Zapxpxau Abikokk 2009-09-30 17:25:19 |
Seenekas:
Esimene kord lükkasin õhtul ahju ja läksin ära magama. Nõrgema närviga inimesed ei pruugi siis öö otsa eriti hästi magada, muretsevad. Hea, et ma vanaemale ei rääkinud :D Seekord aga panin hommikul hästi vara ja söögiajaks oli valmis. Ega seda seal ahjus keerama ega kastma ei pea, peaasi, et ahi on usaldusväärne.
Kujutan ette, et seda saaks ka puuahjus teha kui ahjus tuli ära kustub, ta püsib ju päris kaua soe.
Kuidas Sa seda nii pikka aega küpsetamist korraldad? Kas keegi valvab ka või jätad ahju üksi küpsetama? Mul abikaas ei armasta üksi toimetavaid küttekehasid ja vahel märgib ära, kui olen küpsetise omapäi jätnud. Tavaliselt ma teen vastuettepaneku tal endale tubast tegevust leida, vahepeal ka temperatuuri jälgida jne., mis enamasti teema lõpetab.:D Eks ma ise ka selle gaasipliidi pärast muretsen, kuid ega elekter ei pruugi ohutum olla. |
|
Seenekas Abikokk 2009-09-30 20:57:57 |
Mõtlesin ka oma esimese päris oma kodu ahju peale, seal oleks see ideaalne olnud. Nüüd on pliidiahi ja too ei kõlba, muidugi kui viitsiks ... ja keskütte välja lülitaks sellel korrusel mingil külmal talveööl... Võta või plaani, kardan et gaasiahjuga ei saa peremehega kokkuleppele, vaielda ei taha ja seal on selle madala temperatuuri hoidmine ka vähe keeruline. | |
Triin Abikokk 2009-10-01 10:05:56 |
ma proovin selle kindlasti ära. Aga mul on probleem selles, et mul on avatud köök ja siis see toidulõhn on nii intensiivne, et ei lase magada :), kuna imbub magamistuppa ka, aga tõmbekappi ei taha ööseks tööle jätta. Pean ikka mingi varahommikuse variandi välja töötama. Päeval ei sega ei toidulõhn ega tõmbekapp. | |
Mann Abikokk 2009-12-13 09:42:07 |
meil oli eile sealiha kintsutükk ahjus. 10 tundi kokku, temperatuur varieerus 70-90 kraadini. Lihal polnud viga, aga meenutas mulle tavalist ahjuliha, mida saab ka kordi kiiremini teha. Liha oli ahjupannil, äkki ahjupott oleks teise tulemi andnud. | |
Seenekas Abikokk 2009-12-13 11:34:59 |
Zapxpxau, kas Sa kasutad ahjupotti või on mõni muu nipp? Mina paneksin potti. Nüüd lubab külmi öid, mul kohe kiusatus jõuludeks koju tulevate lastega tasast tuld tehes ööd kuuse all veeta.:D:D | |
Triin Abikokk 2009-12-13 12:25:02 |
Mina panin õhtul ahju 90* kraadi pealt. Lammas oli. Panin hulga mustiploome, küüslauku ja metsapähkleid ka ja sortsu mustsõstramahla. Ahjupotiga. Hommikuks polnud mingit lõhna, aga liha oli täiesti pehme, et määri kasvõi noaga leivale. Aga pruun ei olnud üldse. Enne pakkumist lasin 10 minutit grilli talle no umbes 200*st. Mahlast tegin kastme ja ploomida jm pakkusin eraldi praelisandine. See oli veel kõige parem osa. Aga liha oli ka väga pehme ja maitsev. Ja lambamaitse täiesti alles. Et ma teen äkki veel mõni teinekord ka. Kui keegi tuleb varasele lõunale. Siis pole hommikul liiga suurt sahmerdamist. | |
Zapxpxau Abikokk 2009-12-13 12:56:15 |
Enne ahju pistmist pruunistan liha ära, kõik küljed, siis on pärast küpsemist pruun, aga viimase lihvi andmiseks võib peale valmimist veel grilli sisse lülitada ja krõbeda kooriku peale lasta (natuke pintseldada ka ja nämm). Liha on mul küpsemise ajal klaasnõus, selline vormiroogade pott, aga ilma kaaneta. Pealt määrin näiteks õliga kui pole lihal kaitsvat pekikihti peal. | |
Mann Abikokk 2009-12-13 13:30:11 |
ma pruunistasin ka ennem ära kõik küljed. kuid too pott tundub siin rolli mängivat. | |
Kiilike Abikokk 2009-12-13 16:30:51 |
Minul oli küll üldiselt kõrgem temperatuur kui ülejäänutel aga sain ilusa värviga liha. Kui ahju panin ahjuvormiga siis hetk enne seda olin võtnud ahjust leivad ja temperatuur oli 180, kuid alandasin 130le. Liha oli kaetud fooliumiga kuni lõpuni. | |
Seenekas Abikokk 2009-12-13 17:19:09 |
Sattusin vahetult pärast oma hommikust postitust Jamie Olivieri kokasaadet, kus teemaks lambaliha, vaatama. Tema õpetus oli laias laastus alljärgnev. Võtta abatükk, tundus selline üle paarikilone, terava noaga sisse lõigada madalad sälgud pealmisele poolele, liha maitsestada soola-pipraga, alla ja peale panna puhastamata küüslauguküüsi-rosmariinioksi ja siristada veidi peale oliiviõli. Siis ahjupannil kahekordse õhukese fooliumi alla ja 230 kraadisesse ahju, kus kohe temperatuur madalaks keerata, oli vist 130-150 -le. Ja siis neljaks pooleks tunniks jätta küpsema. Algne kõrgem temperatuur pidi pruunistama ja edasi nagu ikka. Pilt oli igal juhul ilus. Homme vist on mingil ajal päeval kordus ETV-st. Kui keegi vaatab, võiks päris õiged temperatuurid siia märkida. Olen tema ahjutoitude puhul imestanud, et praadidele ei lähe kunagi alla vett. Soovitus, et selle toidu tegemise juures võib vahepeal lastega mängida, pubis käia või vutti vaadata, oli tavapäraselt lahe.:D Loomulikult ka eelnev jutt talle liha müünud farmeriga. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |