Mari-Liis Abikokk 2010-02-28 14:45:17 |
Koogi Kata:
aitäh vastamast, selge pilt :)
Ma ise küll toiduvärve kunagi ei kasuta, aga sinu tort on muidugi väga ilus!
Mari-Liis:
Olen viimasel ajal kasutanud nii Wiltoni kui ka Ateco geeltoiduvärve. Wiltoni geelvärvid on saadaval ka Koogimeistri kaudu http://koogimeister.prestabox.com/search.php?tag=wilton
Ateco kuuene värvipakk on küll USAst poest ostetud, aga mulle tundub, et nende käest saab ka interneti kaudu osta. https://www.atecousa.net/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=1106&Category_Code=osets&Product_Count=3Koogi Kata:
Kaunis :) Millega sa võikreemi värviliseks said?Siin on lõpuks ka minu isamaaline tort. Tegemist on hapupiima-shokolaadi tordiga maasikamoosiga. Lilled ja sõlg on tehtud võikreemist. |
|
Koogi Kata Abikokk 2010-02-28 15:24:26 |
Andra:
Väga lahe lahendus! Sain ka lõpuks oma idee teostatud Inspiratsiooni sain Tarvastu tanust ehk mulgirätikust. ] |
|
Netcat Abikokk 2010-02-28 16:07:29 |
Sain lõpuks aega ka oma pildid korda teha ja üles panna...
Kuna pere tellis magusa tordi alles nädalavahetuseks, siis pidupäeva hommikuks tegin hoopis võileivatordi tallinna vürtsikilu, valgumarja ja vutimunadega:
Siin on siis must leib immutatud aedviljapuljongiga, vahel Farmi murulauguga toorjuustust, kilufileedest ja munast valmistatud kreem. Pealt kaunistatud sama kreemiga, kuhu segasin lisaks hapukoort, musta valgumarja, vutimunade ja rukkilille õielehtedega. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2010-02-28 16:25:51 |
Magus tort kujutab lumepalli, loodud meie tänavuse erakordselt kauni lumerikka talve auks ja ühel pildil figureerib ka "süüdlane", kunagi jõulukingiks saadud lumememm, mille tänavu enne jõule kapist leidsime ja aknale poseerima seadsime. Järgmisel päeval hakkaski laia lund langema ja maha jäi see tänaseni. Nüüd teeb pere nalja, et õige aeg oleks memm kappi tagasi pista, muidu kevad ei tulegi...
Lisaks lumisusele olen püüdnud tabada sinimustvalget kombinatsiooni - kook on seest tume, väljast üle puistatud külmutatud mustikate ja rukkilille õielehtedega.
Kasutasin Bitteri šokolaadi ja Saaremaa võid, mille sulatasin koos, vispeldasin sisse veidi kodumaist jahu, mune ja värsket isekeedetud mustikamoosi ja küpsetasin ahjus fooliumiga ääristatud metallkausi sees. Ainus mitte-kodumaine komponent on vahukoore ja moosi maitsestamiseks tarvitatud amaretto liköör.
Mustikamoosi sobivuses šokolaadiga polnud ma ette kindel, nüüd võib ära öelda, et sobib küll. Tort on pisut tihke, maitsev, kuid sobib eelkõige suurtele tumeda šokolaadi sõpradele ja hommikuseks äratuseks. Õhtul võib pärast suurema tüki söömist uinumisega raskusi olla. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Hexy Abikokk 2010-02-28 16:34:47 |
Täitsa lõpp mis ideed siin on viimasel ajal lisandunud, wow. Tahaks juba võitjate nimesid teada. | |
Koogimaania Kokaõpilane 2010-02-28 16:43:01 |
Mõtlesin, et saadan ka oma lihtsa rahvusteemalise koogilahenduse. Kook "Vanaema põrandavaip" on üleval ka minu blogis Sisuks sai väga lihtne kolmekorruseline ja kolme küpsise pikkune shokolaadiküpsise-hapukoore kihistus. Peale roheline martsipan ja sellele omakorda triibustik värvitud martsipanide jääkidest, mis kodus just leidus. Teki otstesse sõlmisin linasest lõimest narmad ja torkasin õrnalt martsipani sisse. Nagu päris vaibal ikka. Seda tekki võiks mõne sündmuse puhuks "kududa" tegelikult ju meetrite viisi! Väga lihtne valmistada just koos lastega! | |
Rosenose Kokaõpilane 2010-02-28 17:28:23 |
Tegin ka ühe pisi-pisi. Teisega ta eriti võrreldav ei ole, aga pere jäi rahule. Retsept on peaaegu ise välja mõeldud tiramisu tort. Päikest :) | |
Colliemamma Kokaõpilane 2010-02-28 18:00:20 |
Nüüd peab kohe küsima, et kas tegid vapi sablooniga ja kas ostsid kuskilt või tegid ise? Kui sellist sablooni müüakse , peab endale ka ostma. Väga kaunis tort on! | |
Sipsik Kokaõpilane 2010-02-28 19:14:11 |
Supper ilusad tordid kõigil! | |
Merle Abikokk 2010-02-28 20:52:22 |
Õhtust! Lisan viimsetel konkursitundidel ka oma katsetuse: Sisult küpsisetort. Tegu teise katsetusega ja kuna esimeses said Eestist toodud ja tähtsaks päevaks hoitud küpsised ära kasutatud, siis uuel ringil pidin leppima siinsete Leibnizitega (kaerahelvestega ja neli pakki). Küpsisekihtide (immutet kohviga) vahel vaheldumisi hapukoore-kakao kreem ja moosid (vähemalt need olid väga eestimaised ja koduse mekiga, vanemate ja enda tehtud: mustsõstra, punase sõstra, vaarika, mirabelli, muraka). Peal samuti hapukoorekreem ja siis ka šokolaadikaunistused. Kaunistuses kasutasin mulgi-kihnu arhailise tikandi motiive (nt roos, elupuu, rist, sõõr), mis on oma maagilise tähendusega kuidagi väga hingelähedased :) Tort läks külakostiks üliandekale sõbrale, kes eelmise aasta laulupeoks kohe kaks komplekti rahvariideid valmis meisterdas ja neidsamu motiive palju tikkida sai. | |
<< < 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 > >> |