Home alone ehk toidud iseendale

Pillepv
Kokaõpilane
2008-10-20 16:09:33
Sooja võileiba teen üksi olles aegajalt. Lapsega kodus olin, siis mulle hirmsasti meeldis igasugu pasta-köögiviljaroogasid teha. Nt niitnuudlid, makrapulgad, pisut külmutet köögivilju ja sulatatud juustu. mmmmm... Hommikusöögiks teen enamasti putrugi ainult endale, nii et siin ei ole vahet, kas üksi, kaksi või kolmekesi kodus, pudru söön enamasti üksi või jagan lapsega :) Ja kohupiima asju söön ka hea meelega üksi olles. Mees sööb üksi olles poekartulisalatit ja verikäkki - kui mina olen, siis neid ju ei taha/ei jagu :).
Blondie
Abikokk
2008-10-20 16:13:41
Ma olen tihtipeale omaette kodus, teen samu asju, mis kahekesigi, aga jah, ka 2ks päevaks korraga. Ehk siis argipäevadel üldiselt pastat juurviljadega, riisi, tatart, kartuleid, kastmeid jms lihtsaid asju. Kui ahju kütan, teen malmpotis vormiroogi. Hommikusöök on alati üksi, kuna teine veel magab, aga siis olen nii unine, et hea, kui müsli ja jogurti kokku suudan "kokata" :P
Reglisse
Abikokk
2008-10-21 18:14:32
Tihti uksi kodus..enamasti keedan de cecco spagette ja lisan lopuks võid..(nii head teen sedamoodi vist juba oma 10 aastat) Veel pannitäis risottot, mida saab mitu päeva süüa.. või midagi taolist, aga ega jah ühele ei ole tihtipeale viitsimist kokata.. pigem take away
Marju
Abikokk
2008-10-22 09:51:10
Mina jällegi üks nendest, kes üksi eriti süüa ei tee. Kuna hetkel töötan kodus ja ümberringi ühtegi söögikohta pole, siis söön lõunat ka kodus. Ja peediteemasse oma võileiba postitades meenuski, et sageli teengi lõunaks mõne tõhusama külma või sooja võileiva, kui just eelmisest õhtust suppi alles pole jäänud. Kiirnuudlid lähevad ka aeg-ajalt käiku... Eriti hea kui mõnda ämma tomati-sibula-jms hoidist kõrvale panna.
Zoozi
Abikokk
2008-10-22 10:10:20
Olen yksi kodus ainult hommikuti ja siis pole nagu vajadust suurt midagi valmistada.Tavaliselt kas mõni võileib või puder.

Zoozi tegemised

Dash
Kokaõpilane
2008-10-22 11:44:01
Ega suurt midagi üksinda olles teha ei viitsi jah. Soojad võikud, mõni salat või valmistoitu ehk, sest perega seda ei sööks ju.
Spiidi
Abikokk
2008-10-22 11:57:53
Ma sõin eile näiteks kitsejuustu põldmarja moosi ja basiilikuga :) Täitsa hea koosolus.

le D?ner

Tullia
Abikokk
2008-10-22 15:51:50
Ma teen sageli erinevaid pastasid, kui üksi kodus olen. Ja ka köögiviljast midagi, nt küpsetan suvikõrvitsa kuubikuid ahjus oliiviõli ja juustutükikestega (vahel lisan ka sortsu balsamiäädikat).

Tullia jutukesed

Netcat
Abikokk
2008-10-30 15:54:44
Salat mõne sooja komponendiga (nagu nizza salat või lihaga või grillitud kitsejuustuga), pasta (olen ainus pastasõber peres ja saan ainult üksi olles oma kirge rahuldada), pizza, portsjonikaupa ahjupirukat valmis lehttaignale, kihilised võileivad, wokiroad või pannihautised, nt chili. Või nt. minutipihv pannile ja toorsalatit kõrvale. Enamik asju, mille tegemiseks piisab ühest nõust... Ratatouillet teen paprikahooajal.. see seisab hästi ja on järgmistel päevadel paremgi. Lemmik-kiirtoit on keeta poepelmeene puljongis ja teha neile mingi soe ahjulisand kõrvale - mulle meeldivad kirsstomatid ja marineeritud baklažaanid. Aga samu asju ma armastan ka mitmekesi süüa. Niiet pigem on kergem öelda, mida ma üksi olles kunagi ei tee: kooki ja suurt ahjupirukat ei küpseta, suppi kunagi ei keeda (no ei tule üheinimese supp välja kunagi), kartuleid tavaliselt ei puutu ja putru teen ainult kiirhelveste portsjonipakist. Huvitaval kombel ma risottot ka kunagi üksi olles ei tee.. kuigi tõesti see seisab ju mitu päeva.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kärt
Abikokk
2008-10-30 23:21:42
Kui ma vahest üksi kodus olen, siis peaaegu alati teen endale midagi kalast. Sest meeslemmik mul kala ei söö, ei kannata selle lõhnagi eriti. Ise armastan kala, ja siis alati luban endale tüki lõhet või forelli, suitsukalasalatit või midagi muud kalalist :)

Kahekesi Kalamaja köögis

<< 1 | 2 | 3 >>