Zoozi Abikokk 2009-10-19 08:11:18 |
Maitsev lambavorm datlitega. | |
Kiilike Abikokk 2009-10-19 08:59:42 |
Meil läheb täna ahju lamba esijalg maitsestatuna ananassikastme-tšilli ja küüslauguga. Lõhn oli igal juhul mõnus. Lammas ise mahe ja pärit Saaremaa kadakate vahelt :). Mida head saab teha lamba välisfileest? Puhastasin ühe külje välisfileest ära ja teise tegin karree tükkideks. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-16 17:10:14 |
Lappasin raamatukogust laenatud Harri Ilvese raamatut "Veise- ja lambaliharoad" (100 rooga, 2008) ja seal lambalihatükkidele antud järgmised kasutusalad: Lambasadul - sobib grillimiseks, praadimiseks, küpsetamiseks, hautamiseks Lambakints - võib ahjus küpsetada väga erineval moel vastavalt oma soovile Lambakael - kondita lambakael sobib praadimiseks, küpsetamiseks, keetmiseks, hautamiseks Lambakoot - sobib keetmiseks, hautamiseks, küpsetamiseks Lambakarree, kondita praetükk, kaelakarbonaad - sobivad grillimiseks, praadimiseks, röstimiseks Lamba sisefilee - sobib toorküpsetamiseks, grillimiseks, praadimiseks, ahjus küpsetamiseks Omalt poolt lisaksin, et Eesti Mahe kaubamärgiga müüdav talleraguu sobib väga hästi supi tegemiseks :P | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-26 20:56:20 |
Profa:
Tunnistan süüd, lambaliharetsepte on 129, vist tõesti vähe :(
Kas on mõned klassikud/kuulsad/eriti maitsvad lambaliharoad, mis tuleks kiiremas korras siia lisada? Kõiksugu soovituste ja vihjete eest juba ette tänulik...
P.S Pille, kas ma ei osanud otsida, või on lambalihatoite tõesti vähe siin? |
|
Profa Abikokk 2009-11-27 11:03:58 |
Mina tegin alles siinse retsepti järgi lambakintsu Walesi moodi. Päris maitsev, aga või asendaksin teinekord retseptis oliivõliga. | |
Kiilike Abikokk 2009-12-22 21:13:12 |
Minul läks apelsinimahla-valge veini marinaadi 2,5kg lambakints (ilma kondita), maitseks lisatud tüümiani, rosmariini, punet, karrit veidi, küüslauguküüntega pikitud ja kondi asemele tükeldatud 1/2 apelsini . Selliselt maitsestatud lammas meil kolmandat kui mitte neljandat jõulu laual ja keegi pole nõus midagi muud sööma :) | |
Karnivoor Abikokk 2010-05-06 20:31:52 |
Täna näkkas Stockmannis ja sain (aga hingehinna eest) ilusat lambakarreed. Marineerisin Nigella oliivi, küüslaugu, tšilli, oregano, sidruni ja oliivõli marinaadis 20 min ja pannile :) Väga hea! Mul on tallekareega lausa mure... Jube raske on saada korralikku. Ega keegi ei tea mõnda toredat kohta? Turult olen praadi ja tagakintsu ostnud. Karree on tavaliselt kont õrna lihakihiga. | |
Mann Abikokk 2010-11-02 07:24:09 |
Meite nädalavahetuse lambakints. Lähemalt blogis. | |
Noor_Perenaine Abikokk 2010-11-25 16:41:44 |
Olen ka lammast armastama hakanud. Ema teeb meil pere koosistumistel tavaliselt lambakintsu. Aga kuna me kaasaga kahekesi, siis ma toon turult (või Rimist, kui juhtub olema) väiksemaid kondiga tükke. Ema paneb tavaliselt rosmariini-küüslaugu ja punase veiniga kintsu marinaadi ja siis küpsetab ahjus. Juurde tavaliselt ahjukartul-porgand-pastinaak. Mina teen tavaliselt Jamie Oliverist inspireerituna Kokakooli raamatust lamba juurde kuskussi ja kastet - kikerherned, tomat, kuivatet aprikoos, petersell (Lammas Maroko moodi oli vist selle retsepti nimi). Lambatükid määrin vähekese oliiviõliga, ohtralt rosmariinioksakesi, sool, pipar, küüslauk ja natuke vürtsköömenit. Väga hea kombinatsioon ja härrale meeldib ka see kaste eriti :) Järgmine kord kui lamba järgi istumama ajab, peaks ka selle eelpool mainitud Amööbi versiooni ära proovima :) Ahjaa: Tartu Turuhoonest ostame me emaga alati sealt Vanaema köögi letist lammast ja minu arust on see liha väga hea. Neil on vahel harva lamba hakkliha ka. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-24 08:40:58 |
Panen endale siia kirja, et Pireti blogis Puhas rõõm oli väga isuäratav postitus tallekeeltest. Meil nimelt hetkel lambalihaga varustatud hea, juba teist korda lühikese aja jooksul toodi värsket lambatallemaksa jms. Järgmisel korral tellime kindlasti ka keeled! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |