Pille Nami-Nami peakokk 2010-03-12 15:42:53 |
Postimees kirjutab: Roman Zaštšerinski kostitas eesti- ja venepäraste toitudega Tuntud kokk Roman Zaštšerinski pakkus möödunud kolmapäeval koos oma tädipoja Igor Andrejevi ja abikaasa Jana Zaštšerinskiga perekohvikus Moon korraldatud õhtusöögil eesti- ja venepäraseid toite. Täpsemalt oli Peterburi kokkade Eestis viibimise puhul korraldatud õhtusöögi teemaks «Vene ja Eesti köögi sarnasused ja eripärad.» Esimesena pakuti üsnagi klassikalist, kuid väga head boršši veiselihaga. Üllatusena kaasnes supiga ka pits viina! Järgnes kuumsuitsutatud ning Põltsamaa Kuldse õunaveini ja Põltsamaa kange sinepiga hautatud angerjas värske kurgi ja Merevaigu-ürdi kreemiga, mis osutus kõigi lauasviibijate absoluutseks lemmikuks. Angerja maitse oli niivõrd hõrk ning sobivus kõrvale pakutud Põltsamaa Kuldse õunaveiniga niivõrd üllatavalt hea, et seda rooga oleks tahtnud veel mitu portsu - paraku tuli ruumi jätta ka teistele hõrgutistele. Järgmisena toodi lauale küülikuraguu meeporgandite ja maapirnipüreega, kaaslaseks kadakaõlu. Enne magustoitu üllatas Roman veel enda tehtud aroonianapsiga. Siinkohal tuleks märkida, et võõrustajate kavatsused kõigi nende erineva kangusega jookide järjestikusel pakkumisel tekitasid küsimusi - kui oleks tahtnud kõike lõpuni juua, mitte vaid toidu kõrvale väheses koguses mekkida, olnuks sellele ilmselt järgnenud peavalu. Kahtlemata oli eesmärgiks näidata eri jookide suurepärast sobivust antud toitude juurde ning võimalust kasutada meie oma jooke tavapäraselt restoranis pakutavate veinide asemel. Magustoiduks oli aga kohupiima-kreembrülee astelpajumoosi ja kaerahelbe-krõbeleivaga, kõrvale pakuti pärnaõieteed. Kohupiimast otsustas Roman kreembrüleed enda sõnul valmistada sel põhjusel, et kui ta hakkas mõtlema, mis on Eestis kõige levinum magustoit, jõudis ta järeldusele, et selleks on just nimelt kohupiim. Igatahes võib seda huvitavat katsetust pidada üsnagi õnnestunuks - tavapärasest oluliselt suurem magustoidukauss sai kõigil vaatamata juba eelnevalt täis söödud kõhule kiiresti tühjaks ning astelpajumoos sobis selle kõrvale nagu rusikas silmaauku. Kõigist neist toitudest on borš, küülik ja angerjas ka Mooni tavapärases menüüs olemas, kuid viimased kaks mitte täpselt samal kujul. Eriõhtusöögi angerjas oli Romani sõnul menüüs olevaga võrreldes rohkem eestipäraselt valmistatud. Autor: Marina Lohk | |
Dinnu Kokaõpilane 2010-03-13 14:11:21 |
Eile õhtul käisime ka Moonis õhtustamas. Meie laualt käisid läbi boeuf a la tartar, pelmeenid, pardifilee, shokolaadi-trühvlikook ja kreembrülee (sry, nende menüüs on see just sellise kirjapildiga). Kõik oli loomulikult hea ja kui üldse millegi kallal nokkida saaks, siis nende shokolaadikook on küll mõeldud inimestele, kes on vist võimelised paljast võikreemi ka lusikaga sööma. Liialt liialt magus ja rammus. Ma pigem oleks eelistanud mõnd küpsetatud või õhulisemat sorti shokolaadikooki trühvlikreemiga aga nende kook kujutab endast sisuliselt trühvlikreemi, mis on liivataignapõhjale kallatud. Aga hoolimata valest valikust magustoidu tellimisel jäin küll väga rahule. Väga mõnus õhkkond on seal õhtul kui kõik lauad on täis, kohvikut täitab jutuvada ja köögist kostab praesärinat. Väga mõnus kogemus ja erikiitus nende leivakuklitele. Ma vist sõin 4 tükki, no meeletult maitsvad!!! Kindlasti lähen sinna veel tagasi, selles pole kahtlustki. | |
Muzi Kokaõpilane 2010-03-13 20:47:50 |
Dinnu kommentaar ajendas kirjutama :) Mulle shokolaadikook eriti maitses. Tahaks teada, kuidas seda teha, teeks kodus endale terve vormitäie :P Veel proovisime Nizza salatit kiludega, pardifileed, vaarikaparfeed - kõik oli luks! Leivakukleid kiitis väga mu 5-aastane poeg, kes nõudis lisa :) | |
Kirsike Abikokk 2010-03-13 21:34:26 |
Tahtsime täna Mooni minna, aga eile hommikul alles ärkasin laua reserveerimisega ja muidugi enam ei saanud. Aga trühvlikook oli minu jaoks ka liiga magus, st tegelikult oleks võinud ta olla 2/3 väiksem, siis oleks ka magususega ok olnud. Aga nende banaani-kohupiimakook on minu absoluutne lemmik! | |
Amööb Abikokk 2010-03-18 14:31:04 |
Ma käisin seal teisipäeval lõunapausi pidamas. Uskumatu, kui täis võib olla üks nurgatagune koht lõuna ajal. Saime õnneks vaba lausa probleemideta, kuid hiljem saabujatel tuli vabat lausa oodata ning kui lõunal on inimesed nõus ootama, siis on see ilmselge märk kvaliteedist.
Koht iseenesest oli mõnus, kindlasti oleks olnud õdusam tagasaalis, kuid sinna enam kohti meile ei jätkunud. Teenindus oli sujuv ja sõbralik ning toidud maitsvad. Proovisin palju kiidetud röstitud peedi orsottot kitsejuustuga ning lubasin endale ka klaasi Shiraz 2005 Columbia Cresti, kaaslane võttis päevapakkumises oleva veise hakklihakastme tatraga. Orsotto oli imemaitsev ja tsiteerides kaaslast: "Uskumatu, kuidas nii prostadest toiduainetest saab valmistada nii hõrgu roa!" Kuna tegu oli üsna pirtsaka toiduvalikuga meessoost inimloomaga, siis parimat tunnustust Moonile annab otsida.
Õhtusöögiks peab kindlasti laua reserveerima :) Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Marju Abikokk 2010-03-18 15:57:07 |
Väga meeldiv külastus minulgi seljataga. Peedi-kitsejuustu orsotto maitses suurepäraselt. Aniisimaitseline panna cotta ja Napoleoni kook olid veel paremad :) Õhtu peale jäi inimesi tasapisi vähemaks ja muusikavalik oli ka väga hea, nii et pidime pärast söömist veel veini jooma ja istusime Moonis veel päris pikalt. Oli siiski üks asi, mis mind häiris. Alt köögist üles lööv toidulõhn on ju iseenesest mõnus, aga kui see pole ainult lõhn vaid konkreetselt toiduvalmistamisest kerkiv õhuvool, mis on piisavalt tugev, et riietele külge jääda, siis see pole enam nii meeldiv. Mulle nii kohutavalt ei meeldi toidulõhn riietel ja koju jõudes olid mu riided vägagi praelõhnalised. Aga jah kokkuvõttes siiski nii atmosfääri, toidu kui teeninduse mõttes igati suurepärane ning asukoht lisab veel ühe plusspunkti. | |
Spiidi Abikokk 2010-03-18 16:38:30 |
Marju:
Kas mina olen ainus, kes ei saa öelda, et Mooni Napoleon on Napolen? Või äkki sattusin ma mitte eriti heal päeval. Kuna see kook, mis ma sõin oli tore ja hea kook, kuid Napoleoni ei meenutanud kohe kuidagi.
Samas Facebookis on neil küll päris Napoleoni meenutav kook.
Aniisimaitseline panna cotta ja Napoleoni kook olid veel paremad :) |
|
Marju Abikokk 2010-03-18 17:57:07 |
Spiidi:
Jah, oli ka meil arutluse all tegelt, et kuidagi kokku pressitud oli, aga mulle maitses see tõepoolest väga hästi.. Marju:
Kas mina olen ainus, kes ei saa öelda, et Mooni Napoleon on Napolen? Või äkki sattusin ma mitte eriti heal päeval. Kuna see kook, mis ma sõin oli tore ja hea kook, kuid Napoleoni ei meenutanud kohe kuidagi.
Samas Facebookis on neil küll päris Napoleoni meenutav kook.Aniisimaitseline panna cotta ja Napoleoni kook olid veel paremad :) |
|
Oks Kokaõpilane 2010-03-20 22:37:00 |
Nüüdseks kolm korda käidud - muidu on kõik tasemel: mõnusalt hooliv teenindus, hubane ja sõbralik õhkkond ja sõprade sõnul ka söögid.. Käiks seltskonnaga sagedamini, aga taimetoitlaste paarina pole meil seal suurt teha - ainuke variant menüüs on orsotto (ja seegi eelroog), mis on küll maitsev, aga iga kord ühte ja sama rooga süüa ju ei tahaks. Nii olemegi nii mõnigi kord kogu seltskonnaga Mooni kaaludes sellest loobunud ja kuhugi läinud, kus meiesugused nälga ei jää. | |
Kristel Abikokk 2010-03-24 09:15:06 |
"Moon" on tõesti üks äraütlemata mõnus koht - kodune ja sõbralik teenindus. Toidud olid huvitavad, kuid pean tunnistama, et mõned (borš, beuf) olid minu jaoks natuke võõra maitsega. Esimene liiga äädikane, teine liiga vürtsine. Kahjuks oli beuf'le kõik peale muna ja kapparite juba sisse segatud. Samas pardifilee ja pelmeenid olid väga head. Samuti kiidan teistlaadset Napoleoni. Aga kahjuks oli ka üks väga suur miinus - nagu Marjugi kirjutab jäi riietele külge väga tugev rasvahais. Kohvikus olles see nii väga ei häirinudki aga kodus oli ilmselge, et kogu seljas olnud garderoob (kaasaarvatud villane mantel) vajavad pesu. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |