Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Seenekas
Abikokk
2009-08-10 22:47:08
Lõunaks värske kartul, praetud pangasus ja sibula-suvikõrvitsa-hapukoorekaste. Tomati-sibulasalat. Värskest mustasõstra-vaarikamahlast morss.
Nipitiri
Abikokk
2009-08-11 09:24:11
Eilne õhtusöök GF augustinumbrist. Kõigepealt väga maitsev kanasalat, kus odrakruupide asemel kasutasin bulgurit. Julgen soojalt soovitada! Üks retsepti kommenteerijatest GF lehel oli lisanud salatile sumahhi - ma tegin sama ja sobis väga hästi. Ja suitsuse paprikapulbri asemel panin lusikatäie harissat. Magustoiduks sealtsamast suvemarjadega saiavorm. "Saiavorm" on muidugi natuke vale sõna sellise toidu kohta, kus ahjuvormi põhja pannakse marjad ja veidi suhkrut (retseptis vist 500 g + 2 spl, mina panin suvaliselt) ja peale võiga määritud ja kolmnurkadeks lõigatud rosinasaia viilud (+ suhkur & kaneel). Ei oodanud, et tulemus nii hea võiks olla! Kergelt hapukad marjad (punased sõstrad, vaarikad ja mustikad) ning pealt krõbedad ja alt marjavedelikuga imbunud saiaviilud sobisid hästi vahukoorega.
Silx
Abikokk
2009-08-11 09:28:22
Pipraga praetud šampinjone, salatiks basiilikuga hautatud kapsast.. Lihaolluseks mulle sidrunipipraga segatud tuunikala ja musile sealihalõigud. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-11 09:35:35
Nipitiri:
Magustoiduks sealtsamast suvemarjadega saiavorm. "Saiavorm" on muidugi natuke vale sõna sellise toidu kohta, kus ahjuvormi põhja pannakse marjad ja veidi suhkrut (retseptis vist 500 g + 2 spl, mina panin suvaliselt) ja peale võiga määritud ja kolmnurkadeks lõigatud rosinasaia viilud (+ suhkur & kaneel). Ei oodanud, et tulemus nii hea võiks olla! Kergelt hapukad marjad (punased sõstrad, vaarikad ja mustikad) ning pealt krõbedad ja alt marjavedelikuga imbunud saiaviilud sobisid hästi vahukoorega.
Nipitiri, ma tõlkisin selle briti marjapudinguks. Enamasti tehakse seda tavalisest saiast, mitte rosinasaiast. Ka soovitan väga:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nipitiri
Abikokk
2009-08-11 10:23:20
Pille:
Nipitiri, ma tõlkisin selle briti marjapudinguks. Enamasti tehakse seda tavalisest saiast, mitte rosinasaiast.
Pille, see pole sama asi - kirjeldamise teeb lihtsamaks see, et leidsin just retsepti GF veebist üles, koos pildiga ;) Fruity summer Charlotte - no meie mõistes šarlott on see veel vähem kui saiavorm.
Redfox
Abikokk
2009-08-11 13:02:39
piima-juurviljasupp maisijahuga natuke chillipipart ja rosmariini maitseks sees porgand valge paprika roheline hernes mugulsibul roheline sibul ja till. soolalõhevõileib, kausike punaseid tikreid.
Aurora
Abikokk
2009-08-11 13:33:04
Kartul, kukeseenekaste. Siis veel tomatisalatit ja värskelt hapendatud kurki. Magusaks kamakreem mustsõstarde ja beseetükkidega. Naudin praegust aega, kui toidulauale tuleb pea kõik aiast oma peenralt ja metsast.
Anu
Abikokk
2009-08-11 14:18:16
Riisi-hakkliha pada ubade ja ananassiga ning arbuusi-lehtsalati-apelsini salat.
Cracilis
Abikokk
2009-08-11 16:40:25
Tegin täna hunnikule kodakondsetele makarone suitsukanaga sulajuustu kastmega.
Zoozi
Abikokk
2009-08-11 19:16:47
Lõunaks tegin endale röstitud lillkapsast küüslaugu-kapparivõiga. Oi, kui hea see oli. Sõin peaaegu kõik üksi ära :P Õhtul sõi mees kanakoibi sinepi-koorekastmes ja spagette. Kuna mulle tundus kaste algul kuidagi mõrkjas, siis lisasin natuke mett. Mees kiitis. Lapsed keeldusid kanast, sõid lihtsalt spagette. Mina aga maiustasin endatehtud leivaga, mille tegin seekord Pille idee järgi - metsapähkel, kuldsed rosinad ja kuivatatud jõhvikad. Väga hea! Mees sõi magusaks Itaalia aprikoosikooki, mis jällegi ei õnnestunud hästi. Kuid mees sõi ikkagi pool kooki üksi ära :)

Zoozi tegemised

<< 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 >>