Coccinella Kokaõpilane 2010-02-28 21:13:47 |
Mina sel aastal jäi siiski tort tegemata - kiireks läks :(
Aga idee oli olemas ja järgmisel aastal vast jõuab teostuseni ka :) www.thefoodisonfire.blogspot.com |
|
Pilaja Kokaõpilane 2010-02-28 21:29:44 |
Ükski eesti sünnipäev ei tohiks mööduda ilma laulu ja hümnita. Minu tort aitab hääle üles võtta viisijupiga - Mu isamaa, mu õnn ja ... Tordi põhjaks kasutasin Savoiardi küpsiseid. Neid kastsin punasõstra mahlas ja ladusin tordialusele üksteise kõrvale. Kokku panin kaks kihti. Tordi vahele ja peale panin mascarpone, vahustatud vahukoore ja sulatatud valge shokolaadi segu. Kihtide vahele panin veel sügavkülmast võetud ja eelnevalt üles sulatatud ning nõrutatud punaseid sõstraid. Need kompenseerivad veidi tordi magusust. Järgmisel päeval katsin tordi sulatatud valge shokolaadiga. Kaunistuseks tumedast shokolaadist Eesti hümni viisijupp - Mu isamaa, mu õnn ja .... Tordi küljed katsin tumeda shokolaadiga. Tort oli mõnusalt mahlane ja maitses hästi kogu perele! | |
Mariam Kokaõpilane 2010-02-28 21:40:29 |
Mindki inspireeris Eesti kaart. Põhjaks on kakaobiskviit 4 munast. Selle lõikasin kaheks, alumise poole jätsin ümmarguseks ja ülemisest lõikasin välja mandri ja saared. Nõnda jäi meri ikka maast madalamaks, üleujutuse ohtu ei tekkinud. :) Biskviit sai immutatud kohvi ja rummiessentsiga, vahele läks kakaokohupiim, lumeks peale vahukoor. Šokolaadipurust said maakonnapiirid, oma aia punastest sõstardest linnad, metsmustikatest meri. Ei tulnud paraku pähe panna mõni mustikas vähem ja jätta mandri ning saarte vahele jääteed, samas on üks sõstar maakonnakeskuseks puudu jäänud. Otsige! :) Välimusega päris rahule ei jäänud, aga maitse poolest oli kõige parem tort, mida seni teinud olen. Põhi jäi mõnusalt mahlane ja šokolaadine, kohupiim kreemine ja marjad andsid hapukat nüanssi. Järgmisel hommikul sai seda veel peale koduleivast sulajuustu-singi võileiba amaretto-maitselise gurmaanikohvi kõrvale söödud ning mõeldud, et ka Bill Gatesil ei saa olla paremat hommikusööki. | |
Hexy Abikokk 2010-02-28 21:54:50 |
Ma pean järjekordselt siin sõna võtma, sest no tanu ja põrandariide tordid on lihtsalt üle mõistuse geniaalsed. | |
Sasha Abikokk 2010-02-28 22:03:59 |
Ohh, teate, parim osa aastapäevapidustustest oli see siinse tordigalerii jälgimine! Väga hea, et mina ei pea võitjat valima, ma tõesti ei oskaks! | |
Ssille Kokaõpilane 2010-02-28 22:09:05 |
Uskumatud kunstiteosed-käsitööd, vaata ja imesta! | |
Charlot Kokaõpilane 2010-02-28 22:22:14 |
Kuidas öeldi"tule taevas ..." Olete ikka supper tublid ja millised ideed-ma kohe tahaks kõike maitsta.Ja kui poelettidel oleks selline valik, siis jääkski ju ostmata kuna üks ilusam kui teine! Ei noh kuidas te küll valite parima?! Ma tunnene teile kaasa.:D | |
Rosenose Kokaõpilane 2010-03-01 09:28:22 |
Colliemamma:
Selle printisin paksema kartongi peale välja leheküljelt www. eesti.ee ja siis lõikasin papinoaga välja.
Aitäh kiidusõnade eest! Nüüd peab kohe küsima, et kas tegid vapi sablooniga ja kas ostsid kuskilt või tegid ise? Kui sellist sablooni müüakse , peab endale ka ostma. Väga kaunis tort on! |
|
Andra Kokaõpilane 2010-03-01 09:37:40 |
Tordid on tõesti fantastilised ja kui palju neid on! Isiklik lemmik on siiski "Rukkileib" ja praegu sööks hommikukohvi kõrvale jube hea meelega Netcat´i võileivatorti - nagu pisikesed linnupesad, nii armsad! http://pliiditaga.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-03-01 10:48:33 |
Te olete tõesti täiesti imelised, suur-suur aitäh :) Hinded on kokkulöömisel, seniks panen siia ülevaate laekunud tordiideedest (laekumise järjekorras): 1. ANIITRAM: jäätisetort "Sõlg" 2. KOOPATIBI: tort "Rukkileib" (retsept ka Nami-Namis): 3. KAIRIT: isamaaline küpsisetort 4. SSILLE: Lumine Eestimaa: 5. RAGNE: Karaskikook röstitud seemnete, kartulikreemi ja leivakrõpsudega 6. POCACHONTAS: juustukook 7. FRE: kohupiimatort astelpajumarjadega 8. LIINA: kama-toorjuustukook 9. SPIDUR: veskitort 10. KIILIKE: valge tort 11. TERESAKE: kamašokolaadiga toorjuustukook 12. SIRLIIZ: tort šokolaadikihi, kama-toorjuustukihi ning mustikavahuga: 13. MINUKIISU: isamaaline tort hapukoorelilledega 14. FRIEDA: kohupiimatort kamašokolaadi ja astelpajumarjadega 15. BERIT: isamaaline tort 16. KOOPATIBI: Tükike talvist taluõue 17. ENELY100: triibuseelikutort 18. TIINA: Karamellise leivaga mustikakook 19. KÖÖGIKATAKE: Tort vabariigi sünnipäevaks 20. MARI-LIIS: mustika-mooni toorjuustutort valge šokolaadiga e. "Pääsuke" 21. LUMIMÜTSIKE: sõstrakook 22. KAIRI5000: kohupiimatort 23. MARIT: riivleivatort 24. ZOOZI: vanalinn 25. BILKSU: sini-must-valge tort 26. GEA: rukkileivatort vürtsikiluga 27. MERLINL: vapitort 28. KIRSIKE: prantsuse šokolaaditort kirivööga 29. TRIINPVR: Tort isamaale 30. RAGNE: kolmnurgeline küpsisetort 31. TULLIA: Muhu kuuest inspireeritud tort 32. TRIIN: lihtne tordike 33. LIILIA: tort Eesti Vabariigile 34. LIILIA: Tort Eesti Vabariigi lastele 35. KAJAKAS: üleküpsetatud jäätisetort 36. KOKKAMAS95: kamatort 37. LIISI107: valge šokolaadi ja toorjuustu tort 38. KARDEMON: kaerane tort 39. MAARI21: kohupiimatort 40. SAHVER: ricotta-sidrunikook 41. KAIRIT: toorjuustutort "Helgema tuleviku poole" 42. QSTI: Vana-Tallinnaga maitsestatud kamavahutäidisega tort kaeraküpsisepõhjal 43. KUUKI: lumetupsu-rulltort 44. COLLIEMAMMA: sinine tort isamaale 45. KOOGI KATA: sõletort 46. ANDRA: Tarvastu tanu e. mulgirätik 47. NETCAT: võileivatort tallinna vürtsikilu, valgumarja ja vutimunadega: 48. NETCAT: lumepallitort 49. KOOGIMAANIA: "Vanaema põrandavaip" 50. ROSENOSE: tiramisu tort 51. SINILILL: "Mu isamaa" 52. MERLE: küpsisetort mulgi-kihnu arhailise tikandi motiividega 53. PILAJA: "Mu isamaa, mu õnn ja ..." 54. MARIAM: biskviittort Kokku 54 torti!!! | |
<< < 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 > >> |