Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-19 10:08:12 |
Noor_Perenaine:
Jamie Kokakooli raamatus kasutab ta suppide juures orgaanilisi puljongikuubikuid. Kas keegi teab öelda, kust neid saab Eestis (Tartus)? Või oskab keegi alternatiive pakkuda? Ma kasutasin oma "tavalised" köögivilja puljongikuubikud ära (Maggi omad vist olid) ja enam ei tahaks osta. Kui lillkapsa-juustu suppi tegin, lisasin külmkambrist peterselli ja ürdisoola kuubiku asemel. Muidugi saaks ise keeta, aga iga kord ei ole konte ja/või aega-viitsimist. Teen neid suppe üsna tihti ka, ja kuubik oleks hää ja mugav võtta :) Pisi-Pisi:
Ökopoest äkki? Äkki need Knorri (olid ikka Knorri?) uued puljongikuubikud sobiks ka, mis on vedelal kujul topsi sees? Noor_Perenaine:
Lähen otsin Herne tn poest homme, plaan nagunii sinna minna. Aga kui kellelgi on konkreetseid soovitusi veel, oleks tänulik. Neid uusi poolvedelal kujul asjandusi peaks ka uurima, jah :) Marju:
Olen proovinud mõnesid ökopoodide puljongipulbreid. Üldse ei meeldinud selline mille pakile on kirjutatud bruno fischer Würzl, polnud nagu mingit normaalset maitset, ainult ebameeldiv kõrvalmaik. Lemmikuks on jäänud Feinkost naturi Klare Brühe Körning :) topsis, nagu küpsetuspulber või mõned vanillisuhkrud. Lihtsalt on kõige maitsvam tundunud. Anu:
Ökopoodides on enamasti täitsa korralik valik mahedaid puljongikuubikuid. Ise kasutan Marigoldi pulbreid ning Höngi puljongikontsentraate. Viimaseid on suuremates poodides müügil, Marigoldi ostan "kahjuks" välismaalt..
A Jamie mingeid tooteid müüakse Kaubamajas. Kas seal puljongikuubikuid ei ole? Igatahes Kaubamaja "ökoriiulil" peaks mingi valik mingeid olema. |
|
Noor_Perenaine Abikokk 2010-04-19 10:35:11 |
Suured tänud kõigile, väntangi nüüd otsima :) | |
Netcat Abikokk 2010-04-19 12:10:55 |
Pille:
Ma olen proovinud paari-kolme ökopoe puljongit, aga Herbamare vastu ikka ükski neist ei saa.
Niiet mul on kujunend, et köögiviljapuljongit Herbamarest ja liha/kalamaitset fondidest, kui vaja on. Kahjuks need on enamikust poodidest täiesti müügilt kadunud, ainult Stockis on korralik valik olemas. Noor_Perenaine:
Jamie Kokakooli raamatus kasutab ta suppide juures orgaanilisi puljongikuubikuid. Kas keegi teab öelda, kust neid saab Eestis (Tartus)? Või oskab keegi alternatiive pakkuda? Ma kasutasin oma "tavalised" köögivilja puljongikuubikud ära (Maggi omad vist olid) ja enam ei tahaks osta. Kui lillkapsa-juustu suppi tegin, lisasin külmkambrist peterselli ja ürdisoola kuubiku asemel. Muidugi saaks ise keeta, aga iga kord ei ole konte ja/või aega-viitsimist. Teen neid suppe üsna tihti ka, ja kuubik oleks hää ja mugav võtta :) Pisi-Pisi:
Ökopoest äkki? Äkki need Knorri (olid ikka Knorri?) uued puljongikuubikud sobiks ka, mis on vedelal kujul topsi sees? Noor_Perenaine:
Lähen otsin Herne tn poest homme, plaan nagunii sinna minna. Aga kui kellelgi on konkreetseid soovitusi veel, oleks tänulik. Neid uusi poolvedelal kujul asjandusi peaks ka uurima, jah :) Marju:
Olen proovinud mõnesid ökopoodide puljongipulbreid. Üldse ei meeldinud selline mille pakile on kirjutatud bruno fischer Würzl, polnud nagu mingit normaalset maitset, ainult ebameeldiv kõrvalmaik. Lemmikuks on jäänud Feinkost naturi Klare Brühe Körning :) topsis, nagu küpsetuspulber või mõned vanillisuhkrud. Lihtsalt on kõige maitsvam tundunud. Anu:
