Põrnikas Abikokk 2009-05-14 21:40:44 |
Nipitiri:
miski lauguline :) Sellised pikad ja laiad lehed, maitselt mõnevõrra mahedam kui küüslaugu lehed, aga ikkagi ära tuntavalt lauk. Leidin Lõuna-Eesti ökokeskusest. Põrnikas:
Mis on pamiisi lauk?ja kui pamiisi lauk ja küüslaugu lehed ka kevadrohelise hulka sobituvad, ... |
|
Põrnikas Abikokk 2009-05-14 21:43:38 |
Maris:
Leidsin Tartust Lõuna-Eesti ökokeskusest. Välja näevad nagu mandlid, maitsevad... natuke teistmoodi. Nagu magusad mandlid, aga mingi kerge õunaseemnelik järlemaitse on tunda ja midagi kolmandat veel.. Täitsa mõnusad mu meelest Põrnikas:
Millised on aprikoosiseemned? Ja kust neid saab?[...]aprikoosiseemned ning kastmeks püreeritud avokaado. |
|
Hexy Abikokk 2009-05-14 22:06:54 |
Pille:
oooo tahaks ka. Ma ise võtsin vanaema juurest nõgest ja nurmenukulehti kaasa. Kuusekasvud olid veel liiga väikesed.
Mulle tuuakse maalt suur kotitäis värskeid hapuoblikaid :) :) :) |
|
Eva Abikokk 2009-05-14 22:42:29 |
Põrnikas:
Neid saab aprikoosi- ja virsikukivide seest :)
Maris:
Leidsin Tartust Lõuna-Eesti ökokeskusest. Välja näevad nagu mandlid, maitsevad... natuke teistmoodi. Nagu magusad mandlid, aga mingi kerge õunaseemnelik järlemaitse on tunda ja midagi kolmandat veel.. Täitsa mõnusad mu meelestPõrnikas:
Millised on aprikoosiseemned? Ja kust neid saab?[...]aprikoosiseemned ning kastmeks püreeritud avokaado. |
|
Vandiste Abikokk 2009-05-14 22:42:41 |
Korjasin eile kuusekasve, olid sellised poole sentimeetrised. Panin purki suhkruga kihiti - köharohtu vaja, lapsed praegugi köhased. Aga muidu on ka mõnusad, krõmpsuvad. Õues käies ikka võtame ja pistame suhu. | |
Marju Abikokk 2009-05-15 09:58:51 |
Meil siin talvepealinnas ka lõpuks kõik taimed olemas :) Korjasime eile nõgest ja proovisin kohe ära nõgeserullid. Nõgest sai veidi vähe - see suur hunnik nõgest oli pärast keeva vee sees olemist peopessa mahtuv ports ja tegin pool kogust (250 gr lehttainast). Meile meeldisid hästi! Kahtlustasin juba siis, kui laps nagu muuseas maitseks võilillelehe suhu pistis, et see kevadrohelise teema võiks talle meeldida. Võililleleht osutus küll mõruks, aga entusiastlikult rääkis juba nõgeseupist, et on ikka hädasti vaja teha ja võilille õied paistavad talle eriti maitsevat. Ise pole proovinud. |
|
Nipitiri Abikokk 2009-05-15 10:01:33 |
Põrnikas:
Hmm, huvitav - lähen ka uurin täna... Nimeotsing ei anna ühtki vastet, mistõttu arvan, et tegu on siiski mingi (trüki)veaga. Põnev! miski lauguline :) Sellised pikad ja laiad lehed, maitselt mõnevõrra mahedam kui küüslaugu lehed, aga ikkagi ära tuntavalt lauk. Leidin Lõuna-Eesti ökokeskusest. |
|
Nipitiri Abikokk 2009-05-15 10:12:03 |
Eile tegin karulaugurisotot. Söödi nurisemata, aga ise ei jäänud päris rahule. Esiteks, karulaugupestos jäi domineerima piiniaseemnete maitse. Olin karulaugu vähesuse tõttu sunnitud tegema väga väikese koguse - neljandiku retseptist ehk umbes-täpselt need kolm supilusikatäit, mis risoto sisse vaja. Karulauku panin pestosse 25 g, piiniaseemnete kogust ümardasin natuke ülespoole (mitte 12,5 vaid 15 g) ja see võiski asja ära rikkuda. Ja kuna kogus oli tilluke, siis valmistasin uhmris, mitte kombainis, mistõttu võib-olla ei saanud lehtedest kogu maitset kätte, sest tekstuur jäi pigem selline .. rustikaalne ;) Teiseks tundus, et parema tulemuse oleks saanud korraliku puljongiga. Tegin tavalise Knorri kuubikuga ja selle maitse kippus õrna karulaugumaitset varjutama. Pean vist turult veel taimi tooma ja kuhugi veel ühe karulaugukasvanduse rajama, sest praegune peenar annab maksimaalselt 50 g lehti korraga, ja siis tuleb ka kaua oodata. |
|
Nipitiri Abikokk 2009-05-15 10:19:20 |
Nipitiri:
Vt nt http://www.ut.ee/taimenimed/taimenimed.cgi?query=*lauk&lang=et Nimeotsing ei anna ühtki vastet |
|
Nämmu Abikokk 2009-05-15 14:08:38 |
Eilse Maalehe Targu Talitas oli mitmeid retsepte kevadrohelisega. http://paber.maaleht.ee/?page=Targu%20talita&grupp=targutalita&artikkel=3361Kaie |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |