Minu järjekordne vastupandamatu köögividin....

Gretithy
Abikokk
2012-04-06 18:58:03
Peale suurt mõtlemist ja kaalumist ostsin lõpuks ära Breville saumiksri komplekti, mis oli hetkel Sainsburys allahinnatud ja maksis vaid £19.99. Siiamaani hakkisin isegi pähkleid noaga, mis võttis omajagu aega. Hoiatasin abikaasat ette, et nüüd hakkame me tihti püreesuppe sööma :D Lisaks peale umbes aastast otsimist ostsin lõpuks endale kohvi presskannu ka, sest ma olen siiamaani olnud liiga koi, et palju raha selle peale kulutada. Sainsbury oma firmamärgiga, ilus klaaskannuga ja punase plastikust ümbrisega ja maksis ainult £3.
Tiina
Abikokk
2012-04-06 22:08:18
Olen juba pikalt mõlgutanud blenderi või purustaja ümber mõtteid. Saumikser on, aga sellega ei saa kuivi asju, nt pähkleid purustada ja külmunud ainetega jääb ka jänni. Aga see Stollar maksab üle 100 euro! Ma kujutasin ette, et sellise asja eest oleks 30 eurot sobiv hind :/ Ja ostamata on ta siiani jäänud, sest ma pole kindel, kas sellised komplektid, nagu Gretihyl ikka on sobivad.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Gretithy
Abikokk
2012-04-07 01:39:57
Tiina:
Ja ostamata on ta siiani jäänud, sest ma pole kindel, kas sellised komplektid, nagu Gretihyl ikka on sobivad.
Minu uue vidina juhenditel on kirjas, et sellega saab isegi jääkuubikuid purustada ja vidin ise tundub üsna tugev. Eks ma proovin lähiajal järgi ka.
Kätrin
Abikokk
2012-04-07 09:30:42
Tiina:
Olen juba pikalt mõlgutanud blenderi või purustaja ümber mõtteid. Saumikser on, aga sellega ei saa kuivi asju, nt pähkleid purustada ja külmunud ainetega jääb ka jänni. Aga see Stollar maksab üle 100 euro! Ma kujutasin ette, et sellise asja eest oleks 30 eurot sobiv hind :/ Ja ostamata on ta siiani jäänud, sest ma pole kindel, kas sellised komplektid, nagu Gretihyl ikka on sobivad.
Minul on selline komplekt kodus, küll Brauni oma, ostetud 6 aastat tagasi, töötab superhästi ja kasutusel kord nädalas kindlasti. Purustab nii pähkleid, küpsiseid kui ka sibulaid. Soovitan! Minu oma maksis kunagi ca 400krooni, seega usun, et praegu peaks brauni oma ca 700 kätte saama.

Kätrini kokkamispäevik

Tziiki
Abikokk
2012-04-07 13:35:56
minul oli ka muidu brauni komplekt...maksis omal ajal veidi üle 1000 krooni (saumikser, vispel, väike purustamistops, suur purustamistops koos jääpurustamisnõuga) ja ma senini kahetsen et selle üldse ostsin-jääd normaalselt purustada ei suutnud, pähkleid suutis korraga purustada vaid peotäie ja mingi hetk (ilmselt kuumenes mul üle) lakkas vispel ringi käimast. See saumiksri osa siiski töötab veel, aga noh... see ka häiris, et jubinaid oli nii palju...pool kappi täis ühte masinat. Seepärast ostsin ka Stollari blenderi-maksis jah 169 eurot, aga no hoopis teine tera...pool kilo pähkleid purustas suurema kärata ära ja väga meeldib ka see, et ongi üks masin, mitte seitse erinevat kopsikut. Aga eks igale oma ;) edit: suur lisapluss on ka see, et stollaril on klaasist kann...nendel muudel komplektidel on tavaliselt plastikust kõik topsid

