Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Kirsike
Abikokk
2009-08-30 22:35:16
Mariliis:
Aga Kirsike-miks ei lubata omatehtud torti lasteaeda viia?
Väidetavalt ei usaldata kodus tehtud kooke, st kodu puhtuseastet jms. Ja see olevat olnud lastevanemate algatus. Keegi kuskil oli toidumürgituse saanud (no ma ei tea, kui üks laps sai ja ülejäänud 15 ei saanud?!) Igatahes ma siiralt loodan, et see meie lasteaeda levinud ei ole.

Lindude toitmine

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-30 22:58:21
Kirsike:
Mariliis:
Aga Kirsike-miks ei lubata omatehtud torti lasteaeda viia?
Väidetavalt ei usaldata kodus tehtud kooke, st kodu puhtuseastet jms. Ja see olevat olnud lastevanemate algatus. Keegi kuskil oli toidumürgituse saanud (no ma ei tea, kui üks laps sai ja ülejäänud 15 ei saanud?!) Igatahes ma siiralt loodan, et see meie lasteaeda levinud ei ole.
Suurbritannias oli suur skandaal, et Naisteinstituudi daamidel (ja teistel mitteproffidel) ei lubatud enam nt vanadekodusse koduseid kooke viia - justnimelt hügieeninõuete tõttu. :D :D Ja lisaks tehti probleem sellest, et kui nt üks laps on lasteaiarühmas allergiline, siis ei tohi väljastpoolt kooke sisse tuua, sest a) võib antud lapsele ohtlik olla või b) isegi kui too laps ei söö seda kooki, siis tunneb ta end väljajäetuna. Kusjuures keskmine briti toidupoe valmiskook on nii värviline ja magus, et need ei saa küll ühelegi lapsele paremad olla kodusest koogist :(

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Silx
Abikokk
2009-08-31 09:54:52
Laupäeva lõunaks oli arbuus ja värskelt küpsetatud rukkileib kitsevõiga. Õhtuks seenepoiss Eile lõuna oli peotäis rosinaid ja paar õuna puu otsast, meesperele poest ostetud kohupiimamagustoidud (kiireks läks). Õhtuks tüümiani-hernesupp suitsuribiga. :) Yum!

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Zoozi
Abikokk
2009-08-31 14:21:07
Lõunaks mõned õunad, ploomid. Eile ja täna õhtuks kruubi-seene "risoto". Väga maitsev, aga antud kogusest tuli väga palju. Magusaks kohupiim õunakisselliga.

Zoozi tegemised

Seenekas
Abikokk
2009-08-31 17:32:56
Mees tõi koju kana ja tellis minu üllatuseks kanasuppi. Seda me siis sõimegi lõunaks. Mõnus oma aia aedviljadest, viib keele alla. Magusaks põldmarja- ja mustikapuding pisikese pirniga. Retsept peaks olema Maakodu ajakirjast.
Martiina
Abikokk
2009-08-31 18:30:26
Eile käisid külalised, tegin pitsat ja pahupidi õunakooki vanillikastmega. Täna lõunaks loenguvaheajal tükike eile tehtud pitsast, õhtuks riisi-köögiviljaroog ja tomati-hapukooresalat. Maitses väga hea :)
Kätrin
Abikokk
2009-08-31 19:26:33
Tegin taas Jamie chilli con carnet, väikeste mugandustega. Sai ikka koge väga hea, nagu alati.

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-31 19:43:52
Lõunaks tegin endale ühe omleti (täidises juust, tomat ja põdralihakonserv). Õhtusöögiks praetud veiselihasteik chimichurri kastmega (panin sinna kõik ürdid, mis riiulil olid - värske pune, koriander, petersell). Magusaks veidi eilset mannavahtu..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Profa
Abikokk
2009-08-31 19:50:14
kana-klimbisupp

Profa köögipool

Mari-Liis
Abikokk
2009-08-31 20:18:22
Päeval sõime spagette kirsstomatite ja basiilkuga. Õhtul oli selline näppudega nokkimise toit: suitsukoha, keedetud kartul, põldoad, tomat, hapukurk. Magusaks beseekattega õunakook.

Siit nurgast ja sealt nurgast

<< 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 >>