Seenekas Abikokk 2008-10-15 15:07:16 |
Osa külalisi, jah, kujutab ette, et külaskäik tähendab automaatselt ka korralikku kõhutäit. Olgu nad siis leppinud, et tulevad, või mitte. Natuke õel olen seepärast, kui eelmisel nädalavahetusel saabus liig palju ootamata ja ööbivaid külalisi. Aga positiivsem pool on kõik mis keldris. Seened on alati hea näks ja moosi saab saiale määrida. | |
Seenekas Abikokk 2008-10-15 15:14:26 |
Mann:
Minu Itaalias elamise kogemused olid sarnased ja tegelikult tohutult meeldivad. Just see koos toidu tegemise lõbusus. Tagasi tulles tundsin sellest puudust. püüame hoida mahla-, veini- ja õllevarud kontrolli all. aga söögi koha pealt paneme lauale seda, mida on. polegi mõelnud varem nii, et peaks külaliste tulekuks miskit varuks olema. täitsa piinlik kohe. meil reeglina saavad lapsed oma mahla kätte, suured inimesed veini ja siis hakatakse mõtlema, mida süüa võiks. |
|
Aurora Abikokk 2008-10-15 15:19:20 |
Ka ootamatult saabuvatele külalistele leiab ikka midagi lauale - tavaliselt on köögikapis magusaid küpsiseid, kreekereid, nachosid - dipikastme leiutab alati, samuti keldrist kurki, seeni. Sügavkülmast paki lehttainast leiab ka - sellest pirukas kasvõi kartulitega ehk ka sibulaga, kui muud maitsvat ei ole. Veini on enamasti kodus ka ja jääs korralik vodka. Üldiselt mulle väga meeldib külalisi kostitada, ka ootamatuid. | |
Fre Abikokk 2008-10-15 22:34:10 |
Meil töötab viimasel ajal "kiirabina" muffinipulber. Tavaliselt kaasnevad külalsistega ka lapsed, siis on oluline mõelda mis neile meeldib. Maitsev pastakaste eimillestki on ka spetsialiteet ;-) Vein meil kodus ei seisa. Ma ei tea kas me oleme joodikud või mis. Baarikapis on Vana Tallinn, Kristallkümmel ja muu taoline. | |
Blondie Abikokk 2008-10-16 08:47:57 |
Mul on sõprade hulgas pigem kujunenud nii, et külaline toob ise midagi kaasa, sest enamus on tudengid ja millisel tudengil ikka külmikus enne mingeid "varusid" on nähtud.... | |
Anu Abikokk 2008-10-16 13:11:05 |
Meil on tavaliselt mingi koogimaterjal ikka kapis olemas. Kasvõi juubeli tordipulbriga tehtud kohupiimakooki saab ikka alati. Samas kuna me oleme tudengid ning meie sõbrad on ka tudengid enamjaolt, toovad kõik enda toidu-joogi tihtipeale ise kaasa. | |
Katja Abikokk 2008-11-11 22:49:08 |
avastasin just, et mul on suurem kogus šokolaadi tekkinud igale poole.. sahvris kotitäis kompvekke ja mõned suured tahvlid, riiuli otsas 2 karpi, purgis šokolaadipisarad... varem olin tõeline šokohoolik aga imetamise ajal ei julge eriti süüa - kel suuremat sorti magusaisu, võib mulle külla tulla :D aga külalistele on alati olemas jõhvikaliköör ja tavaliselt leidub kapis üht-teist, millest kohvi kõrvale kooki valmistada. | |
Tiina Abikokk 2008-11-11 23:18:21 |
Mul on kapis alati mitut sorti teed, mida külalisele pakkuda :) Üldiselt ei eelda, et ootamatu külaline süüa ootab, seega ei arvesta ma nendega oma sahvri varustamisel mitte kuidagi. Teine asi on kokkulepitud külalistega.
Aga kui just muidu ei saa... siis juustu ja hapukoort on ikka tavaliselt kapis, et juustukange ja dipikastet teha. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Ragne Abikokk 2008-11-12 09:43:28 |
kuna olen suur tee sõltlane, siis see on alati kapis olemas, aga koogiained ju kapis alati olema, väike segamine ja sõtkumine ning kook ahju. Paar nädalat tagasi tegin näiteks ootamatutele külalistele kiiruga Madeleine küpsiseid. Valmistusaeg lühike ja ega küpsetamisega kaua aega ei lähe. | |
Gita Kokaõpilane 2008-11-12 10:34:27 |
Valik erinevaid tee purusid ning paar kohvisorti on alati käepärast. Tavaliselt siiski hoiatatakse ette, et külalisi oodata on. Soojade võileibade materjali leiab kapist juustude, pesto (kui ei ole just otsa saanud :P ), vorstilise näol alati ning muidugi keldrist moosi ja tšatnit. Mulle on juba pikemat aega tagasi jäänud külge komme külalisi "nuumata". | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |