LÄÄTSED ja nende kasutamine köögis

Kiilike
Abikokk
2010-01-27 13:04:33
Aasta on küll möödunud aga äsja tuli ahjust välja purukook beluuga läätsedega :P (midagi Õige magusat) Hea on, kordamisele läheb kindlalt. Kõigile meeldib st kõik põnnid söövad isuga aga samas palju korraga ei taha. retsept olemas blogis.

kiilikese köögikatsetused

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-11 11:52:54
Oktoober 2010, Oma Maitse: Kaie Mei "Kirjumirjulised läätsetarkused" (lk 56-57, sh retsept "Läätsesalat avokaadoga")

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Noor_Perenaine
Abikokk
2011-01-28 16:36:04
Meie peres on läätsesupid üsna tihedalt laual. Teen kooslust "suitsukoot/ribid vms-porgand-sibul-küüslauk-(rohelised) läätsed" üsna tihti. Ja olen teinud ka "Jamie kokakooli" läätseusppi spinatiga paaril korral ja "punased läätsed-porgand-vürstköömen-tšillihelbed" kooslus on ka väga mõnus. Siis olen teinud veel ahjus sealihaga läätsehautist, sinna panin ka porgandit ja sibulat ja erinevaid läätsesid ja purustatud tomateid vist ka. Kõik kaussi ja ahju ja miski puljongit peale ja haudus seal päris kaua. Aga väga hea oli. Isa tõi Saksamaalt päris mitu pakki läätsesid ja ube, nüüd hakkavadki läätsed otsa saama ja järgmisena ilmselt proovin need vahvad mustad beluga läätsed ära :)
Muzi
Kokaõpilane
2011-01-28 23:15:41
Tegin väga lihtsat ja väga maitsvat läätsesuppi raamatust 100 suppi. u. 1 liiter kanapuljongit keema, sisse võis hautatud sibul ja 1 küüslauguküüs ning 200g punaseid läätsesid. lõpus, kui läätsed enamvähem pehmed lisada riisi 3 spl umbes. maitsestada (pipar, sool, sidrunimahl, koriander). Peale riivisin parmesani. Isegi veendunud lihasööja mees kiitis!
Laurentzius
Abikokk
2011-05-26 23:20:47
Kas roheliste ja punaste läätsede maitsel on vahet?(kas retseptis võib asendada ühed teistega?)

Vanapere köögikatsetused

Blondie
Abikokk
2011-05-27 10:22:27
Laurentzius:
Kas roheliste ja punaste läätsede maitsel on vahet?(kas retseptis võib asendada ühed teistega?)
Natuke on ikka vahet, aga mina siiski asendan päris tihti, sest hea tuleb tavaliselt mõlemaga. Küll aga tasub arvestada, et valmimisaeg on neil erinev (rohelised keevad/küpsevad oluliselt kauem).
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-02-03 16:23:12
Röstitud läätsed: crunchy roasted lentils Väga põnev! Ühtlasi avastasin, et läätseteemasid on topelt, nii et kopeerin teise teema postitused siia:
Spiidi:
2.11.2009 Kuidas läätsi keeta nii, et nad katki ei keeks? :) Tegin eelmisel nädalal läätsesuppi punastest läätsedest ja läätsed keesid kõik pea-aegu pudruks. Supi sees oli mõnus, kuid kui tahaksin teha näiteks külma läätsesalatit, siis see ei sobi :)
Põrnikas:
2.11.2009 kasuta näiteks pruune või rohelisi läätsi, need hoiavad oma kuju paremini kui punased. ja punastega kipub nii olema, et keevad tunduvalt kiiremini pehmeks, kui pakil märgitud keetmisaeg..
Spiidi:
2.11.2009 Oli tõesti. Pakil oli öeldud, et keeta 45 minutit. Ja kuna ma esimest korda läätsi tegin, siis tahtsingi terve 45 min keeta. Kuid kui ma umbes 20 minuti pealt proovisin, siis olid juba täitsa valmis.
Marju:
2.11.2009 Söön läätsesid üsna palju ja suhteliselt kindel on, et alati on pakil poole pikem aeg kirjas. Raske mõista, mida kasutusjuhise kirjutagad pehmeks keetmise all mõtlevad. Vist läätsepüreed.
Elis:
8.3.2010
Marju:
Söön läätsesid üsna palju ja suhteliselt kindel on, et alati on pakil poole pikem aeg kirjas. Raske mõista, mida kasutusjuhise kirjutagad pehmeks keetmise all mõtlevad. Vist läätsepüreed.
Sellega on vist siuke lugu natuke nagu hernestegagi, osadele meeldib kui nad terveks jäävad peale keetmist, teised eelistavad, et nad puruks keevad. Mina olen see puruks keetmise pooldaja ja sama lugu ka läätsedega. Tegin täna lõunaks kapist leiduvate kompnentidega ühe läätsesupi. Väga maitsev sai ja kõhu täitis ka korralikult ära. Kartsin küll, et meeslemmik sellist kraami väga ei soovi, aga suureks üllatuseks sõi väga isukalt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-03-18 11:02:04
Märts-aprill 2013, ajakiri Toit&Trend. Heidi Vihma kirjutab: "Läätseroad valmivad kiirelt". Kirjeldab erinevaid läätsi ning jagab retsepti: Läätse-vorstihautis teller-läätsedest

Karima
Abikokk
2013-03-23 18:32:51
meil oli kõrvitsa-läätsesupp

PAPRIKA: Karima's Food

Laurentzius
Abikokk
2015-01-09 17:27:40
Tegin daal-i kopenhaagenis oleva restorani Grød-i järgi.

Vanapere köögikatsetused

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>