Amanda-Riin Kokaõpilane 2012-11-30 11:26:05 |
See kolmeks päevaks tehtud tatra-ja kaerahelbepuder on mind saatnud nagunii juba mitu kuud:) Igaks hommiks söön praetud vana putru enam mitte nii suure rõõmuga, aga saan hakkama. Pille- lina meeldib talle väga, aga ta kaalub pea 9kg, seega ma ei saa laps linas teha muud kui kõndida, sest ma lihtsalt olen selline väeti naine:D. Aga asi polegi niivõrd selles, et ma ei saa nüüd tõesti tehtud seda toitu, aga ma lihtsalt ei jaksa 24/7 lastega olles veel igapäev süüa teha. Mu senine põhinipp on olnud 3-4-kilone lihakamakas ahju loorberi, soola ja pipraga küpsetatud ja sellst siis valmivad järgmiste päevade road(guljaššsupid, prad,lihakastmed, kiirplov, lihapasta a'la pasta, kohvikoor, küüslauk ja tükeldatud ahjuliha jne). Suht ühekülgne. Salatiks on poest ostetud riivitud peet, keedetud herned või türgioad. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-11-30 12:14:03 |
Amanda-Riin:
Amanda-Riin, vot praetud kaerahelbeputru ma küll ette ei kujuta :O Meil lähevad kõik pudrujäägid kanadele :)
Ja kuigi mulle praetud tatar väga meeldib, siis tõesti vaid praetud tatart süües läheks elu üksluiseks ja igavaks. Samas tulebki siis mõelda välja veidi põnevamaid roogi - usu mind, seda ülalmainitud tatra-porru-sojakastmerooga süües ei tule pähegi, et tegemist on "vana pudru ülessoojendamisega" - see on ikka täiesti uus kvaliteet. Sama lugu kõigi nende tatrasalatitega ja rikastatud tatrapudrudega - põnevate lisanditega saab väga kiiresti hästi maitsva ja uudse roa, ausõna. Või jätta tatrapuder ikka tatrapudruks, aga taldrikule panna lisandiks midagi uut (a la tatrapuder frikadellikastmega. Ok, ma praegu kontsentreerun liialt tatrale (meil endil on see laual ca kord kuus, mitte väga palju sagedamini).
Kuidas munatoitudega lood on? Kas need meeldiks perele?
See kolmeks päevaks tehtud tatra-ja kaerahelbepuder on mind saatnud nagunii juba mitu kuud:) Igaks hommiks söön praetud vana putru enam mitte nii suure rõõmuga, aga saan hakkama. |
|
Amanda-Riin Kokaõpilane 2012-11-30 12:56:15 |
Pille, sa pole ainus, aga seda süüakse nii: Kaerahelbepuder keedetakse suurtest parimatest helvestest veega, segada ei tohi ja süüakse soolasena. Puder saab üsna sõmer. Praetakse jahtunult võiga kohati krõbedaks ja serveeritakse soolase kastmega. Minu arust parim on tomati-hapukooresalatiga. Minu vanaema tegi seda mulle sedasi ja ütles, et nii umbes peabki... Mina ei tea, kas peab või ei pea, aga sellest päevast peale söön mina kaerahelbeputru. See ei maitse nagu hommikupuder, vaid pigem nagu meeldiv riisi, kartuli või makaronide asendaja. Need, kes seda minu juures maitsnud on, on alati meeldivalt üllatunud olnud. Kaasa arvatud mu R. Muna on ok :) tartra-porru-sojakraami proovin ära kindlasti.Tatrasalati leiutasin ma suisa ise ja uskusin seda seni, kuni minuni jõudis internet :) | |
Ilse Abikokk 2012-11-30 18:57:14 |
Minu lemmik tatrast on nii: Praen pannil väikseseks hakitud suitsutatud seapõske siis lisan hulga viilutatud sibulat ja praen veel ja siis lisan "eilse" tarta ja praen koos läbi. No parim! Vahel ma keedan tatra spets selleks söögiks, sest see on nii hea:) Tatart aurutan nagu riisigi, panen külma veega potti, nii et umbes 2 cm on vett rohkem potis, lasen keema, panen küpsetuspaberi poti peale ja siis kaane ka peale ja keeran pliidi kinni ja siis see haudub seal pool tundi, või kuidas kunagi vahel kauem. Saab mõnus sõmer tatar. Peaks tatra teemasse üle kolima :D | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-07-06 01:23:31 |
Äkki pakub kellelegi huvi: How I Cook: A Private Chef's Pro Tips On Prepping and Organizing Weekly Meals By Portions Nippe ja trikke jagab üks USA privaatkokk, Jesa Henneberry. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > |