Kingadraakon Abikokk 2010-05-27 11:20:53 |
Adonay:
ei jää leiva sees liiga kõvad, pigem mõnusalt krõmpsuvad. leivatainas ise niisutab neid. Mulle anti ka neid seemneid aga mulle tundus, et need on tiba liiga kõvad, et niisama leiva sisse puistata? Kas neid enne leotama ei peaks? Muidu on ehk oht hammas murda või midagi :P |
|
Marike Kokaõpilane 2010-05-28 13:02:02 |
Kanepiseemned tuleks enne toidule lisamist kindlasti jahvatada (nii soovitas mulle nende müüja), muidu käivad nad sinust lihtsalt läbi, ilma, et sa kasulikke aineid omastaksid. Leidsin ka asjaliku lingi, kus jutt "puust ette ja punaseks "http://www.mahemark.ee/toodete-info/kanepiseeme. Tundsin huvi, milline võiks olla päevane optimaalne kogus. Selle kohta ütleb Dr Gillian McKeith oma raamatus "Sa oled see, mida sööd", et pähklid ja seemned on nii toitaineterikkad, et üks või kaks teelusikatäit üle päeva on rohkem kui küll. | |
Kätrin Abikokk 2010-05-28 14:22:52 |
marike:
Sama kehtib kõigi seemnete kohta (linaseemned eriti) - enne tuleb need jahvatada, kui toidule lisatakse, sest inimese organism ei suuda seemne kesta seedida ja nii ei saa me ühtki kasuliku ainet neist kätte.
Kanepiseemned tuleks enne toidule lisamist kindlasti jahvatada (nii soovitas mulle nende müüja), muidu käivad nad sinust lihtsalt läbi, ilma, et sa kasulikke aineid omastaksid. Leidsin ka asjaliku lingi, kus jutt "puust ette ja punaseks "http://www.mahemark.ee/toodete-info/kanepiseeme. Tundsin huvi, milline võiks olla päevane optimaalne kogus. Selle kohta ütleb Dr Gillian McKeith oma raamatus "Sa oled see, mida sööd", et pähklid ja seemned on nii toitaineterikkad, et üks või kaks teelusikatäit üle päeva on rohkem kui küll. |
|
Marike Kokaõpilane 2010-05-28 18:30:26 |
Just nii Kätrin :) (unustasin mainida) PS Kanepiseeme lõhnab peale jahvatamist mõnusalt nagu pähkel. | |
Kardemon Abikokk 2010-05-28 23:54:47 |
siis järgmine leivategu panen jahvatatud kanepiseemneid prooviks... aga jahvatamata seemneid just selle krõmpsumise pärast võiks panna ka ikka... kui siis muidugi üledoosi ei saa?!?!?!?!?
ei ole jah kõvad leiva sees... naks ja naks lähevad hammustades mõnusalt katki :) kui katki hammustada, siis mingid kasulikud ained ikka saab kätte? http://kardemon.blogspot.com |
|
Marike Kokaõpilane 2010-05-29 19:51:49 |
Kardemon:
Ära liiga pudiks jahvata, siis on kaks ühes ehk krõmpsub ja saad kasulikud ained ka kätte. Ei usu, et kui natuke rohkem paned, siis saad "ületoosi". (Kanepiseemnetest tehti vanasti jurssi, piima ja putru- http://www.loodusajakiri.ee/eesti_loodus/index.php?artikkel=485) siis järgmine leivategu panen jahvatatud kanepiseemneid prooviks... aga jahvatamata seemneid just selle krõmpsumise pärast võiks panna ka ikka... kui siis muidugi üledoosi ei saa?!?!?!?!? ei ole jah kõvad leiva sees... naks ja naks lähevad hammustades mõnusalt katki :) kui katki hammustada, siis mingid kasulikud ained ikka saab kätte? |
|
Marike Kokaõpilane 2010-05-29 22:04:23 |
ups- üledoosi | |
Traicid Kokaõpilane 2012-12-26 15:13:38 |
Erinevaid tooteid kanepist saab Tammejuure Mahetalust: kanepiseemned, kanepiõli ja kanepijahu. Lisaks on need ilma keemiata kasvatatud (taimekaitsevahendid, sünteetilised väetised jne) st mahe- ehk ökotooted. Tooteid peaks saama kätte ka Tallinnast ja Tartust. Kontakt: anita1966@hot.ee ja 5204777 www.tammejuuremahetalu.ee | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-05-08 12:08:14 |
Siin on üks artikkel kanepipiima tegemisest ja selle väidetavast kasulikkusest: Got hemp milk? The benefits of hemp milk | |
Martiina Abikokk 2014-08-27 00:32:20 |
Kanepiseemned minu erilised lemmikud just pole.. kuni selle ajani, mil proovisin kooritud kanepiseemneid. Head, pähklise maitsega. Topin neid nüüd salatisse, smuutidesse ja söön niisama :) Tegin kooritud kanepiseemnetest kanepipiima ja sellest omakorda šokolaadpiima. Viimane maitses vägagi hästi! :) | |
<< < 1 | 2 > |