Sidrunimahlakontsentraat ja laimimahlakontsentraat

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2008-11-21 14:25:59
Väga tihti on vaja toitudesse natuke sidrunimahla. Kas sidrunimahlakontsentraat sobiks selle asendamiseks? Müüakse sellistes kollastes pudelites, mõnikord isegi pudel sidrunikujuline.... Olen tegelikult ise seda kontsentraati palju kasutanud, näiteks kui küpsetamiselon vaja spl sidrunimahla, siis ei hakka sellepärast sidrunit ostma. Mis toode see kontsentraat üldse on? Toiduaine? Keemiatoode? Maitse pole päris puhas sidrun tegelt ju. Aga sidrun sinder unub alati ostmata ja puudub kohalt kui teda tarvis oleks.
Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2008-11-21 16:31:00
Fre:
Väga tihti on vaja toitudesse natuke sidrunimahla. Kas sidrunimahlakontsentraat sobiks selle asendamiseks?
Mina kasutan küll värskeltpressitud sidrunimahla asendajana. Mitte iga sorti, ainult Sicilia oma - teised proovitud sordid maitsevad pigem nõudepesuvahendi vmt järgi. Kas ta niiväga kontsentreeritud ongi, lihtsalt 100% mahl? Pole kunagi koostist uurinud, aga sealsamal (äsja leitud) Sicilia veebilehel nad kinnitavad, et "100 % lemon- and lime-juice of selected quality".
pk
Postitusi: 60
Kokaõpilane
2008-11-21 19:09:35
Jah, kirjade järgi otsekui oleks mahlaga tegu... kuigi päris õige ikka ei ole. Kasutan igatahes küll.
Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2008-11-22 20:11:55
Nipitiri:
Kas ta niiväga kontsentreeritud ongi, lihtsalt 100% mahl? Pole kunagi koostist uurinud, aga sealsamal (äsja leitud) Sicilia veebilehel nad kinnitavad, et "100 % lemon- and lime-juice of selected quality".
Vaatasin järgi, koostis: sidrunimahl ja säilitusaine.
Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2008-11-23 10:07:22
Sry, ma pidasingi neid Sicilia tüüpi asju silmas, millegipärast kirjutasin automaatselt kontsentraat justkui mahl peaks olema suures pakis ja otse joodav.
Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2008-11-23 11:24:49
Ma kahtlustan tegelikult, et osad teised väikeses sidrunikujulises anumas müüdavad asjad ei ole mahl, vaid puhas keemia. kui kunagi poes trehvan, siis vaatan sildilt järgi.
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-01-26 00:36:52
Minul on selline asi praegu kapis: Limmi 200ml (naturaalne kariibi laimimahl, pressitud värsketest laimidest, võrdub 1kg laimidega, ütleb silt). Koostis: laimimahl 99,97%, laimiõliekstrakt, naturaalne sulfiid. Close enough for government work. Ainus asi, mis mulle selle juures ei natuke meeldi, on toosamane plastist pudel. Maksaks heameelega natuke juurde, et saada sedasama mahla klaasist pudelis.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Spiidi
Postitusi: 743
Abikokk
2010-02-15 17:11:22
Kasutan seda teemat. Soovin teha sefiiri ning seal on vaja sidrunhapet. Kokandussõnastikust loen, et sidrunimahlas on 6-7% sidrunhapet. Seega ilmselt lihtsalt sidrunimahlaga asendada ei saa? Millega saaks?

le D?ner

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-02-15 17:14:52
Spiidi:
Kasutan seda teemat. Soovin teha sefiiri ning seal on vaja sidrunhapet. Kokandussõnastikust loen, et sidrunimahlas on 6-7% sidrunhapet. Seega ilmselt lihtsalt sidrunimahlaga asendada ei saa? Millega saaks?
Ma paneks vabalt sidrunimahla, see seal sefiiri sees rohkem ju maitse jaoks vist.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marsake
Postitusi: 30
Kokaõpilane
2011-09-16 00:44:26
Retseptides on teinekord kirjutatud, et on vaja ühe sidruni mahl. Kui suur kogus see siis on, keskmine sidrun?