Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-03 13:32:39 |
Sõbrad tõid aastavahetuse peolauale suure kotitäie väga maitsvaid ja magusaid kiivisid kaasa. Üldiselt ei ole kiivid mu lemmikud - pooltoores kiivi on üks väga ebameeldiv asi - aga need olid tõesti mõnusad. Hetkel olen piirdunud nende toorelt manustamisega (ja edukalt), aga pedagoogilistel eesmärkidel sai ära proovitud ka üks hiljuti õpitud kiivide koorimise viis. Niisama söömiseks on endiselt kõige lihtsam variant kiivi noaga pooleks lõigata ja siis teelusikaga poolik tühjaks süüa. Aga kui on vaja kiivit koorida nt puuviljasalatisse lõikumise eesmärgil, siis siin üks viis (õpitud siit Jadeni blogist): Lõika terava noaga kiivilt mõlemad 'otsad' ära: Pane kiivi lõikelauale püsti seisma ning võta üsna madal teelusikas, suru see ettevaatlikult koore ja kiivi vahele: Libista lusikas koore all ümber kiivi: Eemalda koor: Lõika kiivi risti- või pikkupidi viiludeks: Kuidas Sina kiivit koorid ja sööd ja köögis kasutad? Kõik fotod tehtud Kristjani poolt. | |
Fre Abikokk 2009-01-03 13:48:23 |
Confession: kui keegi ei näe siis söön kiivi koos koorega ära. Punkt. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-03 13:52:30 |
Fre:
:O :O :O
;)
Confession: kui keegi ei näe siis söön kiivi koos koorega ära. Punkt. |
|
Heleen Abikokk 2009-01-03 15:37:49 |
Tean mitmeid, kes kiivit koos koorega söövad.
Mina olen siiani koorinud kiivit pmst. nagu kartulit. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Ussicke Abikokk 2009-01-03 16:11:18 |
Kusjuures pidi olema vahe: sel, kes sööb ilma kooreta kiivit, hakkab seedimine lippama - ja koorega kiivi eelistajatel ei lippa midagi ;) | |
Merilin Abikokk 2009-01-03 16:24:21 |
Ussicke:
Kes lippab? Kus lippab? Midagi ei lippa. Peale kilo ka ei lippa :D
Aga koorega küll süüa ei suuda - jubedus, kuidas keel torkima hakkab... Kusjuures pidi olema vahe: sel, kes sööb ilma kooreta kiivit, hakkab seedimine lippama - ja koorega kiivi eelistajatel ei lippa midagi ;) Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Zapxpxau Abikokk 2009-01-03 17:59:06 |
Ma koorin ka kiivit lihtsalt selle peenikese juurviljakoorimisnoaga, tuleb väga ilus ühtlane ja sile. Kui on küps kiivi, siis see koor tuleb pea iseenesest lahti, ainult natuke noaga lükata. Ja seda pole ennem kuulnud, et kooritud kiivi kuskil lippab :O | |
Frieda Abikokk 2009-01-03 18:47:39 |
Fre:
Mina ka. Isegi siis, kui keegi näeb. :P Aga pesema-hõõruma peab põhjalikult, et nii karvane poleks. :)
Aga kui on tingimata vaja kooritult, siis lihtsalt juurviljanoaga.
Confession: kui keegi ei näe siis söön kiivi koos koorega ära. Punkt. |
|
Gegegerda Abikokk 2009-01-04 16:26:23 |
Mina söön kiivit nii, et lõikan pooleks ja siis sealt seest lusikaga. www.gegegerda.blogspot.com |
|