seda täpsemalt uurida saaks. |
|
Leopard811 Kokaõpilane 2010-12-14 14:31:33 |
Pille:
Eelnev loetud :) Mul vahest vajadus loetud oma sõnadesse panna, et kindel olla, et õieti aru sain. Teile aga tänud kiire vastuse eest! Väga tore koht see siin :) Olen meeldivalt innustatud. Leopard811:
Vaata eelmiselt lehelt Andra ja Eva ja Mutski postitusi - seal kõik kenasti kirjas. Mutski kokkab küll eraisikuna ja tema vist müüa ei saa, aga Eva küpsetab oma kenas köögis ja müüb nii mõnelegi kohvikule-restoranile oma kooke, nii et kindlasti tohib oma kodukööki ametlikult edasimüüdavate toodete valmistamiseks.Hea teema siin. Mõned täiendavad küsimused või ülekordamised ka minu poolt: Tohib kasutada enda kodukööki isetehtud toodete valmistamiseks ja ametlikult edasimüümiseks tellimuse peale: poed, kohvikud jm-le? Kas koduköögi kasutamine ja edasimüümisel mingeid piirangud pole, kust seda täpsemalt uurida saaks. |
|
Mutski Kokaõpilane 2011-01-20 22:02:25 |
Vastaksin Seeneka viimasele postitusele ,et kui teen kuus 1 koogi siis kas tõesti peaksin selle deklareerima?Saan selle pealt 6 Euri.Tööl ma ei käi praegu ja kui Fie olen siis ju pean peale maksma oma koogi tegemisele. Perekond ja suguselts suur,neile viin nagunii koogi kui kingituse -see ju ei lähe arvesse.Viimasel ajal ka sõbrad paluvad sünnipäevale tulles kingi asemel,et tooksin koogi hoopis.Kui läheb hästi ja kooke tahetakse siis küll ma makse hakkan maksma. | |
ErleS Abikokk 2011-01-20 22:39:20 |
Mutski:
Kust maalt see piir siis läheb, millal läheb hästi? Kas siis, kui hakatakse tellima 2 kooki kuus? Või hoopis siis, kui maja, auto jne on olemas? Tegelikult ei taha üldse norida, aga natuke sedamoodi võib paista. Lihtsalt see piir on nii suhteline, aga tegelikult on kõik seaduste ees võrdsed. Leian, et ei ole aus, kui mõned liikmed ühiskonnas maksavad makse iga krooni pealt, millelt seadus seda ette näeb, teised aga hakkavad maksma alles siis, kui neil hästi läheb. Ilmselt meist keegi ei tunne, et meil läheb nii hästi, et maksaks hea meelega osa oma sissetulekust ära, aga teeme seda hoolimata sellest. Vastaksin Seeneka viimasele postitusele ,et kui teen kuus 1 koogi siis kas tõesti peaksin selle deklareerima?Saan selle pealt 6 Euri.Tööl ma ei käi praegu ja kui Fie olen siis ju pean peale maksma oma koogi tegemisele. Perekond ja suguselts suur,neile viin nagunii koogi kui kingituse -see ju ei lähe arvesse.Viimasel ajal ka sõbrad paluvad sünnipäevale tulles kingi asemel,et tooksin koogi hoopis.Kui läheb hästi ja kooke tahetakse siis küll ma makse hakkan maksma. |
|
Oliivipuu Abikokk 2011-01-20 23:23:28 |
Vabandan, et söendan arvamust avaldada, kuid ka turgudel müüvad vahetavahel inimesed omatehtud sokke, kindaid, puulusikaid jne. Ilma deklareerimata võib omatehtud kaupa müüa kuni kindla summani, mida ilmselt ütleb lahkelt ka Maksuamet. Aga maksuvaba miinimum on ju olemas vist Eestis veel? Aga kui naaber ei ole kade, et kõrvaltänaval sõber ostab koogi......siis ei ole ju mingit muret, kuid kui ei ole nii armastavat naabrit, siis tasuks tagalat veidi kindlustada infoga ametlikult esindajalt. Ja rahu huvides ikka kirjalikult. | |
Oliivipuu Abikokk 2011-01-20 23:44:34 |
See teema tekitas minule, kui täiesti eemal olevale inimesele päris toredat huvi ja meie pere suhtus sellesse kadalippu, mis eelnevalt kirjutati küll suure huumoriga. Heaks teemaks huumori nurka TV-sse. Saaksite teema eest tasutud soliidselt! Aastaid tagasi juhtusime einestama ühes Tartu Raekoja platsil olevas kohvikus, siis meie üllatus oli väga suur, kui üks töötaja sisenes saali pika rihma otsas oleva suure koeraga!!! Koer oli päris lustiline ja aktiivne suhtleja. Aga neile ei piisanudki söögisaaliga tutvumisest, vaid tutvust mindi tegema ka köögiga, kus toitu valmistati ja sealt kohe ka toidud saali toimetati. Küsisime huvi pärast, et kas see on ikka päris normaalne olukord? Selle küsimuse peale see koer sealt enam pooleteist tunni jooksul vähemalt ei väljunudki.... Ilmselt väljus varu väljapääsu kaudu, sest söögikoht oli liialt soliidne, et mainet rikkuda kaks korda. | |
Oliivipuu Abikokk 2011-01-20 23:56:34 |
Probleem algab siis, kui inimene, kellele müüte maitsvaid kooke, soovib ametlikku dokumenti, mida ta ise ka siis deklareerib oma väljaminekutes. Kui need ametlikud (valmistaja allkirja ja andmetega) paberid erinevatelt inimestelt jõuavad maksuametisse ja see summa ületab seda maksuvaba miinimumi, ilmselt siis algavad probleemid. Vabandan, et sekkun! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |