Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-22 17:56:55 |
Pille:
Tallekeelt on nüüdseks vist iga endast lugupidav kohalik toidublogija katsetanud, mõni isegi korduvalt ;) Väga hea oli, minu retsept siin.
Lisaks oleme teinud tallesüdamest ja -kopsust imemaitsvaid pärmitainapirukaid, aga retsepti ei koostanud veel.
Panen endale siia kirja, et Pireti blogis Puhas rõõm oli väga isuäratav postitus tallekeeltest. Meil nimelt hetkel lambalihaga varustatud hea, juba teist korda lühikese aja jooksul toodi värsket lambatallemaksa jms. Järgmisel korral tellime kindlasti ka keeled! |
|
Kiilike Abikokk 2011-03-22 20:37:34 |
Pille:
No näed, polegi endast lugupidav blogia :D aga tegelikult pisike õigustus - meil ei ole kodus kedagi kes seda sööks :( . Samas kõik ülejäänud tallest on korduvalt meie laual olnud.
Vajaks samas ideed mida teha küüliku maksast ...
Tallekeelt on nüüdseks vist iga endast lugupidav kohalik toidublogija katsetanud, mõni isegi korduvalt ;) Väga hea oli, minu retsept siin. Lisaks oleme teinud tallesüdamest ja -kopsust imemaitsvaid pärmitainapirukaid, aga retsepti ei koostanud veel. |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-03-31 13:25:43 |
Lambafilee, ürdikoorikus, hästi kiiresti valmib. | |
Zapxpxau Abikokk 2011-10-03 13:28:39 |
Viimase kuu ajaga olen Kuressaare turult lihapoest ostnud mitmel korral lambaliha. Kahel viimasel korral ostsin terve sadula ja lõikasin ise endale sobivaks, et grillida. Nii pehme liha... Ja võin öelda, et väga hea, ei jää kuidagi Uus-Meremaa lambale alla, mida külmutatult Kaupsis ja Stockis või kuskil mujal müüakse ja mida olen kaks korral proovinud. | |
Ilse Abikokk 2012-03-18 08:35:39 |
Keegi siin enne uuris lihakere tükeldamise kohta Minu arvates on päris hea õppefilmide seeria tehtud, panen lingi siia äkki läeb kellegil vaja:) Isa alles hiljuti pidin terve lambaga hakkama saama ja see oli suureks abiks:) http://www.youtube.com/watch?v=FWrU7wi8YuA | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-02 10:48:29 |
Selverites on müügil väga soodsa hinnaga lamba ribiplaadid - poolekilone mahelamba ribiplaat maksab umbes 3-3,5 eurot. Katsetasin eile kahe erineva marinaadiga grillimist -väga mõnus! Grillitud lamba ribiplaat tähtaniisi ja muu põnevaga Grillitud lamba ribiplaat küüslaugu ja meega (Tegelikult on need fotodel olevad ribiplaadid ahjust olnud vaid 40 minutit, mul olid lihtsalt väga näljased lapsed ja mees ja ämm laua taga). | |
Noor_Perenaine Abikokk 2012-04-02 15:25:46 |
Viimati tegin lammast eelmisel nädalavahetusel. Tellisime emaga suvel Saaremaalt tuttava kaudu ühe talle kahepeale ja mul oli seda veel mingi viimane suvaline tükk alles. Lasin aeglaselt sulada, lõikasin fileerimisnoaga kelmet/pekki vähemaks. Siis tegin marinaadi - mesi, oliiviõli, vürtsköömen, koriander, sool, pipar. Määrisin liha sisse ja tegin noaga väikesed sisselõiked. Sinna toppisin küüslauku, mõne kardemonikupra, rosmariinioksi. Lasin tal 24 tundi siis marineerida ja küpsetasin tunnikese, siis lisasin ahjupotti porgandit ja kapsast ja lasin veel tunnikese ahjus olla. Valmis sai kogu kupatus pühapäeva õhtul. Igatahes oli eelmise nädala algusepool väga maitsev :) Nüüd peaks jälle varsti lammast varuma, Pille pildid on niii isuäratavad! | |
Karnivoor Abikokk 2012-04-23 14:16:15 |
Tegin viimasest sügavkülma lambahakklihast neid lambaburgereid feta juustu ja harissaga. Väga mõnusad said! Sõime Fazeri mitmevilja röstkuklil salati ja tzadzikiga. Ahjaa, harissa saabus mulle koos abikaasaga otse Alžeeriast :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-11-29 11:23:19 |
Kui keegi soovib osta või müüa lambaliha, siis seda saate teha selles teemas. | |
Liisi Abikokk 2013-10-22 17:37:38 |
Nädalavahetusel jäid Kaubamaja lihaletilt silma kenad lambakarbonaadi tükid. Ma pole varem lambaliha ise valmistanud, seega alustasin lihtsast ühepajalaadsest toidust. Pruunistasin karbonaaditükid, maitsestasin soola, pipra ja kuivatatud rosmariiniga. Hautasin potis väheses vees 30 minutit, siis lisasin juurde eelnevalt kergelt pruunistatud porgandid ja kaalikad, hiljem ka kartulid. Lisaks veel mõned värsked rosmariinioksad. Sai väga maitsev roog. Liha oli pehme ja tuli kergelt luude küljest lahti. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |