Fre Abikokk 2011-02-19 09:28:09 |
Marsake:
Ma arvan et see on seesama probleem, millega mina kunagi teema algatasin. Teravamamaitselist pulbrit tuleb kasutada ettevaatlikumalt lihtsalt. Ja retsept läbi mõelda. Mul on suur purk Ungarist toodud paprikapulbrit, mis on muidu väga hea, va siis kui ma unustan et tavalised retseptid viitavad maitseainete loetelus tollele vähemteravale "punasele tolmule". Mina olen alt läinud ikka siis kui Ungari oma panen nii nagu retseptis öeldud, teelusikas või paar..... Ilmselt lõunapoolsetele kodanikele ongi paprikapulber veidi äkilisem. See, mida ma ostsin, on ilusa punase värvi ja lõhnaga terav pulber. Ma nimetaks seda pigem pipraks kui paprikaks. Päritolumaaks on kirjutatud Hispaania. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-19 09:33:24 |
Fre:
Ungaris müüaksegi kahte "sorti" paprikat - magusat (sweet) ja teravat (hot). Mulle mitmeid topeltpakikesi toodud; eilsest Food & Travel kanali saates "Chef Abroad" oli kanadalasest kokk-saatejuht Michael Ungaris ja vaatas ka, kuidas ja millistest paprikatest-piprakauntest tehakse magusat paprikapulbrit ja millistest teravat paprikapulbrit.
Marsake:
Ma arvan et see on seesama probleem, millega mina kunagi teema algatasin. Teravamamaitselist pulbrit tuleb kasutada ettevaatlikumalt lihtsalt. Ja retsept läbi mõelda. Mul on suur purk Ungarist toodud paprikapulbrit, mis on muidu väga hea, va siis kui ma unustan et tavalised retseptid viitavad maitseainete loetelus tollele vähemteravale "punasele tolmule". Mina olen alt läinud ikka siis kui Ungari oma panen nii nagu retseptis öeldud, teelusikas või paar..... Ilmselt lõunapoolsetele kodanikele ongi paprikapulber veidi äkilisem.See, mida ma ostsin, on ilusa punase värvi ja lõhnaga terav pulber. Ma nimetaks seda pigem pipraks kui paprikaks. Päritolumaaks on kirjutatud Hispaania. |
|
Merilin Abikokk 2011-02-19 09:55:31 |
Pipar pole neist ükski :) Kõik tšillid on ka tegelikult ju paprikad, lisaks meie harilikule "paprikale", nii et teoorias pulbridki võivad varieeruda päris magusast päris tuliseni.
Tšillipulber pole ka ju muud kui terav paprikapulber...
Aga ungarlastel jah, on mõlemat tüüpi seda pulbrit, kuigi mu meelest see terava teravus varieerub päris kõvasti (on kogemusi mitmega). Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Marsake Kokaõpilane 2011-02-19 23:10:57 |
Ühesõnaga, nende paprika ja pipardega on suur segadus inimeste seas. Mis on pipar ja mis paprika. Äkki on see segadus tekkinud botaaniliste nimede pärast või ma ei tea. Kindel on see, et magusat suurt paprikat (punane, kollane, oranž ja roheline) teavad kõik ja neid peetakse kindlalt paprikateks. Tegelikult ma alati maitsen pulbri tulisust, kui olen paki avanud ja alati ka vähem toidu sisse pannud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-20 08:27:28 |
Eks ÕS jm ka hoiavad segadust "ülal" - nende lehel on viited tšillipipar, kirbik, kibe pipar - kõik mõeldud tšilli jaoks. Peeter Kard vist kirjutas oma ungari raamatus ka kaunpipardest? Ilmselt inglise keele mõju (red pepper, bell pepper, chilli pepper). Mul on Nami-Namis seni olnud terava paprika kauna jaoks viide "tšillipipar", muutsin selle nüüd ära "tšillikaunaks". Kusjuures miskipärast tundub sõna "tšilli" silmale järsku niiii vale. Vähese magamise asi ilmselt :P | |
Blondie Abikokk 2011-02-21 11:45:31 |
Marsake:
Hispaanias sama teema, mis Ungaris, et on erinevad tooted - magus ja terav. Isiklikult ajasin seda Pimiente Picante't Valencia turult eraldi taga - teravus on umbes selline, et pannitäie peale noaotsatäis tekitab juba üsna vürtsika toidu. (Magus on vist Pimiente Dulce, kui ma nüüd hispaania keelega väga mööda ei pane). Kui originaalkeeles teksti pole, siis ongi raske tuvastada, millega tegu. Maxima (ja tegelikult ka teiste kettide) tõlked on elus mitmeid kordi "üllatusi" põhjustanud, ise üritan originaalkeeles tekstile tugineda, kui seda on. Ostsin hiljuti Maxima kauplusest teravat paprikat. Selline nimi ongi. Ainult ma ei saa aru, paprika on ju magus. See, mida ma ostsin, on ilusa punase värvi ja lõhnaga terav pulber. Ma nimetaks seda pigem pipraks kui paprikaks. Päritolumaaks on kirjutatud Hispaania. |
|
Laurentzius Abikokk 2011-08-10 15:15:48 |
Mulle toodi Ungarist 4 erinevat paprikapulbrit ja veel 2 erinevat pastat, millistesse toitudesse neid panna, sest 400 g 1 teelusika kaupa ära kasutada on ikka raske. Otsingust ''paprikapulber'' ei andnud ühtegi vastet:s | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-08-10 15:56:18 |
Laurentzius:
Lihtotsingusse pole ma tõesti eraldi kõiki komponente kirja pannud. Aineotsingus on mitusada varianti, alustada võiks nendest paprikaš-retseptidest.
Mulle toodi Ungarist 4 erinevat paprikapulbrit ja veel 2 erinevat pastat, millistesse toitudesse neid panna, sest 400 g 1 teelusika kaupa ära kasutada on ikka raske. Otsingust ''paprikapulber'' ei andnud ühtegi vastet:s |
|
Laurentzius Abikokk 2011-08-10 16:06:13 |
Aitäh:) | |
<< < 1 | 2 > |