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

ErleS
Abikokk
2012-04-07 16:54:38
Mul on vanematekodus saumikser, endal blender. Mõlemad on head asjad. Saumikser on Brauni oma, sau on metallist, mitte plastikust . Kaasas ka väike kopsik, milles purustan, nagu Kätringi, sibulat, pähkleid, küpsiseid jne. Saumikserit kasutan ka üsna aktiivselt, kuigi kaasas olnud visplit ei ole vist kunagi kasutanud. Blenderit kasutan peamiselt smuutide ja püreesuppide tegemiseks. Minu arust purustamiseks on saumikser ja see kopsik ideaalsed, kuna nendega on palju lihtsam jälgida, et toit päris püreeks ei läheks purustamisel. Lisaks on neid ka hulka lihtsam puhastada kui blenderit. Blenderi kohta räägitakse küll, et paned vee sisse ja korraks käima ning läheb ise puhtaks, aga mind selline variant enamasti ei rahulda. Peaaegu iga kord pesen kannu ikka üle ja kuivatan veel rätikuga ka, et kann veepiiskadest hall ei oleks :) Kuigi ma pole üldse pedant, pigem isegi lohakas inimene, siis kokkamiseks peavad mul vahendid alati puhtad, kuivad ja läikivad olema :)
Zapxpxau
Abikokk
2012-04-07 20:28:06
ErleS:
Kuigi ma pole üldse pedant, pigem isegi lohakas inimene, siis kokkamiseks peavad mul vahendid alati puhtad, kuivad ja läikivad olema :)
Ma ka! Isegi käsutan teised inimesed oma vidinate kallalt eemale kui nad üritavad neid pesema hakata :O Kohe hüüan, "Käpad! Ma pesen need ise!" Ja kuivatan ka kohe, ei jäta restile kuivama, kohe veeplekid peal.

Zap*

Kiilike
Abikokk
2012-04-08 17:59:13
Tziiki:
minul oli ka muidu brauni komplekt...maksis omal ajal veidi üle 1000 krooni (saumikser, vispel, väike purustamistops, suur purustamistops koos jääpurustamisnõuga) ja ma senini kahetsen et selle üldse ostsin-jääd normaalselt purustada ei suutnud, pähkleid suutis korraga purustada vaid peotäie ja mingi hetk (ilmselt kuumenes mul üle) lakkas vispel ringi käimast. See saumiksri osa siiski töötab veel, aga noh... see ka häiris, et jubinaid oli nii palju...pool kappi täis ühte masinat.
Mul oli sama komplekt :) Ülirahul aga 10 aastat on oma töö teinud ja suur purustamis(hakkimis)nõu tera läks katki ning vajutuslüliti silikoonosa on kohe-kohe murenev. Nüüdne Philipsi komplekt ajab asja ära aga Brauni suur hakkimisnõu kuju oli parem kui uuel :( . Kõik oma pasteedid ja kuni 29cm läbimõõduga koogipõhjade tainad tegin selle hakkijaga :). Jääd ei ole ma kunagi purustanud - seda meeldib mehele teha ja seda siis juba blenderiga .

kiilikese köögikatsetused

Netcat
Abikokk
2012-04-09 13:56:00
Mina olen hoopis ilma segaja ja purustajata praegu, väidetavalt põlvkonnaüleseks ehitatud Bamixi sausegur otsustas kinni joosta ja kinni jäigi.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tiina
Abikokk
2012-04-09 21:09:07
Käisin täiesti juhuslikult täna Home&Gourmet's ja ostsin sealt ära 40%se allahindlusega Moulinexi minikombaini (või ma ei tea, kuidas seda kutsutakse). Sellega saab lisaks purustamisele ka riivida ja minipurustaja on kaasas ja sausegur ja vispel. Jääd küll ei purusta, sest kannud on plastikust. No ma ei tea, kas oli just kõige õigem ost, aga nüüd on ta siis olemas ja enam ei pea pead vaevama. Pealegi on Moulinex minu arvates üks väga väärt firma.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>