Ökopoodides on enamasti täitsa korralik valik mahedaid puljongikuubikuid. Ise kasutan Marigoldi pulbreid ning Höngi puljongikontsentraate. Viimaseid on suuremates poodides müügil, Marigoldi ostan "kahjuks" välismaalt..A Jamie mingeid tooteid müüakse Kaubamajas. Kas seal puljongikuubikuid ei ole? Igatahes Kaubamaja "ökoriiulil" peaks mingi valik mingeid olema. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kärt Abikokk 2010-04-19 22:19:26 |
Herbamare on ka minu lemmik, olen paari erinevat mahe/ökopuljongit proovinud ja see meeldib kõige rohkem. Kalafondi järgi vajadust pole kuna üks meist siin majapidamisest kala ei söö ja looma"maitse" jaoks on mul kapis vasikafond aga seda olen ma haruharva kasutanud. | |
Fre Abikokk 2010-04-19 23:09:06 |
Mina kiidan ka Herbamaret, jõudsin selleni peale päris mitmeid katsetusi erinevate ökokuubikutega, mille maitse mulle ei istunud. Herbamare on ülihea. Ja saadaval ka nt Selverites, st ei pea ekstra ökopoodi minema. Olen seda isegi mitmetele tuttavatele propaganda mõttes kinkinud ja nendest ustavad kasutajad teinud. Kui järele mõelda siis see on üks väheseid tooteid mille puhul ma võiks "become a fan" nuppu vajutada. | |
Noor_Perenaine Abikokk 2010-04-21 10:18:53 |
Suured tänud veelkord :) Leidsin praegu selle Marju soovitet Feinkost puljongipulbri Herne tänava ökopoest. Täna plaanis risotto ja eks ma siis katsetan. Kui otsa saab, proovin ka Herbamare ära (Herbamare ürdisool on küll hea). P.S. Neid Jamie maitseainedi-soolasid vaatasin küll ükspäev Kaubamajas, aga nende hind ka üsna soolane. Minu arust seal puljongit ei olnud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-05 15:54:08 |
Vernanda:
Seenekas 5.12.2010:
nii palju kui ma olen tavalises külmas "elusat" puljongit hoidnud, siis mitte väga kaua. paar-kolm, maks neli päeva.Kas ja kuidas teete puljongit. Sain kotitäie veisekonte. Panin nad ühe vana kokaraamatu retsepti järgi sibula, porgandi, sellerijuure, loorberilehtede ja soolaga keema. Nüüd on nad kenasti 4-5 tundi pliidil podisenud ja päris maitsev pruun selge vedelik tulnud. Kuna seda vedelikku sai tubli paarkümmend liitrit, siis tekkis küsimus - kaua see säilib tavalises külmkapis? Ülejääk läheb jagamisele ja sügavkülma. |
|
Seenekas Abikokk 2010-12-05 18:13:51 |
Olen ikka väga ebaosav küsimustele vastavaid teemasid otsides. :cool: Aga ehk ei panda pahaks. Jummel, aga see puljong tuli heaaaa. Ma küll pidin pea minestama, kui mees selle prügikotitäie üdikontidega saabus. Ma ju ainult palusin külamehelt, et pistku lihale lisaks mõned kondid... | |
Kiilike Abikokk 2010-12-05 18:44:24 |
Seenekas:
Tegelikult võib puljhongit veel keeta st kuni 9 tundi ja siis onn alles see kange versioon mida saab soovi korral lahjendada. Kokku keedetult mahub ka külmutusse paremini ära.
Olen ikka väga ebaosav küsimustele vastavaid teemasid otsides. :cool: Aga ehk ei panda pahaks. Jummel, aga see puljong tuli heaaaa. Ma küll pidin pea minestama, kui mees selle prügikotitäie üdikontidega saabus. Ma ju ainult palusin külamehelt, et pistku lihale lisaks mõned kondid... |
|
Seenekas Abikokk 2010-12-06 10:56:33 |
Lõpuks see keeski mul kokku vist kümmekond tundi. Tuli selline suht tumepruun ja kaaange. Lahjendamata ei kasutaks. Ainult ega vist ei hakkaks sellist tegemist ette võtma mõneliitrises potis ja elektripliidil. Tüütu ja kulukas. Puupliidil tehes (tuli niikuinii päeval all) ja 25 liitrises potis lausa lust. Terve maja oli minu suureks üllatuseks jõuluprae lõhna täis. :D Vähemalt katse ära tehtud, tulemusega rahul ja samal moel valmis kordama. Muide, väikeloomad on lausa sillas, neile pudenes sealt samuti ühtteist. | |
<< < 1 | 2 | 3 > >> |